首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
British universities, groaning under the burden of a huge increase in student numbers, are warning that the tradition of a free
British universities, groaning under the burden of a huge increase in student numbers, are warning that the tradition of a free
admin
2021-09-23
17
问题
British universities, groaning under the burden of a huge increase in student numbers, are warning that the tradition of a free education is at risk. The universities have threatened to impose an admission fee on students to plug a gap in revenue if the government does not act to improve their finances and scrap some public spending cut-backs.
The government responded to the universities’ threat by setting up the most fundamental review of higher education for a generation, under a non-party troubleshooter(调停人), Sir Ron Dearing.
One in three school-leavers enters higher education, five times the number when the last review took place thirty years ago.
Everyone agrees a system that is feeling the strain after rapid expansion needs a lot more money—but there is little hope of getting it from the taxpayer and not much scope for attracting more finance from business.
Most colleges believe students should contribute to tuition costs, something that is common elsewhere in the world but would mark a revolutionary change in Britain. Universities want the government to introduce a loan scheme for tuition fees and have suspended their own threatened action for now. They await Dearing’ s advice, hoping it will not be too late—some are already reported to be in financial difficulty.
As the century nears its end, the whole concept of what a university should be is under the microscope. Experts ponder how much they can use computers instead of classrooms, talk of the need for lifelong learning and refer to students as "consumers".
The Confederation(联盟) of British Industry, the key employers’ organization, wants even more expansion in higher education to help fight competition on world markets from booming Asian economies. But the government has doubts about more expansion. The Times Newspaper agrees, complaining that quality has suffered as student numbers soared, with close tutorial supervision giving way to "mass production methods more typical of European universities. "
It can be inferred from the passage that_________.
选项
A、the British government will be forced to increase its spending on higher education
B、British employers demand an expansion in enrollment at the expense of quality
C、the best way out for British universities is to follow their European counterparts
D、British students will probably have to pay for their higher education in the near future
答案
D
解析
推理题。题干是问“从文中我们可得出什么结论?”A项:文中只提到如果政府不放弃削减公共事物开支的计划并提高对它们的财政津贴,高校将向学生收取学费,但并没有提及此事的结果,故排除A;B项:文中只提到企业家希望大学能招收更多的学生,但没有提到可以不顾教学质量,故排除B;C项:文章中并没有提及最好的出路是什么,排除C;D项:在不久的将来,英国学生有可能读大学要交学费,与文中所提及的内容一致,故选D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/MrGi777K
0
在职申硕(同等学力)英语
相关试题推荐
Excerpt1TheclimateofEarthischanging.Climatologistsareconfidentthatoverthepastcentury,theglobalaveragesurfa
A.rangingB.ofC.receiveA.sendand【T7】______e-mailB.sources【T8】______fromvastdatabasestosmallelectronic"bulletinb
A.positiveB.behindC.resultA.afraidtheircountrieswillbeleft【T7】______B.Whatwaslessvisiblethen,however,were
Writeacompositionofatleast150wordsaboutthetopic;AretheStudentsTodayLessKnowledgeable?Youshouldwriteaccording
Thegovernmentistobanpaymentstowitnessesbynewspapersseekingtobuyuppeopleinvolvedinprominentcases【C1】______thet
A.withB.butC.protectionA.Itusuallygivesinadequate【T7】_______fromtheweatherB.notonlyinsomedevelopingcountries
"Yearsago,afriendofmineobservedthat80percentofthepeopleinthiscountryhavetoomuchself-esteemand20percenthav
A.whileB.rangeC.furthermoreD.intoA.Itwillfit【T13】______thesmallestspaceB.【T14】______themachineisperformingano
A.WhileB.rangeC.FurthermoreD.intoA.Itwillfit【T13】______thesmallestspaceB.【T14】______themachineisperforming
A.WhileB.rangeC.FurthermoreD.intoA.Itwillfit【T13】______thesmallestspaceB.【T14】______themachineisperforming
随机试题
Moviesusedtobeshowninanopenspaceinourtown,withaudience______onbenches,chairsorboxes.
治疗热淋,宜选用的药物是
某奶牛场部分奶牛产犊1周后,只采食少量粗饲料,病初粪干,后腹泻,迅速消瘦,乳汁呈浅黄色,易起泡沫;奶、尿液和呼出气有烂苹果味该病最可能诊断是()。
润肠泄热,行气通便功用的方剂是
根据《政府核准投资项目管理办法》,项目核准机关对项目申请报告审查的内容有()。
根据车船税法律制度的规定,下列车船中,以“辆数”为计税依据的有()。
阅读材料,回答问题。材料一张謇(1853—1926年),江苏南通人。1894年考取状元,但他未贪恋官场,而是选择了实业救国之路。19世纪末,他在南通创办了大生纱厂,后又创办轮船、面粉、冶铁、银行等企业,成为一代工商巨子。材料二读
设A是n阶实对称矩阵,若对任意的n维列向量α恒有αTAα=0,证明A=0·
A、Teachers’resistancetochange.B、Students’inadequateabilitytoread.C、Teachers’misunderstandingofsuchliteracy.D、Stude
—Clair,doyoucookintheevenings?—______ThenIpreparesomethingspecial.Ihavealotofcookbooks.Ithinkit’snicetoe
最新回复
(
0
)