首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1) As I write this, I have half an eye on an old James Bond film that is showing on my computer. But this is a story about how
(1) As I write this, I have half an eye on an old James Bond film that is showing on my computer. But this is a story about how
admin
2021-09-01
18
问题
(1) As I write this, I have half an eye on an old James Bond film that is showing on my computer. But this is a story about how I stopped watching TV and began reading again for pleasure, after ten years in which I hardly turned a page.
(2) I suppose I was an avid reader of "literature" between the ages of nine and fourteen. I had enough time to be White Fang, Robinson Crusoe, and Bilbo Baggins and Jeeves. Of course there was room in the schoolboy’s imagination for some real historical figures; Scott of the Antarctic, all of the Vikings, and Benjamin Franklin were good friends of mine.
(3) Then, in adolescence, I began a long search for strange and radical ideas. I wanted to challenge my elders and betters, and stir up my peers with amazing points of view. Of course, the only place to look was in books. I hunted out the longest titles and the authors with the funniest names, and scoured the library for completely unread books. Then I found one which became my bible for the whole of 1982. It had a title composed of eleven long words and an author whose name I didn’t know how to pronounce. It was really thick and looked dead serious. Even better, it put forward a whole world-view that would take days to explain. Perfect. I took it out of the library three times, proud to see the date-stamps lined up on the empty library insert.
(4) Later, I went to university. Expecting to spend long evenings in learned discussion with clever people, I started reading philosophy. For some reason I never found the deep-thinking intellectuals I hoped to meet. Anyway, I was ready to impress with my profound knowledge of post-structuralism and existentialism. These things are usually explained in rather short books, but they take a long time to get through. They were the end of my youthful reading.
(5) Working life was hard to get used to after so much theory. It was the end of books for me. There didn’t seem to be much in books that would actually get things done. To do things you had to answer the telephone and work a computer. You had to travel about and speak to people who weren’t at all interested in philosophy. I didn’t stop reading; you can’t avoid that. I read all day. But no books came my way, only manuals and pamphlets and contracts and documents. Maybe most people satisfy their need for stories and ideas with TV and, to tell the truth, it was all I needed for ten years. In those days I only had a book "on the go" for the duration of plane flights. At first I would come home and watch TV over dinner. Then, I moved the TV so I could watch it from bed. I even rigged up a switch so I could turn it off without getting out of bed. Then, one fateful day, my TV broke and my landlady took it away.
(6) My new TV is an extra circuit board inside my computer. It’s on a desk in front of a working chair and I can’t see it from the bed. I still use it for the weather forecasts and it’s nice to have it on while I’m typing this...but what to do last thing at night? Well, have another go with books.
(7) Now, I just like books. I have a pile of nice ones by my bed and I’m reading about six simultaneously. I don’t want to BE any of the characters. I don’t care if a thousand people have already read them. I don’t have to search through libraries. There are books everywhere and all of them have something to read in them. I have the strange feeling that they’ve been there all along, waiting for me to pick them up.
We learn from the author’s reading habit in adolescence that he liked________.
选项
A、works of literature
B、real historical figures
C、unread and serious books
D、works of philosophy
答案
C
解析
细节题。由题干关键词reading habit、adolescence和he liked定位至第三段。定位段第一句提到青春期,表明本段讲述作者青春期的阅读习惯。第四句指出,作者搜遍图书馆查找完全未被人读过的书籍。第七句指出,他奉为“宝典”的那本书看起来非常严肃。综上可知,作者在青春期喜欢未被人读过且严肃的书,故C为答案。第二段第一句提到作者是一个狂热的“文学”读者,该段最后一句还提到在作者的想象中还有空间去容纳一些真实的历史人物,但这都是作者在9岁到14岁期间,即进入青春期之前的阅读喜好,故排除A和B;第四段第二句提到作者开始阅读哲学作品,但这是作者青春期之后的经历,故排除D。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/V2tK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
CampsManychildrenspendweeksattraditionalcampsbylakesinthemountains./Therearecampsforallinterests:/horse
Parentingclassesareapossiblesolutiontoassistnewparentsandparentswhoencounterdifficultiesinraisingtheirchildren
Howtomeasureanexcellentperson?Opinionsvary.Lookatthefollowingpicturecarefullyandwriteyourresponseinabout200
A、Themoreyousleep,thebetteryoulearn.B、Thelessyousleep,thebetteryoulearn.C、Notgettingenoughsleephasanegativ
In1997hewas______ofmurderandsentencedtolifeimprisonment.
A、Occupyingthetopandenjoyingit.B、Workinghardtowardsthetop.C、Occupyingthetop,sonotgrowing.D、Reachingthetopand
Inthefaceofunexpecteddifficulties,hedemonstratedatalentforquick,______action.(2010-70)
Employeesshould______themselvesoftheopportunitytobuycheapsharesinthecompany.
In2014,manyshoppersoptedtoavoidthe【C1】______crowdsanddotheirholidayshoppingfromthecomfortoftheircomputer.Sale
A.digB.avoidsC.deliberatelyD.rememberingE.judgingF.eventG.finalH.discoveryI.whatJ.keepsK.negativeL
随机试题
依法取得的行政许可,除法律、法规规定依照法定条件和程序可以转让的外,__________转让。
胰高血糖素能直接影响下列哪种激素的分泌
根据技术规范,在总体规划建设用地结构中,下列指标哪一项占建设用地比例是错误的?
根据《工程建设标准强制性条文》,对工程建设强制性标准实施情况进行监督检查的方式有( )。
一月份出售的新房子数量大幅下降了,因为按揭贷款的利率正在降低,许多消费者在等待着看利率会低到什么程度,销售的大幅下降伴随着所售新房子平均价格的激增。下面哪项,如果正确,最好地解释了新房子平均价格的激增?()
信度系数的定义公式是()
方差分析中的原假设是关于所研究因素()
Youngpeoplearefacinganuncertainfuture.Asthe21stcenturydawned,theywerepromisedawealthofprospectsunless【M1】____
WhatdoesthewomanthinkofBeethoven’smusic?
A、Theyareinfurious.B、Theyarescared.C、Theyfeelrelaxed.D、Theyfeelnervous.CHowdothecouplefeelwhentheyseethenot
最新回复
(
0
)