首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Can Human Kidney Be Traded ? If they were just another product, the market would work its usual magic: supply would respond
Can Human Kidney Be Traded ? If they were just another product, the market would work its usual magic: supply would respond
admin
2013-07-08
59
问题
Can Human Kidney Be Traded ?
If they were just another product, the market would work its usual magic: supply would respond to high prices and rise to meet surging demand. But human kidneys are no ordinary commodity. Trading them is banned in most countries. So supply depends largely on the charity of individuals. Unsurprisingly, with altruism the only incentive, not enough people offer.
Kidneys are the subject of a quietly growing global drama. As people in the rich world live longer and grow fatter, queues for kidneys are lengthening fast: at a rate of 7% a year in America, for example, where last year 4,039 people died waiting. Doctors are allowing older and more sluggish kidneys to be transplanted. Ailing, rich patients are buying kidneys from the poor and desperate in burgeoning black markets.
In the face of all this, most countries are sticking with the worst of all policy options. Governments place the burden on their citizens to volunteer organs. A few European countries, including Spain, manage to push up supply a bit by presuming citizens’ consent to having their organs transplanted when they die unless they specify otherwise. Whether or not such presumed consent is morally right, it does not solve the supply problem, in Spain or elsewhere. On the other hand, if just 0. 06% of healthy Americans aged between 19 and 65 parted with one kidney, the country would have no waiting list.
The way to encourage this is to legalize the sale of kidneys. That’s what Iran has done. An officially approved patients’ organization oversees the transactions. Donors get $2,000 — 4,000. The waiting list has been eliminated. Many people will find the very idea of individuals selling their organs repulsive. Yet an organ market, in body parts of deceased people, already exists. Companies make millions out of it. It seems perverse, then, to exclude individuals.
With proper regulation, a kidney market would be a big improvement on the current, sorry state of affairs. Sellers could be checked for disease and drug use, and cared for after operations. They could, for instance, receive health insurance as part of their payment—which would be cheap because properly screened donors appear to live longer than the average Joe with two kidneys. Buyers would get better kidneys, faster. Both sellers and buyers would do better than in the illegal market, where much of the money goes to the middleman.
Instinct often trumps logic. Sometimes that’s right. But in this case, the instinct that selling bits of oneself is wrong leads to many premature deaths and much suffering. The logical answer, in this case, is the humane one.
We can learn from the text that the author believes______.
选项
A、America will be the first country to solve the supply problem of human kidneys
B、governments should make organ donations a compulsory act instead of a voluntary one
C、it makes sense to stop individuals from selling organs because the idea is very repulsive
D、the supply problem of human kidneys can be resolved with appropriate regulation
答案
D
解析
观点态度题。从全文主题以及最后一段第一句可以推断出作者的观点态度。即在管理得当的前提下肾脏交易问题可以得到解决。[A]项the first country未提及;[B]项acompulsory act推理过度;[C]项the idea is very repulsive由第四段末推断出,这仅仅是大多数人的观点,作者并不认同。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/O7d4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
WelearnfromthepassagethatIntermsofthefutureofthepropertymarket,Mr.Perryseems
PrinceKlemensismentionedinthefirstparagraphtoGooglewillplayadecisiveroleinthemarketforweb-videoadvertising
(46)Astechnologycontinuestoadvance,countriesmustdecidehowtheywilldealwiththeissueofhumancloningforreproductio
(46)Astechnologycontinuestoadvance,countriesmustdecidehowtheywilldealwiththeissueofhumancloningforreproductio
Mostpeoplewhotravellongdistancecomplainofjetlag.Jetlagmakesbusinesstravelerslessproductiveandmoreprone【C1】_____
Mostpeoplewhotravellongdistancecomplainofjetlag.Jetlagmakesbusinesstravelerslessproductiveandmoreprone【C1】_____
Mostpeoplewhotravellongdistancecomplainofjetlag.Jetlagmakesbusinesstravelerslessproductiveandmoreprone【C1】_____
随机试题
休克时反映重要器官血液灌注充足与否的简单、有效的监测指标是
患者,男性,54岁,既往体健。因“全身黄染半年,加重1个月”入院。入院前曾在外院行保肝治疗,效果不佳。查体:神志朦胧,全身皮肤及巩膜黄染,未见肝掌、蜘蛛痣,肝脾肋下未触及;血总胆红素385μmol/L,ALT3218U/L,PT76秒,Alb2.1
直接作用于中枢神经系统,使之兴奋或抑制,连续使用能产生依赖性的药品是处方每次不超过七日常用量的药品是
世界银行的贷款方式主要包括()。
下列关于以“杠杆租赁”为基础的项目融资模式说法正确的是()。
在财务会计中,费用是指企业在生产和销售商品、提供劳务等日常经济活动中所发生的,会导致所有者权益减少的,与向所有者分配利润无关的经济利益的总流出,其特点包括()等。
________,夜泊秦淮近酒家。商女不知亡国恨,________。(杜牧《泊秦淮》)
简述蔡元培的北大改革。
Providence,RhodeIsland,isabusymanufacturingcityandseaport,aswellthestatecapital.
Whatisthemainideaofthenewsitem?
最新回复
(
0
)