首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Several years ago, at the height of the dotcom boom, it was widely assumed that a publishing revolution, in which the printed wo
Several years ago, at the height of the dotcom boom, it was widely assumed that a publishing revolution, in which the printed wo
admin
2011-03-11
84
问题
Several years ago, at the height of the dotcom boom, it was widely assumed that a publishing revolution, in which the printed word would be supplanted by the computer screen, was just around the corner. It wasn’t: for many, there is still little to match the joy of reading a printed book and settling down for one hour. But recently some big technology companies, including Google, Amazon, Microsoft and Yahoo, contend that the dream of bringing books online is still very much alive.
The digitizing of thousands of volumes of print is not without controversy. On Thursday, Google, the world’ s most popular search engine, posted a first installment of books on Google Print. This collaborative effort between Google and several world’s leading research libraries aims to make books available to be searched and read online free of charge. Although the books included so far are not covered by copyright, the plan has attracted the rage of publishers.
Five large book firms are suing Google for violating copyright on material that it has scanned and, although out of print, is still protected by law. Google has said that it will only publish short extracts from material under copyright unless given express permission to publish more, but publishers are unconvinced. Ironically, many publishers are collaborating with Google Print Publisher, which aims to give readers an online taste of books that are commercially available. The searchable collection of extracts and book information is intended to tempt readers to buy the complete books online or in print form.
Amazon, the world’s largest online retailer, has made plans to enter the mass e-book market by selling a vast array of goods. Given that Google should impinge upon its central territory, Amazon revealed that it would introduce two new services. Amazon Pages will allow customers to search for key terms in selected books and then buy and read online whatever part they wish. Amazon Upgrade will give customers online access to books they have already purchased as hard copies. Customers are likely to have to pay five cents a page, with the bulk going to the publisher.
Microsoft has also joined the online-book trend. In October, the software giant said it would spend around $ 200 million to digitize texts, starting with I50,000 that are in the public domain, to avoid legal problems. It will do so in collaboration with the Open Content Alliance. And on Thursday, coincidentally the same day as Google and Amazon announced their initiatives, Microsoft released details of a deal with the British Library, the country’s main reference library, to digitize some 25 million pages ; these will be made available through MSN Book Search, which will be launched next year.
Which of the plan does NOT belong to Microsoft?
选项
A、Prepare to invest $ 200 million on the e-books.
B、Cooperate with the British Library to digitize some 25 million pages.
C、Introduce some new services to Amazon.
D、Launch the MSN Book Search next year.
答案
C
解析
最后一段介绍了微软公司在线图书的计划。它将投资2亿美元用于书籍电子化;它与“开放内容联盟”合作;它与英国主要参考书图书馆(大英博物馆)的合作;准备将2500万页书籍电子化,到明年用户就可以通过“MSN书籍搜索”来使用该项服务了。这几项都在最后一段有所提及,只有C为亚马逊引进一些新服务是错误的。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/62p4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Wecaninferfromthefirsttwoparagraphsthattheindustrialistsdisregardenvironmentalprotectionchieflybecause______.W
Accordingtothepassage,"thingsformerlyjudgedtobebestleftunsaid"(Para.1)probablyrefersto______Theword"spotlig
Thediscoveryoftheshipisimportanttostudentsofearlyshipsandtheirroutesbecause______.Archaeologistswereableto
Whatisoneofthefundamentalprinciplesofdirectcarving?WheredidRobertLaurentlearntocarve?
By"MiucciaPradawasobviouslybitinghernails"(Paragraph1),theauthormeansTowhichofthefollowingistheauthorlikely
Amanishappywhen______.Whatmaycausethepercentageofworkerstodecline?
Accordingtothosewhosupportmergers,railwaymonopolyisunlikelybecause______.Theword"arbiters"(Paragraph4)mostprob
Ourpurposeofeducatingchildrenisto______.Allofusmustbeeducatedtounderstandorrealizethat______.
Almostexactlyayearago,inasmallvillageinNorthernIndia,AndreaMillinerwasbittenonthelegbyadog."Itmusthave(
Myfriendswhohavealreadygraduatedfromuniversitiestellme______mostlyrelyonInternetalumni.(他们和老校友的关系)
随机试题
患者,男,52岁。有高血压病史10年。剧烈头痛,恶心呕吐2小时,伴气急,视物模糊。查体:神志清,血压260/115mmHg。应首先考虑的诊断是
原料林基地建设工程生态影响评价的工作等级为什么?请说明理由。该项目包括哪些评价时段?
容积型回转式压缩机包括()。
对检验不合格的出境预检货物,检验检疫机构签发( )。
设10个产品中有7个合格品、3个不合格品,从中不放回地任取5个,取出的5个产品中恰有2个不合格品的概率为()。
阅读下面材料,回答问题。老屋李汉荣老屋已经很老了。它确切的年龄已不可考,至
教师职业最大的特色是职业角色的()。
设A=,A*为A的伴随矩阵,矩阵B满足A*B=A-1+2B,则B=___________.
SQL语言中,能正确实现级联删除的命令的是()。
下面关于USB的叙述中,错误的是
最新回复
(
0
)