首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Our culture has caused most Americans to assume not only that our language is universal but that the gestures we use are underst
Our culture has caused most Americans to assume not only that our language is universal but that the gestures we use are underst
admin
2011-03-01
47
问题
Our culture has caused most Americans to assume not only that our language is universal but that the gestures we use are understood by everyone. We do not realize that waving good-bye is the way to summon a person from the Philippines to one’s side, or that in Italy and some Latin-American countries, curling the finger to oneself is a sign of farewell.
Those private citizens who sent packages to our troops occupying Germany after World War II and marked them GIFT to escape duty payments did not bother to find out that "Gift" means poison in German. Moreover, we like to think of ourselves as friendly, yet we prefer to be at least 3 feet or an arm’s length away from others. Latins and Middle Easterners like to come, closer and touch, which makes American uncomfortable.
Our linguistic and cultural blindness and the casualness with which we take no notice of the developed tastes, gestures ,customs and languages of other countries, are losing us friends, business and respect in the world.
Even here in the United States, we make few concessions to the needs of foreign visitors. There are no information signs in four languages on our public buildings or monuments; we do not have multilingual guided tours. Very few restaurant menus have translations, and multilingual waiters, bank clerks and policemen are rare. Our transportation systems have maps in English only and often we ourselves have difficulty understanding them.
When we go abroad, we tend to cluster in hotels and restaurants where English is spoken. The attitudes and information we pick up are conditioned by those natives — usually the richer — who speak English. Our business dealings, as well as the nation’s diplomacy, are conducted through interpreters.
For many years, America and Americans could get by with cultural blindness and linguistic ignorance. After all, America was the most powerful country of the free world, the distributor of needed funds and goods.
But all that is past. American dollars no longer buy all good things, and we are slowly beginning to realize that our proper role in the world is changing. A 1979 Harris p011 reported that 55 percent of Americans want this country to play a more significant role in world affairs; we want to have a hand in the important decisions of the next century, even though it may not always be the upper hand.
The author’s intention in writing this article is to make Americans realize that______.
选项
A、it is necessary to use several languages in public places
B、it is time to get acquainted with other cultures
C、it is dangerous to ignore their foreign friends
D、it is important to maintain their leading role in world affairs
答案
B
解析
此题考查文章主旨,纵观全文,都在讲美国人对待其它文化的态度以及由此而引起的后果。作者的目的就是要唤起美国人熟悉异国文化,因此选[B]。[A]、[C]只是作者举的具体例子;[D]维持美国在国际事务中的领先地位,这只是美国人希望政府在国际事务中这么做,并非文章的中心内容。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/PNkd777K
本试题收录于:
公共英语三级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语三级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
WhenhisplanetoucheddownatMontreal’sinternationalairport,DavidLaRochecollectedhisluggageandheadedfortheairport
WhenhisplanetoucheddownatMontreal’sinternationalairport,DavidLaRochecollectedhisluggageandheadedfortheairport
ThetechnologyoftheNorthAmericancoloniesdidnotdifferstrikinglyfromthatofEurope,butinonerespect,thecolonistse
Manypeoplewanttobecomefamous,butdon’tknowhow.HereI’dliketotellabouthowtobecomeknownorgetclosertopeople.
AttheEuropeanCommissioninBrussels,theyhaveajokeabouttheworkinterpretersdo--"Languages",theysay,"havenothing
ReadthefollowingtextsfromanarticleinwhichpeopletalkedaboutEnglishstudy.Forquestions61to65,matchthenameofe
GenerationsofAmericanshavebeenbrought【C1】______tobelievethatagoodbreakfastisimportantforhealth.Eatingbreakfasta
WhatdowemeanbyaperfectEnglishpronunciation?Inone【C1】______thereareasmanydifferentkindsofEnglishastherearesp
Whatdoesthedoctorsuggestthemanshoulddo?
Youshouldspendnomorethan20minutesonthistask.Youandyourfamilyhaddinnerinarestaurantafewnightsago.The
随机试题
男,60岁,脑卒中后右侧偏瘫就诊康复科,体格检查:神志清楚,言语清晰,左侧肢体活动自如。被动活动右上肢,在关节活动范围后50%范围内出现突然卡住,然后在关节活动范围的后50%均呈现最小的阻力;被动活动右下肢,在关节活动范围之末时出现突然卡住。用改良As
A.有医学专业本科学历,在保健机构试用期满六个月B.有医学专业本科学历,在医疗机构试用期满一年C.有医学专业专科学历,取得执业助理医师执业证书后,在预防机构工作满一年D.有医学专业本科学历,在医疗机构中试用期满六个月E.有中等专业学校医学专科学历,
女性,50岁,对称性多关节肿痛伴晨僵1年余,血RF1:40(+),ESRl00mm/h,本患者目前暂不考虑的治疗措施是
混凝土抗压强度试验中的“几何对中”是指()。
如图3-363所示结构中,2点处的位移为下列何种性质?[2006年第21题]
目前在项目管理实践中应用最为普遍的控制方法是( )。
国有企业公司制改造时,须对改造企业的各项债权债务进行清理核实。清理核实后的债权债务,应当由下列企业中承继债权债务关系的有()。
假设某商业银行2001年末,资产负债有关内容及相关资料如下,根据提供材料回答问题。(该商业银行业务均为人民币业务)1.库存现金100亿元,在人民银行备付金存款400亿元;贷款金额7000亿元,其中中长期贷款余额6500亿元;逾期贷款余额400亿;对其最大
目前,要求私营企业为抽烟者和不抽烟者设立不同的办公区的法规是一种对私营部门进行侵犯的不合理法规。研究所指出的不抽烟者可能会由于其吸入其他抽烟者的烟味而受害的事实并不是主要的问题,相反,主要的问题是政府侵犯了私营企业决定它们自己政策和法规的权利。下
浏览器地址栏中输入ftp.ccc.com,默认使用的协议是________________。
最新回复
(
0
)