首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Ruins recently discovered in southern Peru could be the ancient "lost city" of Paititi, according to claims that are drawing ser
Ruins recently discovered in southern Peru could be the ancient "lost city" of Paititi, according to claims that are drawing ser
admin
2015-04-10
61
问题
Ruins recently discovered in southern Peru could be the ancient "lost city" of Paititi, according to claims that are drawing serious but cautious response from experts. The presumptive lost city, described in written records as a stone settlement adorned with gold statues, has long been a grail for explorers as well as a lure for local tourism businesses. A commonly cited legend claims that Paititi was built by the Inca hero, who founded the city of Cusco before retreating into the jungle after Spanish conquerors arrived.
On January 10 Peru’s state news agency reported that "an archaeological fortress" had been discovered in the district of Kimbiri and that the district’s mayor suggested it was the lost city. Mayor Torres described the ruins as a 40, 000-square-meter fortress near an area known as Lobo. Few other details about the site were offered, but initial reports described elaborately carved stone structures forming the base of a set of walls. The state media report quotes Torres as saying the area will be "immediately declared" a cultural tourism site. Officials from the Peruvian government’s Cusco-based National Institute of Culture(INC)met with Torres on Tuesday. "It is far too early to make any definitive judgments," Francisco told National Geographic Nexus. "We are going to dispatch a team to investigate. Officials expect more details to emerge in the coming days.
Paititi is believed to have been located somewhere east of the Andes Mountains in the rain forest of southeastern Peru, southwestern Brazil, or northern Bolivia. In 1600 a missionary reported seeing a large "city of gold" in the region where Paititi is believed to have been built, according to archival records discovered by an Italian archaeologist in 2001. However, the location of the newfound site falls counter to where historical records indicate Paititi should be. Officials were nonetheless intrigued by the possibilities.
The first task will be to determine if the newfound ruins are the work of the Inca or pre-Inca ethnic groups. Gregory, a U. S. -based psychologist and explorer who has led many expeditions to investigate the Paititi legend,said many people in the tourism-rich region of Cusco have embraced the legend as a business promotion. But he said the claims could hold water, as there are still many important sites to be found. Gade, professor in geography, cautioned about jumping to conclusions. "Paititi is frequently the first thing people mention when something like this is found," Gade said, adding that there are many ruins in the jungle regions of the area.
We can infer from the passage that
选项
A、no definite conclusion has been reached yet.
B、the author is very certain about the location of the site.
C、Paititi is the first site they have found in Peru.
D、Paititi was built by the Inca.
答案
A
解析
从文中我们可以推断出,[A](对于遗址)还没有得出确切的结论。[B]作者非常确定这个遗址的具体位置。[C]帕提提城是他们在秘鲁发现的第一个遗址。[D]帕提提城是由印加人建造的。通读全文可知目前还没有最终结论,故选[A];作者并不确定遗迹的位置,只是进行客观的报道,故排除[B];帕提提城只是新发现的遗迹,并不是第一个被发现的,故排除[C];文中并未确定帕提提城是否是印加人建的,故排除[D]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/YR74777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Accordingtothepassage,whydoes88mean"hate"?Accordingtothepassage,whatdoes666standfor?
AccordingtoLeszczynski,howdoesmobilephoneaffectone’shealth?What’stheresultoftheFrenchstudy?
SirRichardFriendisatoughmantotrackdown.PhonecallstohistwolabsatCambridgeUniversitygounanswered,andsodoe-
TheauthorcitestheexampleofIndiatoshow______.Foreignmovieswon’tbedubbedintomajorlanguagewhen______.
Supposeyouhaveafriendwhoisabouttoenteruniversity,andhewantsyoutoadvisehimonwhichsubjecttospecializein—his
Inhisnewbook,GoingSolo,NewYorkUniversitysociologistEricKlinenbergarguesthatwe’repoisedtobecomeanationdominat
Writeanessaybasedonthefollowingtable.Inwhich,youshould1)describethetableand2)giveyourcomments.Youshouldwri
HowtoSolvetheProblemofChildhoodObesityintheUnitedStatesTheproportionofchildreninAmericawhoareoverweight
Themostnoticeabletrendamongmediacompaniesisverticalintegration—anattempttocontrolseveralrelatedaspectsofthem
TheSpecialForcesClub,foundedin1945inLondonbyformermembersoftheSpecialOperationsFxecutive,isareminderthatsome
随机试题
“一月、一年”中的“一”应该读作()
关于乳腺摄影机X线管的特点,错误的是
女性,28岁,平素体健,询问无麻醉药品过敏史,利多卡因过敏实验(一),行“局部浸润麻醉下纤维瘤切除术”局部注入利多卡因300mg+肾上腺素后8min,病人突然出现眩晕,寒战,四肢抽搐,惊厥,继而出现呼吸困难,血压下降,心率减慢。此时护士应立即采取的措施
牛黄在《中国药典》中的质量控制成分是()。
某建设工程施工单位负责人把设计要求的施工措施、安全生产贯彻到基层乃至每个工人的一项技术管理方法,称为()。
会计软件应当采取加密存储、用户身份验证等多种手段确保会计数据安全保密,防止对数据的未授权()。
岳阳楼的“四绝碑”是指哪四绝?()
矫正社会工作是为()提供的福利服务。
某七叉树的中序遍历序列为CBADE,后序遍历序列为CBADE,则前序遍历序列为()
一个汉字的内码长度为2字节,其每个字节的最高二进制位的值分别为___________。
最新回复
(
0
)