首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
A happy life, according to the Scottish poet James Thomson, consists of "retirement, rural quiet, friendship, books" , among oth
A happy life, according to the Scottish poet James Thomson, consists of "retirement, rural quiet, friendship, books" , among oth
admin
2014-12-11
44
问题
A happy life, according to the Scottish poet James Thomson, consists of "retirement, rural quiet, friendship, books" , among other things. Alice Munro, perhaps the greatest short-story writer of our time, has elected to embrace this bliss, saying last week, "I’m probably not going to write anymore. " An incredulous editor from the National Post had to follow up on whether she really meant it—that last year’s sublimely devastating collection, Dear Life, was it for her. "Oh, yes," the 81-year-old Canadian said, telling disappointed fans to "read the old ones over again. There are lots of them".
Yet if you have ever imagined a typical day in the life of an author, your vision probably resembles Thomson’s. Writing seems like tender labor, and it’s not hard to picture all those quarterly Munro stories—the ones that appear in The New Yorker as regularly as fresh interns—being created from a diet of easy grace, fertilized frequently with tea, long walks, dinners on the porch, and Chekhov readings. Why would anyone have to retire from writing, as if it’s a job with regular hours?
Except it is. John Updike used to rent a one-room office above a restaurant, where he would report to write six days a week. John Cheever famously put on his only suit and rode the elevator with the 9-to-5 crowd, only he would proceed down to the basement to write in a storage room. Robert Caro still puts on a jacket and tie every day and repairs to his 22nd-floor Manhattan office. Authors who corral their duties into daily routines help remind us of the industry of writing. A muse does not pour words into someone’s skull. The drudgery has conquered some of our best wordsmiths. " When you decide ’ to be a writer, ’ you don’t have the faintest idea of what the work is like," Philip Roth, another recent literary retiree, has said about the "stringent exigencies" of literature. "But working at it nearly every day for 50 years . . . turns out to be an extremely taxing job and hardly the pleasantest of human activities. " He e-ven called it "just torture, awful".
Munro has long been able to pensively observe someone and effortlessly penetrate the character’s extraordinary private history. "Nobody bothers anymore to judge her goodness," the critic James Wood has said. "Her reputation is like a good address. " It is as if she can look upon a person and always see the full span of a life. Now she has taken a measure of her years and judged that, at last, she can stop. Let us read the old ones over again. There are lots of them.
Which of the following can be the best title for the text?
选项
A、How to Be Great Writers
B、What Consists A Happy Life
C、Writing Is A Job Of Elegance
D、Why Should A Writer Retire
答案
D
解析
本题针对整篇文章内容命题,属于主旨大意考查类题目。此类题目的正确答案一般要根据文章的整体内容总结归纳。文章第一段引用詹姆斯·汤姆森的话,并且举Alice Munro决心封笔实例,来引出文章的主题——幸福生活的要素和作家退休决定。第二段设想了作家工作的情况,提出问题是如果写作是一份轻松惬意的工作,为什么作家还要退休呢?第三段通过描述一些伟大作家的真实写作工作说明了作家其实是一项极其烦冗和艰苦的工作。最后一段与第一段呼应,举门罗为例,再次宣布她退休的决定,再次建议读者读她的旧作。从每段的中心内容来看,本篇文章强调了作家工作的艰辛,因此选项[D]为正确答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/LeK4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
AlthoughtherearemanyskillfulBraillereaders,thousandsofotherblindpeoplefinditdifficulttolearnthatsystem.Theya
AlthoughtherearemanyskillfulBraillereaders,thousandsofotherblindpeoplefinditdifficulttolearnthatsystem.Theya
AlthoughtherearemanyskillfulBraillereaders,thousandsofotherblindpeoplefinditdifficulttolearnthatsystem.Theya
Researchonanimalintelligencealwaysmakesmewonderjusthowsmarthumansare.【C1】______thefruit-flyexperimentsdescribedi
TheSouthPoleTravelsofStabilityItisnotquiteBenidormyet,butAntarcticahasbecomeanincreasinglypopulardestinat
Accordingtotheauthor,anidealmarriagelife______.InParagraph2,theword"shackled"means______.
Globally,recoveryisgoingslightlybetterthanexpected,accordingtotheIMF,whichreleaseditslatestWorldEconomicOutloo
Itisonlyinrecentyearsthatwehaverecognizedthat_____.Accordingtothefourthparagraph,theauthorseemstothinktha
CanHumanKidneyBeTraded?Iftheywerejustanotherproduct,themarketwouldworkitsusualmagic:supplywouldrespond
Advancesincomputersanddatanetworksinspirevisionsofafuture"informationeconomy"inwhicheveryonewillhave(1)_____t
随机试题
符合慢性肾盂肾炎临床症状的是
患者,女性,63岁。2小时前突发右侧肢体活动障碍。观察中患者所有症状、体征消失,考虑可能发生的情况是
下列关于房地产经纪人员行为要求的表述中,与房地产经纪人员守法经营要求无关的是:()。
依法对期货公司的金融期货结算业务实行自律管理的机构是()。[2010年9月真题]
南方某机床厂生产的289台机床用电机需运往石家庄,因为汛期将要来临,对方要求厂方用汽车一次运完。如果每辆汽车运的台数相等,问需要多少辆汽车?
前苏联教育家苏霍姆林斯基曾这样告诉教师:“你(教师)不仅仅是活的知识库,不仅仅是名专家,善于把理智财富传授给年青一代,并在他们心灵中点燃求知欲望和热爱知识的火花,你是创造未来人的雕塑家,是不同于他人的特殊雕塑家,教育创造真正的人,就是你的职业”试从教师职业
2018年,全国居民人均消费支出19853元,比上年名义增长8.4%,扣除价格因素,实际增长6.2%。其中,城镇居民人均消费支出26112元,增长6.8%,扣除价格因素,实际增长4.6%;农村居民人均消费支出12124元,增长10.7%,扣除
左边给定的是纸盒的外表面,下列哪一项能由它折叠而成?()
某场羽毛球单打比赛采取三局两胜制。假设甲选手在每局都有80%的概率赢乙选手,那么这场单打比赛甲有多大的概率战胜乙选手?
ABetterChoiceThenexttimeyouoverhearafriendorco-workerchatteringexcitedlyaboutSOHO,don’tassumethattheyare
最新回复
(
0
)