首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
财经
Electronic books could revolutionize reading, but people ought to consider their far-reaching. "The e-book promises to wreak a s
Electronic books could revolutionize reading, but people ought to consider their far-reaching. "The e-book promises to wreak a s
admin
2015-02-08
28
问题
Electronic books could revolutionize reading, but people ought to consider their far-reaching. "The e-book promises to wreak a slow havoc on life as we know it," Jason Ohler, professor of technology assessment, University of Alaska Southeast in Juneau, warned the World Future Society, Bethesda, Md. His assessment weighed the pros and cons of e-book technology’s impact on social relationships, the environment, the economy, etc. Before you curl up with an e-book, consider the disadvantages.
They increase eyestrain due to poor screen resolution, replace a relatively cheap commodity with a more expensive one, and displace workers in print book production and traditional publishing. E-books make it easy to share data, thereby threatening copyright agreements and reducing compensation of authors, as well as creating nonbiodegradable trash. On the other hand, e-books save paper and trees, reduce the burden of the carrying and storing of printed books, promote self-sufficiency in learning, and make reading a collaborative experience online. They also create new jobs for writers and artists and encourage self-publishing. In final analysis, Ohler points out, e-books should gain society’s approval if a few conditions are met: make them biodegradable and recyclable, solve the problem of eye fatigue, be sure the "have-nots" get the technology, and support e-book training in schools and business.
What is the author’s purpose of writing the passage? ______
选项
A、Draw people’ s attention to the disadvantages of e-books.
B、Call on people to reject e-books.
C、Criticize schools and business that don’ t provide e-books.
D、Encourage people to use e-books.
答案
A
解析
此题考查对全文的理解。作者第一段引用Jason Ohler的观点“the e—book promises towreak a havoc on life”,即电子书籍会缓慢地破坏我们的生活,并在第二段列举电子书籍的种种弊端,意在提醒人们注意电子书籍的负面影响。故选A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/2jgc777K
本试题收录于:
英语题库银行系统招聘考试分类
0
英语
银行系统招聘考试
相关试题推荐
——DoyouagreewithwhatIsaid?——Icouldn’tagreewithyou__________,that’sreallyagoodidea.
MurielAllisthelandlordofa__________brownstoneapartmentbuildinginBrooklyn.
FreshwaterlifeitselfhasnevercomeeasyintheMiddleEast.EversinceThe0ldTestament(旧约全书),Godpunishedmanwith40days
Shoppinghasalwaysbeensomethingofanimpulseactivity,inwhichobjectsthatcatchourfancvwhilestroilingareimmediately
Shoppinghasalwaysbeensomethingofanimpulseactivity,inwhichobjectsthatcatchourfancvwhilestroilingareimmediately
ATTENTIONPassengersplanningtodriveandparkattheairportshouldbeawareofseveralchangesduetoconstructionatthete
Iarrivedatmymother’ShomeforourMondayfamilydinner.Thesmellsoffoodflewoverfromthekitchen.Motherwaspullingout
Someofourclientshavecomplainedthatthetimeittakestogetafromaservicerepresentativeisenoughtomakethemnotwan
______somestudentsareabletofindemploymentaftergraduation,otherswillhavetoreturntoschoolandearnanadvanceddeg
Despitethesealarmingstatistics,thescaleofthethreatthatsmokingcausestowomen’shealthhasreceivedsurprisinglylittl
随机试题
双鼻侧偏盲一般不会见于
A、炎症性病变B、穿孔性病变C、出血性病变D、梗阻性病变E、绞窄性病变有气腹表现,腹痛突然,呈刀割样持续性剧痛
对小儿肺炎诊断最有意义的检查是
下列关于进口环节消费税与消费税税率关系的叙述,正确的是()。
对于发行方可以赎回的债务工具,如发行方行使赎回权,投资者仍可收回其几乎所有初始净投资(含支付的溢价和交易费用),则不能划分为持有至到期投资核算。()
癸注册会计师负责对J公司2009年度财务报表进行审计,癸注册会计师在了解被审计单位及其环境时遇到下列问题,请代为作出正确的专业判断。在评价下列内部控制时,注册会计师认为属于检查性控制的有()。
若你所在的城市进入汛期,雷雨天气增多,作为具有防汛监管职责的公务人员,请结合下列示意图回答问题:以上示意图体现了哪些汛前准备工作?()
Ifyoustarteachdaydesperatelywishingforanextrahourinbed,thefollowingislikelytoleaveyoufeelingevenmorebad-t
1956年毛泽东发表的《论十大关系》成为探索中国特色的社会主义建设道路的先声,文章中提出我国社会主义建设必须围绕着一个基本方针是
OnFoodSafety,aLongListbutLittleMoneyA)Thissummertherehasbeenadrumbeatoffood-relatedillnesses.Strawberries
最新回复
(
0
)