首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
Look at a man walking down a street or road in’ the sunlight and you will see his shadow. If you watch two men walking in the su
Look at a man walking down a street or road in’ the sunlight and you will see his shadow. If you watch two men walking in the su
admin
2012-08-05
31
问题
Look at a man walking down a street or road in’ the sunlight and you will see his shadow. If you watch two men walking in the sunlight and carrying a six-fool pane(窗玻璃片) of glass between them, you will see each man six feet apart, but there will be no shadow of the pane of glass.
Shadows are easily explained since we know that light travels in a straight line. We also know that light waves pass through some bodies and not through others.
When light strikes a body and passes through it unchanged, we call such a body or material transparent. Most glass is such a material, especially window glass, and it is for this reason that we do not see the shadow of the window pane which the men are carrying. Do you know of any other transparent materials? The most common one, with which we are familiar, is air. Another is clear water.
On the other hand, some materials do not let light pass through them at all. They stop the light waves just as you would-catch a ball that was being thrown to someone standing between you. Such materials are called opaque. Men’ s bodies, like steel, rock, concrete or even cardboard, are opaque and do not permit the light to pass through. An opaque body casts a shadow.
Which of the following is not true?
选项
A、Light waves are beams of light.
B、Light waves can penetrate any materials except men’ s bodies.
C、Light waves can penetrate transparent materials.
D、Light waves can penetrate some materials.
答案
B
解析
文章第三段指出,光不能穿过某些材料如人的身体,钢铁,岩石等等。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/MIeC777K
本试题收录于:
英语题库成考专升本分类
0
英语
成考专升本
相关试题推荐
Awindtunnelisusedfortestingplanesorplanemodels.Inawindtunnelairisblownoveraplaneoramodelplacedinatest
Haveyoueverbeenafraidtotalkbackwhenyouweretreatedunfairly?Haveyoueverboughtsomethingjustbecausethesalesman
Shouldstrugglingstudentsbebannedfromclubsandsports?GettingabadgradeinRockingham,Vt.couldgetyoukickedoff
Herearetwolettersfromourreadersexpressingtheirconcernaboutschoolassessment(评价):Studentsshouldbeallowedtos
-Whatanamazingstory!It’sthemostimpressivestoryI’veeverread.-ButI’msureitwon’tinterest______.
Onewaytounderstandthousandsofnewwordsingain_____goodknowledgeofbasicwordformation.
Peopleusedtothinkthatheavyobjectsalwaysfellfasterthanlight______.
WhenChristopherColumbus"discovered"theNewWorldin1492,hethoughthehadreachedthecontinentofAsiaandhadlandedin
EllisIslandislocatedinNewYorkHarbor.EllisIslandisopendailyyear-roundfrom9:30a.m.to5:00p.m,withextendedhours
Somepeoplesaythatthebestwaytoreducethebody’smid-sectionistodostomachexercise.Manypeoplebelievethatwhenspec
随机试题
为了便于记账,采用复式记账法时,对所设立的账户,都要固定记账方向。()
刺激胰岛β细胞释放胰岛素的药物是
一贯煎的功用是七宝美髯丹的功用是
根据技术指标理论,( )。
电信公司应缴纳的营业税税率为( )。
(2016·河北)素质教育的核心和灵魂是()
下面两题基于以下题干:一般人认为,一个人80岁和他在30岁时相比,理解和记忆能力都显著减退。最近的一项调查显示,80岁的老人和30岁的年轻人在玩麻将时所表现出的理解和记忆能力没有明显差别。因此:认为一个人到了80岁理解和记忆能力会显著减退的看法是站
从教育与社会的关系来看,决定教育规模和速度的是_________发展水平。
数字签名中基于公开密钥算法的签名称为通用签名。其利用了(1)。签名方首先利用其(2)对报文或报文的(3)加密,然后将密文作为签名,连同相应的明文一同传给验证方。验证方利用签名方的(4)对密文进行解密,并对这两个明文比较,由于不同的非对称密钥对同一报
ClimatechangethreatenssustainabledevelopmentandalleightMillenniumDevelopmentGoals.Theinternationalcommunityagreed
最新回复
(
0
)