首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
In the early days of the internet, many people worried that as people in the rich world embraced new computing and communication
In the early days of the internet, many people worried that as people in the rich world embraced new computing and communication
admin
2010-02-20
75
问题
In the early days of the internet, many people worried that as people in the rich world embraced new computing and communications technologies, people in the poor world would be left stranded on the wrong side of a "digital divide." Yet the debate over the digital divide is founded on a myth that plugging poor countries into the internet will help them to become rich rapidly.
This is highly unlikely, because the digital divide is not a problem in itself, but a symptom of deeper, more important divides: of income, development and literacy. Fewer people in poor countries than in rich ones own computers and have access to the internet simply because they are too poor, are illiterate, or have other more immediate concerns, such as food, health care and security. So even if it were possible to wave a magic wand and cause a computer to appear in every household on earth, it would not achieve very much: a computer is not useful if you have no food or electricity and cannot read. Yet such Wandwavingthrough the construction of specific local infrastructure projects such as rural telecenters—is just the sort of thing for which the UN’s new fund is intended.
This sort of thing is the wrong way to go about addressing the inequality in access to digital technologies: it is treating the symptoms, rather than the underlying causes. The benefits of building rural computing centers, for example, are unclear. Rather than trying to close the divide for the sake of it, the more sensible goal is to determine how best to use technology to promote bottomup development. And the answer to that question turns out to be remarkably clear: by promoting the spread not of PCs and the Internet, but of mobile phones.
Considering the following sentences, which one would the author most agree?
选项
A、Digital technology is useless.
B、Digital divide will help poor countries becoming rich.
C、Poor people need more immediate concerns, such as food, health care and security.
D、Mobile phones should be promoted firstly.
答案
C
解析
文章的第二段第二句说明了穷国更多关注的是“food,health care and security.”所以选 C。作者分析了数字化在现阶段大多数穷国没有太多好处,但是并没有否定数字技术的作用,所以 A错误。在第一段的最后一句,作者说在给他们电脑和网络等高级设备之前,应该先晋级基础设备。在这里移动电话只是基础设施的一个例子,并不是说一定要先拥有移动电话才能用电脑,所以答案 D错。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/Xyt7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
A、SanFrancisco.B、Forestfires.C、Redwoodtrees.D、Survivalskills.CWhatisthemainsubjectofthisconversation?
Generally,theharderwework,______(我们得到的结果就越好).
Duringthelast2years,manynewfactories______________________(涌现出来)alloverthetown.
Experimentsinwhichanimalsliveinartificialsurroundingsshowthat______.Whatdetermineswhetherananimalissleepingor
Acetaminophen,normallyknownasitsbrandnameTylenolmightbepoisonousifpeopletakemorethannecessarydoses.Asingled
A、Shewenttoapolicestationnearby.B、Shetalkedtoapolicemanonpatrol.C、Shetookataxiasapolicemanadvisedhertodo
A、Mexican.B、Russian.C、Chinese.D、Japanese.AWhatthemeistheweddingpartygoingtobe?此题考查听细节信息能力。解题的关键点在于听到Mexican,Mexican
A、Traditional.B、Modern.C、Special.D、Unfriendly.B
A、Tomisusuallytalkative.B、Tomhasaverybadtemper.C、Tomisdislikedbyhiscolleagues.D、Tomhasdozensofthingstoatte
A、Theycandobetterthanothers.B、Itisexpensivetohirelabor.C、Theydon’tliketobehelped.D、Theydon’ttrustothers.B
随机试题
根据公司法律制度的规定,会司法定代表人未经授权擅自以公司名义为他人提供担保的行为属于()。
男性,20岁,西安人,因发热3天,1天来少尿入院。查体可见球结膜充血、水肿,双腋下出血点。尿蛋白(+++),血WBC25×109/L,PLT50×109/L发热2周,伴腹痛腹泻。查体:T39.2℃,P78次/分。WBC4×109/L
腹部积块明显,质地较硬,固定不移,隐痛或刺痛,形体消瘦,纳谷减少,面色晦暗黧黑,面颈胸臂或有血痣赤缕,女子可见月事不下,舌质紫或有瘀斑瘀点,脉细涩。治疗方法宜首选
下列哪项不属于医学心理学的研究对象
中等度热的指标是指体温在
对隧道工程防水混凝土进行抗渗性能试验,请回答下列问题。混凝土抗渗试件尺寸和形状为()。
双代号网络进度计划时间参数中,( )是指在不影响其紧后工作最早开始的前提下,该工作所具有的机动时间。
()是公共管理的起点,决定了公共行政走向公共管理的必然态势。
AlthoughtheArcticlookslifeless,thereareanimalsmovingabout.Cariboutravelupanddownfeedingonthegrassbeneaththe
TipsforThoseWhoTravelAloneA)Whenitcomestotraveling,sometimestakingajourneyalonecanbegreat.Travelingalon
最新回复
(
0
)