首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
The European Union reached a preliminary deal to curb banker’s compensation that would drastically limit the account that can be
The European Union reached a preliminary deal to curb banker’s compensation that would drastically limit the account that can be
admin
2018-03-01
34
问题
The European Union reached a preliminary deal to curb banker’s compensation that would drastically limit the account that can be paid in bonuses. Britain resisted the move to cap the ratio between bankers’ fixed and variable pay. In a nod to opposition from the City of London the new rules treat long-term incentives linked to equities and bonds more favourably. The deal has to be agreed on by finance ministries next week.
The Royal Bank of Scotland, which is still majority owned by the British taxpayer five years after a government bail-out, reported an annual pre-tax loss of £5.2 billion, mostly because of an accounting quirk connected to the value of its own debts.
RBS’s loss was
put in the shade,
however, when Bankia later posted a net loss for 2012 of £19 billion. The Spanish government owns just under half the bank, but that is expected soon to rise to 70%.
A report by McKinsey underlined the impact of the financial crisis on annual cross-border capital flows, which fell by 60% from 2007 to $4.6 trillion last year. The study says that financial globalisation has "stalled" and that markets have reached an "inflection point" that could lead to a "Balkanised" structure based on local, rather than global, banking systems.
Japan’s prime minister, Shinzo Abe, nominated Haruhiko Kuroda to become the next governor of the Bank of Japan. Mr. Kuroda is the current head of the Asian Development Bank and had been a vocal critic of the BOJ. Mr. Abe has turned the central bank’s record into a political issue, urging it to do more to help "the real economy".
India’s government unveiled the country’s most important budget in years, as it seeks to boost output while controlling inflation. Growth has cooled rapidly to around 5%. The official forecast says that the economy will expand by up to 6.6% in 2013-2014, but the opposition is quick to point out that the estimate for this year was overly optimistic.
The underlined phrase "put in the shade" (Para.3, Line 1 ) is most probably equal to ______.
选项
A、put in the darkness
B、nothing big in comparison
C、more serious than others
D、the most serious of all
答案
B
解析
语义题需要在文章上下文寻找同义替换信息,而且一般过于表面的选项往往不太可能是答案。选项A,put in the darkness和原文“put in the shade”几乎是一样的,并非文章所表达的意思。剩下的三项中,选项B表达的意思是“相比之下没什么大不了的”,即没那么严重;选项C表达的意思是“更严重”;选项D表达的意思是“最严重”。而原文提到RBS损失了52亿英镑,而Bankia的损失是190亿英镑,因此相比而言RBS的损失没那么严重,故答案为选项B。短语put in the shade在此处可以理解为“相形见绌”。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/UABZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
BytheendoftheMiddleAgesthetechnologicalsystemscalledcitieshadlongsincebecomeacentralfeatureofWesternlife.I
BytheendoftheMiddleAgesthetechnologicalsystemscalledcitieshadlongsincebecomeacentralfeatureofWesternlife.I
BytheendoftheMiddleAgesthetechnologicalsystemscalledcitieshadlongsincebecomeacentralfeatureofWesternlife.I
BytheendoftheMiddleAgesthetechnologicalsystemscalledcitieshadlongsincebecomeacentralfeatureofWesternlife.I
Withincreasingprosperity,WesternEuropeanyouthishavingaflingthatiscreatingdistinctiveconsumerandculturalpatterns
"Itcouldhavebeenworse"wasthecommonrefrainasAmericanbanksbeganreportingtheirsecond-quarterearnings.Indeed,thes
"Itcouldhavebeenworse"wasthecommonrefrainasAmericanbanksbeganreportingtheirsecond-quarterearnings.Indeed,thes
Oneoftheleastappreciatedbutmostremarkabledevelopmentsofthepast60yearsistheextraordinarygrowthofAmericanagric
WhataccountsfortheastoundingpopularityofDr.PhilMcGraw?WhyhavesomanyTVviewersandbookbuyersembracedthistough
随机试题
世界卫生组织将青春期年龄范围定为
内源性胆固醇的运输主要靠
患者,男性,56岁。糖尿病患者,用胰岛素治疗,晚10时突起心慌、多汗、软弱,继而神志不清。查:脉搏120次/分,尿糖(-),尿酮体(-),尿素氮10.0mmol/L,最可能为
分子中含有两个高能磷酸键的化合物是
未分配利润从数量上的计算公式是( )。
《中华人民共和国证券》规定,证券登记结算机构对重要的原始凭证的保存期不少于()
学生出现下列哪种情形,教师可以考虑采用惩罚来教育?()
饼干:烘焙:充饥
Scientistshavebegunusingsatellite-basedsystemstopredictvolcaniceruptions.Thisallowsblanketcoverageoftheentirewo
Despiteyourbestintentionsandefforts,itis【B1】______:Atsomepointinyourlife,youwillbewrong.【B2】_______canbehar
最新回复
(
0
)