首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
In the market’s eyes, the latest round of consumer-spending news was good. It was so good that the stocks had another bubbling d
In the market’s eyes, the latest round of consumer-spending news was good. It was so good that the stocks had another bubbling d
admin
2015-04-30
65
问题
In the market’s eyes, the latest round of consumer-spending news was good. It was so good that the stocks had another bubbling day yesterday. The Commerce Department said that retail sales have risen by 1.2 percent in April. Particularly given a weak job market, it is really a bigger jump than had ever been expected. The consumer is not capitulating, as one retail analyst has once declared.
Yes, but why is the reason for that? Questions like this are very difficult to answer, of course. In order to get an explanation, you would have to ask an expert. Then a couple of experts appeared suddenly on the Marketplace, the public-radio show last night to shed light on the mystery of the non-capitulating consumer. I am a semi-regular listener to Marketplace, which generally is an enjoyable show. But even the most thoughtful financial journalism will end up turning to the experts sometimes. What are we supposed to learn from them?
Last night we learned that the consumers are buying value, according to retail-trends analyst Kurt Barnard. This is why Wal-mart and J.C. Penney had the positive results to report yesterday — because, Bernard noted, these days, consumers are looking for low prices. Fair enough. On the other hand, another firm reporting good numbers was Tiffany’s, which said its net income was up by more than 6 percent, partly on the strength of greater sales volume. Sometimes, Barnard explained, low price can be replaced by the value that is attached to a wonderful name such as Tiffany’s.
I see. So consumers like things that are either very cheap or very expensive, but, you know, worth it. Now there’s a fresh insight. It would certainly explain why the retail chain Everything’s Overpriced is under great pressure these days.
Anyway, as if all this was not illuminating enough, another expert stepped into the spotlight: Ken Goldstein, an economist with the Conference Board. According to Goldstein, "People with money to spend and a willingness to spend tend to spend money."
Isn’t that fantastic? Don’t you feel smarter now that the mystery of consumer spending has finally been clarified for you? This sophisticated analysis might even apply in other areas. People with food to eat and a willingness to eat tend to eat. People with time to waste and a willingness to waste time tend to waste time. Really makes you think, doesn’t it?
Actually, I guess, maybe it doesn’t.
What is the general understanding about weak job market and consumption?
选项
A、A weak job market will stimulate consumption.
B、The consumers will buy much less.
C、Consumption will remain stable.
D、They aren’t related to each other.
答案
B
解析
推理题。本题是问人们对低迷的就业市场和消费有什么看法。本题定位到首段第三句。前面提到零售额增长1.2%。第三句说:Particularly given a weak job market,it is really a bigger jump than had everbeen expected.特别是考虑到就业市场的不景气,情况要比预计的好得多。由此判断,通常人们认为,当就业市场低迷时,消费市场也随之萎缩。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/OzQ7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Stateswithfewerhighlyeducatedpopulaceshavefewersmokers.B、Stateswithhighertaxesoncigaretteshavelowersmokingra
A、Inalawcourt.B、Inaschooloffice.C、Inahospitalward.D、Inadepartmentstore.B由对话中女士提到的Prof.Benson,Iwonderifyoucou
BringOurSchoolsoutofthe20thCentury[A]There’sadarklittlejokeexchangedbyeducatorswithanopposingtrace:RipVanW
A、Studyingandprotectingendangeredlanguages.B、Obtaininginformationcontainedwithinalanguage.C、Trackingthelastspeaker
Thatalackofwealthalltoooftentranslatesintopoorhealthmayseempainfullyobvious.Butnowareviewofhealthinequalit
A、Adriver.B、Asalesmanager.C、Anengineer.D、Anadvertisingexecutive.D此题为细节题,只要听到aformeradvertisingexecutive便不难确定D为答案。
StatesExperimentwithOut-of-ClassroomLearning[A]AttheendofAugust,mostofOhio’steenagerswillshakeofftheirsummerti
StatesExperimentwithOut-of-ClassroomLearning[A]AttheendofAugust,mostofOhio’steenagerswillshakeofftheirsummerti
Ofallthe【C1】______ofagoodnight’ssleep,dreamsseemtobeleastwithinourcontrol.Indreams,awindowopensintoaworld
A、Theman’sprofessor.B、Theman’sroommate.C、Thewoman’sboyfriend.D、Aneighbour.B细节题。根据I’mhavingproblemslivingbwithJ
随机试题
以下属于排除地表水的设施是()。
本病诊断为本病的治法
叶横切面观察上下表皮上的特征及附属物有
安装电缆时,1kV的电力电缆与控制电缆间距不应小于()mm。
中原城市群是以郑州为中心,以洛阳为副中心,以开封、新乡、焦作、许昌、平顶山、漯河、济源等地区性城市为节点构成的紧密联系圈。中原城市群内各城市联系日益紧密,基本形成了以郑州为中心的通达的交通网络。据此并结合下图回答问题。读下面两图,黄河小浪底水库蓄清排
在地球之外,究竟有没有外星人?两位美国学者花了5年的时间,在北半球天空到了37个可能是来自地球外文明的讯号。他们利用直径为26米的射电望远镜,_________由浩瀚宇宙深处发出的未知讯号。填入划横线部分最恰当的一项是:
人类社会的发展历史证明,中间阶层是社会的稳定器,他们有稳定的工作和收入,经济上乐于消费,政治上渴望稳定。中国目前的问题是中间阶层的规模还不够大,也不稳定,而且随着经济形势的变化,也开始面临失业的威胁。如果政府袖手旁观,置之不理,将不利于社会的稳定。
Science,beingahumanactivity,isnotimmunetofashion.【F1】Forexample,oneofthefirstmathematicianstostudythesubject
电子数字计算机最早的应用领域是_______。
ArchaeologistAndrejGaspariishauntedbypiecesofthepast.Hishometownriver,theLjubljanica,hasyieldedthousandsofthe
最新回复
(
0
)