首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、It provides playing fields for the students. B、It enables learners to be more independent. C、It offers employment chances to t
A、It provides playing fields for the students. B、It enables learners to be more independent. C、It offers employment chances to t
admin
2021-11-26
64
问题
Until recently, blind and visually impaired students in Kenya were still using Braille books for then-studies. But Kenyan schools for the blind are now beginning to adopt technology that provides material in an audible form—and in the process expands their opportunities.
Lucas Mwanzia, 17, intently searches the internet for information. Today’s class is on biology. Mwanzia is visually impaired and for the last two years has been attending computer classes at the Thika School for the Blind. Mwanzia is in eighth grade, having started school at a later age because of his vision. He says the technology has opened up new frontiers that were once inaccessible.
[23] "Braille books are quite expensive and you have to use quite a sum to purchase one," Mwanzia explained. [23] "But now since we have computers we get the books at virtually no cost. So we download the various books to read and when we are done we just close the program."
The school embraced "assistive technology" six years ago, enabling blind and visually-impaired students to access information from computers and iPads.
Zachary Muasya, one of the school’s teachers, was born blind. He has been teaching the students how to use the technology for about two years now.
He says the technology presents opportunities that can level the playing field for his students.
[24] "Assistive technology equips the learners with very many skills that really make them independent in life." he said, "they can read materials like books, magazines, newspapers by themselves. And apart from that—assistive technology equips them with employable skills."
The assistive technology costs $1,000 for a school to install. But an NGO called InAble has provided it to the schools at no cost.
Peter Okeyo, the program manager at InAble, says blind students using the technology may still face challenges when they move to higher education.
[25] "When learners move from primary to high school and then to universities, they go to university and then they realize there is not that technology. So the fact is that they learnt that technology in primary and high school, when they move to university they go back to Braille, which is another challenge to them."
So far, four out of Kenya’s 11 schools for the blind have adopted the technology. InAble says it will provide the funding for the remaining schools to come on board.
23. What do we learn about Mwanzia?
24. What does Muasya say about the assistive technology?
25. What challenges may the technology users face?
选项
A、It provides playing fields for the students.
B、It enables learners to be more independent.
C、It offers employment chances to the students.
D、It has cost the school $1,000 to install it
答案
B
解析
录音提到,这项辅助技术帮助学生掌握更多的技能,有助于他们独立生活,B项“它使学生更加独立”是对此的概括,故选B项。录音说该技术为学生们提供了公平竞争(1evel the playing field)的机会,侧重点是公平,A“为学生提供了竞争平台”是对录音的错误理解。辅助技术使学生获得了就业技能(employable skills),而不是提供“就业机会”,C项偷换概念。根据录音,这项辅助设备费用为1000美元,但一个非营利组织为学校免费提供了设备,所以D项“学校花了1000美元安装设备”错误。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Rhx7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Parenthoodisn’tacareer-killer.Theeffectofparenthoodisnotthatsevereaspeopleimagine.Infact,economistswithtwoor
Migrationisusuallydefinedas"permanentorsemi-permanent-changeofresidence."Thisbroaddefinition,ofcourse,wouldinclu
Moderatedrinkingreducesstrokerisk,studyconfirms.Similartothewayadrinkortwoadayprotectsagainstheartattacks,m
A、Pleasure.B、Company.C、Popularity.D、Emotionalfactors.D细节辨认题。讲座中明确提到。说到亲密的友谊时,女性指的是情感因素。因此答案为D)。
A、Theycouldkeeponworkinglonger.B、Theycoulddomorechallengingtasks.C、Theyfounditeasiertofocusonworkathand.D、
A、Avoidingpossibledangers.B、Findingtheirwayaround.C、Identifyingdrugsmugglers.D、Lookingaftersickpassengers.B短文中提到,这
Waffles?Frenchtoast?Bacon?Bigbreakfastsmaybeathingofthepast.AccordingtotheAssociatedPress,moreAmericansarec
A、Atadoctor’soffice.B、Inabiologylab.C、Ataradiostation.D、Inalecturehall.C
A、Safety.B、Comfort.C、Size.D、Cost.D选项均为名词,是关于什么事物的。对话中女士说她租车主要根据价格选择,由此可知正确答案是D)。
A、Medicalmanufacturersdon’tlikeit.B、Medicalmanufacturersarenotallowedtodoit.C、Theycan’taffordthedamage.D、They
随机试题
Somuch_________hisfinancialpositionthathecan’tsleepatnight.
A、铅中毒B、异型输血C、肝炎D、胆道结石E、先天性肝细胞内γ蛋白缺乏肝外胆道阻塞性黄疸的原因是:()
A、250℃,30~45分钟B、100℃,45分钟C、60~80℃,1小时D、180℃干热灭菌1.5小时E、115℃,30分钟,表压68.65kPa破坏热原用
在工程施工各方不了解工程,不清楚现场的实际情况下,采用( )可能是一个相当有效的协调方法。
下列关于点型感烟、感温火灾探测器安装要求的叙述中,错误的是()
债权人转让权利,未通知债务人的,该转让对债务人不发生效力。()
【2014上】教师如何为幼儿的主动学习提供支持。
如何理解社会主义法治的核心价值?
唯物主义都坚持( )
Theearthquakeleftthousandsofpeople______(急需要医疗照顾).
最新回复
(
0
)