首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
The prospect of a cleaner motor vehicle fleet is drawing closer. In November 2020, the UK government announced that a ban on new
The prospect of a cleaner motor vehicle fleet is drawing closer. In November 2020, the UK government announced that a ban on new
admin
2022-11-01
159
问题
The prospect of a cleaner motor vehicle fleet is drawing closer. In November 2020, the UK government announced that a ban on new petrol and diesel car sales would be brought forward to 2030. Advances in battery technology mean the tipping point at which electric vehicles become cheaper than other types, without subsidies, could come within five years. Fast-charging electric car batteries are on the horizon, with five-minute "fill up" times in sight.
This is good news for the climate, with transport emissions one of the biggest obstacles to meeting reductions targets, nationally and globally. Also welcome for the UK is the announcement by Nissan that in future it will source 62 kilowatt-hour batteries for its popular Leaf model from the factory next door to its Sunderland car plant, instead of importing them from the US.
On vehicle emissions, there is some way to go. While last year saw a 43% rise in electric car sales, they made up just 4.2% of the total. So far, Norway is the only country where they are the most popular cars. SUVs have been the second largest cause of rising global emissions over the previous decade—and worryingly their sales continue to rise in Britain. Much work remains to be done to stop people choosing vehicles that are making the world’s biggest problem worse. The joy in Sunderland ought to be tempered by the fact that Nissan will continue making its SUV Qashqai there. The benefits for the workforce should blind no one to the environmental risks.
Plans to limit emissions from heavy goods vehicles are also needed. Last month the Committee on Climate Change recommended a ban on diesel HGVs by 2040, which it said was necessary if the UK is to meet the target of net zero by 2050. With the freight industry facing severe disruption because of Brexit, new environmental goals are likely to meet resistance.
But with electric vehicles responsible for around 30% less carbon dioxide than fossil-fuel-powered cars in the UK (in France, where the electricity supply is cleaner, the figure is nearer 70%), the path to a greener transport future is becoming clearer. As with solar and wind energy, prices are falling faster than expected, and battery technology is an important part of the green investment strategy that should follow the pandemic.
Electric cars do not remove the need for other affordable transport options, or for big reductions in overall road traffic, especially in cities. Battery disposal is a problem, as is the use of coal power in some manufacturing. But since cars are part of life, it is good that they are getting greener.
The author’s attitude towards the use of electric cars is__________.
选项
A、uncertain
B、supportive
C、indifferent
D、skeptical
答案
B
解析
本题问的是作者对于使用电动汽车的态度,即文章中心内容,因此可根据全文关键内容判断作者的态度,例如:由第二段第一句This is good news for the climate可看出,作者认为使用电动汽车对气候来说是好消息;由第四段第一句Plans to limit emissions from heavy goods vehicles are also needed可知,作者认为需要计划减少重型货车的排放量,也可看出作者推崇使用电动汽车;最后一段前两句作者陈述了电动汽车的不足,但通过末句But转折,可知转折之后作者对电动汽车的态度是积极的。因此,三处均可判断出作者对电动汽车的使用持积极态度,故正确选项为[B]“支持的”。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/FrMD777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Nobodyeverproteststhatanelementaryschoolshouldbedescribedas"manned"insteadof"staffed,"butdaretosuggesta"men
Leadingdoctorstodayweighinonthedebateoverthegovernment’sroleinpromotingpublichealthbydemandingthatministersi
Howseriouslyshouldparentstakekids’opinionswhensearchingforahome?Inchoosinganewhome,CamilleMcClain’skidsh
TheInternetaffordsanonymitytoitsusers,ablessingtoprivacyandfreedomofspeech.Butthatveryanonymityisalsobehind
Onceusedlargelyinlawenforcement,bodyworncameras,orbodycams,havebecomederigueurforemployeeswhomeetthepublicat
WhydopeoplereadnegativeInternetcommentsanddootherthingsthatwillobviouslybepainful?Becausehumanshaveaninheren
WhydopeoplereadnegativeInternetcommentsanddootherthingsthatwillobviouslybepainful?Becausehumanshaveaninheren
WhydopeoplereadnegativeInternetcommentsanddootherthingsthatwillobviouslybepainful?Becausehumanshaveaninheren
Doesthelanguagewespeakdeterminehowhealthyandrichwewillbe?NewresearchbyKeithChenofYaleBusinessSchoolsuggest
Aprettypotplantmightmakeanunemotionalworkspacefeelmorepersonal.Butnewresearchhasrevealedthatofficeplantsdo
随机试题
以下属于排除地表水的设施是()。
本病诊断为本病的治法
叶横切面观察上下表皮上的特征及附属物有
安装电缆时,1kV的电力电缆与控制电缆间距不应小于()mm。
中原城市群是以郑州为中心,以洛阳为副中心,以开封、新乡、焦作、许昌、平顶山、漯河、济源等地区性城市为节点构成的紧密联系圈。中原城市群内各城市联系日益紧密,基本形成了以郑州为中心的通达的交通网络。据此并结合下图回答问题。读下面两图,黄河小浪底水库蓄清排
在地球之外,究竟有没有外星人?两位美国学者花了5年的时间,在北半球天空到了37个可能是来自地球外文明的讯号。他们利用直径为26米的射电望远镜,_________由浩瀚宇宙深处发出的未知讯号。填入划横线部分最恰当的一项是:
人类社会的发展历史证明,中间阶层是社会的稳定器,他们有稳定的工作和收入,经济上乐于消费,政治上渴望稳定。中国目前的问题是中间阶层的规模还不够大,也不稳定,而且随着经济形势的变化,也开始面临失业的威胁。如果政府袖手旁观,置之不理,将不利于社会的稳定。
Science,beingahumanactivity,isnotimmunetofashion.【F1】Forexample,oneofthefirstmathematicianstostudythesubject
电子数字计算机最早的应用领域是_______。
ArchaeologistAndrejGaspariishauntedbypiecesofthepast.Hishometownriver,theLjubljanica,hasyieldedthousandsofthe
最新回复
(
0
)