首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
The Persian Gulf may be flush with money from oil, but it is desperate for food. Many of the richest countries in the region, in
The Persian Gulf may be flush with money from oil, but it is desperate for food. Many of the richest countries in the region, in
admin
2015-03-25
31
问题
The Persian Gulf may be flush with money from oil, but it is desperate for food. Many of the richest countries in the region, including Saudi Arabia, are handicapped by a dry, unforgiving climate and a shortage of farmland; thus they must import more than 60 percent of their annual food supply. Existing water stores are expected to be exhausted in 30 years, and yet, food demand is growing. Population growth in the region is more than double the world average, the prices of some staples are up more than 30 percent this year, and civil unrest is mounting.
It is, in short, a daunting situation, and conventional responses appear inadequate. Continuing to rely on food from other countries, many government leaders believe, is not only risky but shortsighted in an era of tight trade restrictions and projections of even higher prices. And so officials have begun laying the groundwork for a new approach: buying or renting farmland in other countries—sometimes thousands of miles away.
In recent weeks, officials and businessmen from Saudi Arabia have met with representatives of Thailand and South Africa to talk about buying farmland. The United Arab Emirates has looked at arable land in Sudan, Egypt, and Yemen and is pursuing a $3 billion deal in Pakistan with several private companies to build large corporate farms for growing rice, wheat, sugar cane, and fruits. Abu Dhabi has reportedly signed a deal with Sudan to develop 70,000 acres there.
Looking to Asia. The Persian Gulf states have been the most aggressive in these pursuits, but they are not alone. In April, the president of South Korea, Lee Myung-Bak, expressed interest in renting farmland in eastern Russia or Southeast Asia. Chinese firms, many with close government ties, have recently pursued deals in the Philippines and Africa and are rumored to be eyeing land in Australia.
Even individual farmers from the United States and Australia have started looking in larger numbers to overseas farmland, particularly in South America. " We have certainly seen an increase here," says Andy Duff, a Rabobank International analyst based in Brazil. "There are the investors who see land as the root of all commodities and believe land may be an interesting investment, and we have also seen bona fide farmers who are looking to expand their operations from other parts of the world. "
Globally, farmland is disappearing at an alarming rate. According to estimates, approximately 50 million acres vanish each year to urbanization, population growth, and economic and industrial development. In Iraq, where the Tigris and Euphrates rivers have nourished river-banks since the start of civilization, farmland is expected to shrink 30 percent because of upriver damming in Turkey. Vietnam lost 1.2 million acres of farmland from 2001 to 2007; 123 golf courses, among other developments, have gone up since.
A few developing countries have tried to slow or halt the turnover. China, after seeing its farmland dwindle by tens of millions of acres in the first part of the decade, has imposed tight restrictions on land conversions and, in January, began prosecuting thousands of alleged offenders. But, says Chietigj Bajpaee, an analyst for Global Insight, a forecasting company, "trying to stop the conversion of land is the exception rather than the rule. "
In the author’s opinion, continuing to rely on food from other countries
选项
A、is shortsighted.
B、will cost high price.
C、is not adequate to ease the situation.
D、is wrong.
答案
C
解析
推理判断题。根据题干关键词rely on food from other countries定位至第二段。这一段点出文章主旨,传统的依赖进口来解决粮食问题在这个时代已经不合时宜,所以各国逐渐转向海外,甚至是万里之外的其他国家购买或租赁农田,所以[C]为正确选项。[A]、[B]是作者引用政府领导人的观点;这一段没有足够的信息点来支撑[D]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/EL74777K
0
考研英语一
相关试题推荐
ShoppinghabitsintheUnitedStateshavechangedgreatlyinthelastquarterofthe20thcentury.【C1】______inthe1900smostAm
ThepopulationoftheUnitedStatesisonly6%theworld’spopulation,butAmericans(1)_____onethirdofalltheenergy(2)___
ThepopulationoftheUnitedStatesisonly6%theworld’spopulation,butAmericans(1)_____onethirdofalltheenergy(2)___
Untilrecently,mostpopulationgrowthhasoccurredinrelativelydenseurbanenvironments.In【C1】______words,evenifwewerew
Humansareuniqueintheextenttowhichtheycanreflectonthemselvesandothers.Humansarea-bleto1,tothinkinabstract
Humansareuniqueintheextenttowhichtheycanreflectonthemselvesandothers.Humansarea-bleto1,tothinkinabstract
Americanstodaybelievethatacceptablesocialbehaviorfollowseffortlesslyfrompersonalvirtue.The(1)_____betweenmoralsa
NewBookofEconomics—AnimalSpiritsNotwoeconomiccrisesareidentical.Butthesamequestio
Anyonewhodoubtsthatglobalfinancialmarketscontrolnationaleconomiesneedonlylookatthecrisisfacingthe"tigers"oft
______fromhercontract,DeHavillandsuedthestudioand,afteratwo-yearbattle,wonhercaseinalandmarkdecisionthatben
随机试题
曲面z=x2+y2在点(1,1,2)处的切平面方程为________;法线方程为________。
在SLE应用激素冲击疗法中,下列哪项一般不是适应证
A.太阳经头痛B.阳明经头痛C.少阳经头痛D.巅顶头痛E.鼻渊头痛
下列关于胶剂的叙述,正确的是()
按照投资的费用性质,对建设工程定额的分类内容,说法不正确的是()。
商业银行将原来由自身负责处理的某些业务活动委托给服务提供商进行持续处理的行为称为()。
A公司和B公司有关债务重组资料如下:A公司销售给B公司一批商品,含税价款为1237.5万元。由于B公司发生财务困难,无法按合同规定偿还该债务。2015年1月1日双方进行债务重组。经修改债务条件,A公司同意将债务本金减到900万元,同时将剩余债务延期一年,并
儿童按照故事、童话的内容,分配角色,安排情节,通过动作、表情、语言、姿势等来进行的游戏是()。
文义解释就是将被解释的法律条文放在整部法律中乃至整个法律体系中,联系此法条与其他法条的相互关系来解释法律。 ( )
Whatarethespeakersmainlydiscussing?
最新回复
(
0
)