首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Unless we spend money to spot and prevent asteroids (小行星) now, one might crash into Earth and destroy life as we know it, say so
Unless we spend money to spot and prevent asteroids (小行星) now, one might crash into Earth and destroy life as we know it, say so
admin
2013-01-05
60
问题
Unless we spend money to spot and prevent asteroids (小行星) now, one might crash into Earth and destroy life as we know it, say some scientists.
Asteroids are bigger versions of the meteoroids (流星) that race across the night sky. Most orbit the sun far from Earth and don’t threaten us. But there are also thousands of asteroids whose orbits put them on a collision course with Earth.
Buy $ 50 million worth of new telescopes right now. Then spend $ 10 million a year for the next 25 years to locate most of the space rocks. By the time we spot a fatal one, the scientists say, we’ll have a way to change its course.
Some scientists favor pushing asteroids off course with nuclear weapons. But the cost wouldn’t be cheap.
Is it worth it? Two things experts consider when judging any risk are: 1) How likely the event is; and 2) How bad the consequences are if the event occurs. Experts think an asteroid big enough to destroy lots of life might strike Earth once every 500, 000 years. Sounds pretty rare—but if one did fall, it would be the end of the world. "If we don’t take care of these big asteroids, they’ll take care of us," says one scientist. "It’s that simple. "
The cure, though, might be worse than the disease. Do we really want fleets of nuclear weapons sitting around on Earth? "The world has less to fear from doomsday (毁灭 性的) rocks than from a great nuclear fleet set against them," said a New York Times article. (272 words)
What do scientists say about the collision of an asteroid with Earth?
选项
A、It is very unlikely but the danger exists.
B、Such a collision might occur once every 25 years.
C、Collisions of smaller asteroids with Earth occur more often than expected.
D、It’s still too early to say whether such a collision might occur.
答案
A
解析
本题属于推理题。文章的第五段的后三句说道:专家们认为虽然小行星与地球相撞的可能性很小一一每50万年一次,但一旦发生了便是世界末日。有一位科学家说:“如果我们不注意它们(小行星),它们就会注意(袭击)我们,事情就是那么简单。”由此可知,A是正确的。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/H8na777K
本试题收录于:
艺术硕士(艺术基础)题库专业硕士分类
0
艺术硕士(艺术基础)
专业硕士
相关试题推荐
Inpreviousgeneration,youngpeoplewereundertheirparents’control;nowtheteenagechildrenoftheWest’srichestgeneration
电视叙事、抒情的艺术手段主要体现为()。
U.SjeansmakerLeviStrauss&Co.denieditwasplayingonconsumerfearsbylaunchingalineoftrousersfittedwith"anti-
Toomanyvulnerablechild-freeadultsarebeingruthlessly(无情的)manipulatedintoparenthoodbytheirparents,whothinkthatha
Somepessimisticexpertsfeelthattheautomobileisboundtofallintodisuse.Theyseeadayinthenot-too-distantfuturewhe
Believeitornot,opticalillusion(错觉)cancuthighwaycrashes.Japanisacaseinpoint.Ithasreducedautomobilecrashe
Longafterthe1998WorldCupwaswon,disappointedfanswerestillcursingthedisputedrefereeing(裁判)decisionsthatdeniedv
Dogsaresocialanimalsandwithoutpropertraining,theywillbehavelikewildanimals.Theywillspoilyourhouse,destroyyou
Unlesswespendmoneytospotandpreventasteroids(小行星)now,onemightcrashintoEarthanddestroylifeasweknowit,sayso
随机试题
下列关于竞争性成本计划、指导性成本计划和实施性成本计划三者区别的说法,正确的是()。
A.N端至C端B.C端至N端C.5’至3’D.一个点向两个方向同时进行双向复制从
既是一种医学道德修养方法,又是一种医学道德境界的是
关于心肌梗死合并心脏破裂,下列哪项不恰当
确定估价对象及其范围和内容时,应根据(),依据法律法规,并征求委托人同意后综合确定。
十进制数68与八进制数()是相等的。
用石灰调成的石灰浆突出的优点是具有良好的()。
以下关于自动灭火设施的设置,错误的是()。
从关系中挑选出指定的属性组成新关系的运算称为()。
以下程序的功能是:求出数组x中各相邻两个元素的和依次存放到a数组中,然后输出。请填空。main(){intx[10],a[9],i;for(i=0;i<10;i++)scanf("%d",&x[i]);for(【
最新回复
(
0
)