首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Has your child cracked a book this summer? Although adults often jump at the chance to catch up on their reading during vaca
Has your child cracked a book this summer? Although adults often jump at the chance to catch up on their reading during vaca
admin
2013-07-30
51
问题
Has your child cracked a book this summer?
Although adults often jump at the chance to catch up on their reading during vacations, many children and teenagers, particularly those from low-income families, read few, if any, books during the summer break from school.
But the price for keeping the books closed is a high one. Several studies have documented a "summer slide" in reading skills once school lets out each spring. The decline in reading and spelling skills are greatest among low-income students, who lose the equivalent of about two months of school each summer, according to the National Summer Learning Association, an education advocacy group. And the loss compounds each year.
Now new research offers a surprisingly simple, and affordable, solution to the summer reading slide. In a three-year study, researchers at the University of Tennessee found that simply giving low-income children access to books at spring fairs — and allowing them to choose books that most interested them — had a significant effect on the summer reading gap.
The study, financed by the Department of Education, tracked the reading habits and test scores of more than 1,300 Florida children from 17 low-income schools. At the start of the study, 852 randomly selected first- and second-graders attended a school book fair in the spring where they were allowed to browse from 600 book titles. A variety of books were offered. The children chose 12 books.
The researchers also selected at random a control group of 478 children who weren’t given reading books. Those children were offered free activity and puzzle books.
The book fairs and activity book giveaways continued for three summers until the study participants reached the fourth and fifth grades. Then the researchers compared reading test scores for the two groups.
Children who had received free books posted significantly higher test scores than the children who received activity books. The difference in scores was twice as high among the poorest children in the study.
One of the most notable findings was that children improved their reading scores even though they typically weren’t selecting the curriculum books or classics that teachers normally assigned for summer reading. That conclusion confirms other studies suggesting that children learn best when they are allowed to select their own books.
But giving children a choice in the books they read is a message many parents resist.
At a bookstore recently, a study co-author, Anne McGill-Franzen, professor and director of the reading center at the University of Tennessee, said she witnessed an exchange between some mothers encouraging their fifth- and sixth-grade daughters to read biographies of historical figures, when the girls wanted to select books about Hannah Montana, a character played by the pop star Miley Cyrus.
"If those books get them into reading, that has great repercussions(影响)for making them smarter," Dr. McGill-Franzen said. "Teachers and middle-class parents undervalue kids’ preferences, but I think we need to give up being so uptight about children’s choices in books."
To solve the summer reading slide, researchers at the University of Tennessee suggest______.
选项
A、schools provide free books to children
B、children read in company with their parents
C、children discuss with friends after reading
D、parents buy some classics for their children
答案
A
解析
根据题干中的summer reading slide和researchers at the University of Tennessee将本题出处定位到第四段。题干中的solve…slide对应该段首句提到的solution to…slide。该段末句提到田纳西大学研究人员的发现:在春季游园会的时候,只需给那些低收入家庭的孩子图书一一并且,让他们选择自己最感兴趣的书——就会对因暑期造成的阅读能力差距产生重要影响。也就是说,给孩子提供免费的图书就可以解决暑期阅读能力下滑的问题,故答案为[A]。[B]是针对第二段设的干扰项。[C]在文中未提及。[D]与原文意思相反。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Eh97777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
WhyE-ReadersAreaWorthyBusinessInvestmentASiliconValleyproductdevelopmentconsultingfirmcalledtheNielsenNorm
A、Anessay.B、Amagazinearticle.C、Apoem.D、Ashortstory.DWhatmustthestudentsreadforWednesday?预览选项可知,本题考查关于学生的某项作业。问题
Althoughinteriordesignhasexistedsincethebeginningofarchitecture,itsdevelopmentintoaspecializedfieldisreallyqui
JohnWoodendiedlastFridayattheageofninety-nine.Hewasoneofthegreatesttwentieth-centuryAmericansinsports.Hewas
JohnWoodendiedlastFridayattheageofninety-nine.Hewasoneofthegreatesttwentieth-centuryAmericansinsports.Hewas
A、Ittriestocategorizethedifferentkindsofsharksthroughouttheworld.B、Ittriestowarnhumansofthedangersposedbys
A、Differentinpersonality.B、Rudetowomendrivers.C、Ratherdifficulttoplease.D、Talkativeandgenerouswithtips.A由选项中的per
A、Theclimate.B、One’ssocialposition.C、Thematerialsavailable.D、Familysize.D细节题。选项A,B,C都是文中提到的决定人们住什么样的房子的因素,只有D未被提到。
A、Theclimate.B、One’ssocialposition.C、Thematerialsavailable.D、Familysize.D选项A,B,C都是文中提到的决定人们住什么样的房子的因素,只有D未被提到。
A、Sheisveryhappytoobeytherules.B、Sheisveryinterestedintherules.C、Sheisirritatedbysomanyrules.D、Sheissorr
随机试题
该患牙充填后出现的问题是若成功处理4年后X线片见根尖孔已封闭,但牙体变色,应做
在某工地食堂用餐后半小时左右,有多名工人口唇、指甲和全身皮肤出现发绀,并出现精神萎靡、头晕、头痛、乏力、心跳加速,有的伴有恶心、呕吐、腹胀、烦躁不安、呼吸困难。其最大的可能是
现浇预应力钢筋混凝土连续梁钢筋骨架的施焊顺序,宜由骨架的()进行。
经返修或加固处理的分项工程、分部工程,虽然改变外形尺寸但仍能满足()要求,可按技术处理方案文件和协商文件进行验收。
上海证券交易所和深圳证券交易所在连续竞价期间发布的即时行情的内容包括( )等。
演唱会必须如期举行,除非明天下雨或者是演唱会门票卖得很少。只有演唱会取消,才会退还已经买票的观众全部的购票现金。结果有购买了门票的观众顺利退票,并得到了全部的购票现金。如果以上论述是正确的.那么下列哪个也一定是正确的?
《河北省2010年国民经济和社会发展统计公报》显示:河北省2010年全年城镇居民人均可支配收入达16263.4元,比上年增长10.5%。农民人均纯收入达5958元,增长15.7%。城镇居民人均消费支出10318.3元,增长6.6%;农民人均生活消费支
一项实验显示,那些免疫系统功能较差的人,比起那些免疫系统功能一般或较强的人,在进行心理健康的测试时记录明显较差。因此,这项实验的设计和实施者得出结论,人的免疫系统,不仅保护人类抵御生理疾病,而且保护人类抵御心理疾病。上述结论是基于以下哪项假设?
一位医生给一组等候手术的前列腺肿瘤患者服用他从西红柿中提取的番茄红素制成的胶囊,每天两次,每次15毫克,3周后发现这组患者的肿瘤明显缩小,有的几乎消除。医生由此推测:番茄红素有缩小前列腺肿瘤的功效。以下哪项如果为真,最能支持医生的结论?
在以下描述中正确的是
最新回复
(
0
)