首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
The idea is as audacious as it altruistic: provide a personal laptop computer to every schoolchild—particularly in the poorest p
The idea is as audacious as it altruistic: provide a personal laptop computer to every schoolchild—particularly in the poorest p
admin
2020-08-21
53
问题
The idea is as audacious as it altruistic: provide a personal laptop computer to every schoolchild—particularly in the poorest parts of the world. The first step to making that happen is whittling the price down to $100. And that is the goal of a group of American techno-gurus led by Nicholas Negroponte, the founder of the fabled MIT Media Lab. When he unveiled the idea at the World Economic Forum in January it seemed wildly ambitious. But surprisingly, it is starting to become a reality. Mr. Negroponte plans to display the first prototype in November at a UN summit. Four countries—Brazil, Egypt, Thailand and South Africa—have said they will buy over 1 m units each. Production is due to start in late 2006.
How is the group, called One Laptop Per Child (OLPC), able to create a laptop so inexpensively? It is mainly a matter of cleverly combining existing technologies in new ways. The laptop will have a basic processor made by AMD, flash memory instead of a hard disk, will be powered by batteries or a hand- crank, and will run open-source software. The $100 laptop also puts all the components behind the screen, not under the keyboard, so there is no need for an expensive hinge. So far, OLPC has got the price down to around $130.
But good news for the world’s poor, may not be such great news for the world’s computer manufacturers. The new machine is not simply of interest in the developing world. On September 22nd, Mitt Romney, the governor of Massachusetts, said the state should purchase one for every secondary-school student, when they become available.
Sales to schools are just one way in which the $100 laptop could change the computer industry more broadly. By depressing prices and fuelling the trend for "good-enough computing", where customers upgrade less often, it could eventually put pressure on the world’s biggest PC-makers.
Mitt Romney is mentioned in the text so as to______.
选项
A、evidence the cause for the disappointment of the international computer makers in the goal of OLPC
B、illustrate good news for the world’s poor
C、appeal the world’s computer manufacturers
D、analyse the psychological reaction to the cheap trick advanced by OLPC
答案
A
解析
本题是一道细节题,测试考生识别理解上下文句子之间关系的能力。本题的答案信息来自第三段的第一句和第三句。第三段第一句的大意是:“对于世界贫困国家来讲的好消息也许对于世界电脑制造商而言就不是什么好消息”。第三段第三句举例说明:“美国马塞诸塞州的州长Mitt Romney说:当一百美元的电脑面市后,该州将会为每位中学生购买一台”。可见本题的正确选项是A“evidence the cause for the disappointment of the international computer makers in the goal of OLPC.”(证明世界电脑生产商对OLPC生产廉价电脑这一目标失望的原因)。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/aX1Z777K
0
考研英语一
相关试题推荐
AsformercolonistsofGreatBritain,theFoundingFathersoftheUnitedStatesadoptedmuchofthelegalsystemofGreatBritai
AsformercolonistsofGreatBritain,theFoundingFathersoftheUnitedStatesadoptedmuchofthelegalsystemofGreatBritai
AsformercolonistsofGreatBritain,theFoundingFathersoftheUnitedStatesadoptedmuchofthelegalsystemofGreatBritai
AsformercolonistsofGreatBritain,theFoundingFathersoftheUnitedStatesadoptedmuchofthelegalsystemofGreatBritai
Mostworthwhilecareersrequiresomekindofspecializedtraining.Ideally,therefore,thechoiceofan【C1】______shouldbemade
It’slongbeenknown,butlittlediscussedinpolitehigh-techcircles,thatinformation-agetechnologyisnotthecleanindustr
[A]AnothercorporateapproachwhichismoredominantisJeremyBentham’sutilitarianway.TheEnglishphilosopherarguedaunit
[A]AnothercorporateapproachwhichismoredominantisJeremyBentham’sutilitarianway.TheEnglishphilosopherarguedaunit
Havetherealwaysbeencities?Thetrendiscitiesareincreasinglybecomingthedominantmodeofman’ssocialexistence.【T1】It
Fearseemstobethedominantmoodofthemoment.Hurricanes,tidalwaves,floods,earthquakesandterrorismthisyearhaveall
随机试题
Amtrak—thelargestrailwaycompanyintheU.S.—wasexperiencingadeclininginridership.【C1】________majorconcernstoAmtraka
A公司任命黄总为新项目的项目经理,黄总任命小张为开发经理,并在公司内部调集10人组成项目团队。则该项目团队内的沟通渠道共________条。
治疗阴挺的主穴为
控制帕金森病最有效的药物为
一女性患者,因舌下腺囊肿施行手术,手术中分离的舌下腺筋膜来源于哪一层颈筋膜
甲国人亨利持假护照入境乙国,并以政治避难为名进入丙国驻乙国的使馆。甲乙丙三国都是《维也纳外交关系公约》的缔约国,此外彼此间没有相关的其他协议。根据国际法的有关规则,下列哪些选项是正确的?(2007年试卷一第78题)
甲公司根据生效判决书向法院申请强制执行。执行中与乙公司达成和解协议。和解协议约定:将乙所欠220万元债务减少为200万元,乙自协议生效之日起2个月内还清。协议生效2个月后,乙并未履行协议的约定。下列说法中,正确的是()。
以下有关存货监盘的说法中,不正确的是()。
“会当凌绝顶,一览众山小”是杜甫的名句,诗人登上了()发出了这样的感慨。
数据库DB、数据库系统DBS、数据库管理系统DBMS之间的关系是()。
最新回复
(
0
)