首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
There was a time when, if a lady got onto a crowded bus or train, a gentleman would immediately stand up and offer her his seat.
There was a time when, if a lady got onto a crowded bus or train, a gentleman would immediately stand up and offer her his seat.
admin
2011-04-26
58
问题
There was a time when, if a lady got onto a crowded bus or train, a gentleman would immediately stand up and offer her his seat. Today a gentleman will probably look out of the window or hide behind his newspaper. Either way, the lady will have to stand until someone gets off.
You can’ t entirely blame men for this change in manners. The days are gone when women could be treated as the weaker sex. A whole generation of women has grown up demanding equality with men; not just equality in jobs or education, but in social attitudes. Hold a door open for some women and you’re likely to get an angry lecture on treating women as inferiors, unable to open doors for themselves. Take a girl out for a meal and she’ll probably insist on paying her share of the bill.
It’ s no wonder, then, that men have given up some of the gestures of politeness and consideration which they used to show towards women. On the other hand, man’ s politeness is perhaps slowly being replaced by true consideration for the needs and feelings of women, so that men can see women as equal human beings.
Why are some women likely to get angry as a man holds the door open for them?
选项
A、Because the man should not hold the door open.
B、Because they think they are looked down upon.
C、Because they are treated too politely.
D、Because men often offend women in this manner.
答案
B
解析
作者在文章第二段指出,如果男士为女士开门,就有可能因轻视妇女、认为妇女不能自己开门而受到谴责。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/2AqC777K
本试题收录于:
英语题库成考专升本分类
0
英语
成考专升本
相关试题推荐
Icanrememberalltheirnames,andso______myteacher.
Accordingtotheauthor,feelingdepressedis______.Whatdoestheauthorthinkofthechangeintoday’schildren?
Accordingtotheauthor,feelingdepressedis______.Thephenomenonthattoday’schildrenseemadult-likeisattributedbythe
Accordingtothepassage,goodteachersshould______.Higherlevelclassesaretaughtmainlythrough______.
Accordingtothepassage,goodteachersshould______.Whatarestudentsexpectedtodobeforeattendingaclass?
Thegentleman______acherub(小天使)withhisletter.
Exercise,everyoneadvises!Butimmediately,whenyoutry,yourunintotrouble.Thereissomuchcontradictory,sometimesincor
Notonly______polluted,but______crowded.
Adecisionmustbe______immediately______stopthefactory______wastewaterwithoutbeingtreated.
随机试题
用视诊检查时可发现的体征( )。用叩诊检查时可发现的体征( )。
人体实验的前提是
患者大面积银汞充填,要求修复治疗。检查:MOD大面积银汞充填体,牙冠剩余硬组织少,仅残留颊舌薄壁,无松动、无叩痛,已行完善根管治疗。最佳的治疗方案是
医院1年前为社区1000名居民进行口腔检查,发现100人患龋齿,今年再次检查时又发现10人。该病现在的患病率是
下列有关要约与承诺的描述错误的是( )。
误机的乘客如果要求退票,需支付客票价的多少作为退票费()
学前班有几十位小朋友,老师买来176个苹果,216块饼干,324粒糖,并将它们尽可能多地平均分给每位小朋友。余下的苹果、饼干、糖的数量之比是1:2:3。问学前班有多少位小朋友?()
下面是中外教育家关于教育的论述:荀子说:“干越夷貉之子,生长同声,长而异俗,教使之然也。”法国启蒙思想家卢梭说:“植物的形成由于栽培,人的形成由于教育。”康德说:“人只有通过教育才能成为一个人。人是教育的产物。”英国
村民吴某吸烟后将烟头扔在刘某院子附近,烟头烧着了刘某晒在院子附近的粮食,给刘某造成了较大财产损失,刘某也因此受到精神打击。而吴某家境不好,无法全部赔偿刘某的财产损失。下列说法正确的是()。
下列关于构造函数的描述中,错误的是()。
最新回复
(
0
)