首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
This passage is adapted from material published in 1993 The recent recognition of a link between increasing rates of defores
This passage is adapted from material published in 1993 The recent recognition of a link between increasing rates of defores
admin
2021-09-28
58
问题
This passage is adapted from material published in 1993
The recent recognition of a link between increasing rates of deforestation and increasing global climatic warming has focused new attention on the ecological role of forests. Deforestation threatens the continued existence o forests, and their loss would lead to an immediate, irreversible destabilization of the climate because the destructio of forests contributes to increased atmospheric concentrations of such heat-trapping gases as carbon dioxide and therefore to the acceleration of global warming.
The world is at present accumulating carbon dioxide in the atmosphere from two well-known sources: the combustion of fossil fuels and deforestation. Deforestation results in higher levels of carbon dioxide in the atmosphere because the carbon stored in plants and trees is released when trees decay or are burned. A third sources, the warming-enhanced decay of organic matter in forests and soils, especially in the middle and higher latitudes, is now being recognized as potentially significant. Evidence is accumulating that carbon from this source is beginning to have global effects. Thus, two of the three sources of carbon dioxide in the atmosphere are directly related to the survival and health of forests.
In the discussion about the importance of forests, however, emphasize has fallen on biodiversity, or numbers of species per unit area, especially in the tropics, where such diversity is particularly high. But forests, it should be emphasized, have a similar role in every latitude. They contain the largest numbers of different kinds of plants and animals of any community on land and might be considered the most highly developed of the terrestrial communities from the standpoint of complexity of structure and diversity of life and life forms. Forests are far more than simple collections of species, however. It is unfortunate that the discussion of biotic or living resources has been focused on biodiversity rather than on the actual ability of the land itself to support life. In order for the complete range of plant and animal life to thrive, the soil must contain essential nutrients in their proper quantities and proportions, and the atmosphere must be composed of the correct molecules in their proper proportions. If the soils were to become infertile and the atmosphere inhospitable, more than mere diversity or numbers of species would be lost, the land would become impoverished and no longer be able to support any life.
The primary purpose of the third paragraph of the passage is to
选项
A、explain how the land supports life
B、explain what happens when soil becomes infertile
C、explain why a certain development in the discussion of forests is regrettable
D、show that forests are far more than simple collections species
E、argue that forests with a small number of species are more important to the support of life than forests with many species
答案
C
解析
a certain development指的是强调多样性。第三段的主旨便是不应只强调多样性,而应关注土壤维持生命的能力,因此作者会认为强调多样性是regrettable。A项第三段只是讨论关注陆地维持生命的重要性,而没有解释陆地如何维持生命。B项属于细节。D项 “森林不仅仅是简单的物种集合”是用于引出下文土壤重要性的过渡内容。E项文中没有对比物种多和少。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/EFVO777K
本试题收录于:
GRE VERBAL题库GRE分类
0
GRE VERBAL
GRE
相关试题推荐
Howmanyreallysufferasaresultoflabormarketproblems?Thisisoneofthemostcriticalyetcontentioussocialpolicyques
KazukoNakane’shistoryoftheearlyJapaneseimmigrantstocentralCalifornia’sPajaroValleyfocusesonthedevelopmentoffa
ManyUnitedStatescompanieshave,unfortunately,madethesearchforlegalprotectionfromimportcompetitionintoamajorline
MilankovitchproposedintheearlytwentiethcenturythattheiceageswerecausedbyvariationsintheEarth’sorbitaroundthe
Untilrecently,scientistsdidnotknowofaclosevertebrateanaloguetotheextremeformofaltruismobservedineusocialinse
2.Spidersofmanyspecieschangecolortomatchthepigmentationoftheflowerstheysiton.Theinsectspreyedonbythosesp
EachoftheacademicjournalsThoughtandErgohasareviewcommitteetopreventmisattributedquotationsfromappearinginits
Falserumorsoffiscalimproprietiesdamagethereputationofabank.Ifmanagementdoesnotattempttorefutetheserumors,the
Historiansofwomen’slaborintheUnitedStatesatfirstlargelydisregardedthestoryoffemaleserviceworkers—womenearning
InwinningtheManBookerPrize,novelistKiranDesai(i)______.anhonorthathad(ii)______hermother.AnitaDesai,whowasa
随机试题
传播学的分支有
A.滤泡小,均匀,排列整齐,不融合,主要见于下穹隆部B.滤泡小,均匀,排列整齐,不融合,主要见于下穹隆部,有结膜充血及分泌物C.睑结膜面可见膜状物,剥离时结膜面出血D.滤泡形态不一,大小不等,有乳头肥大及角膜血管翳E.绒状小乳头,滤泡很少见慢性
井径比是指( )。
库存现金是由()经管的。
去污粉(专用来擦洗玻璃)
曾几何时,由于技术的限制,人类眼中的海洋只有临近的一片水域;而今,借助高新技术设备.人们的视野投向更深更广阔的海域,海洋的神秘面纱逐步被揭开。这表明()。①实践具有社会历史性②实践具有直接现实性③实践是认识发展的动力④实践是认识的目的和归宿
最近某市泥头车事故多发,你是该市宣传部的工作人员。怎么组织一次关于此事件的新闻发布会?
假设变量a的内容是"计算机软件工程师",变量b的内容是"数据库管理员",表达式的结果为"数据库工程师"的是
Afair
A、 B、 C、 C
最新回复
(
0
)