首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1) The international space station is getting a new, inflatable room that resembles a giant spare tire, NASA announced on Wedne
(1) The international space station is getting a new, inflatable room that resembles a giant spare tire, NASA announced on Wedne
admin
2018-05-14
49
问题
(1) The international space station is getting a new, inflatable room that resembles a giant spare tire, NASA announced on Wednesday. Slated to launch in mid-2015, the Bigelow Expandable Activity Module, or BEAM, will fly to space deflated before being puffed into a 13-by-10-foot cylinder. Rather than providing new living space for astronauts, the module will test whether inflatable habitats have a future as orbiting laboratories, lunar outposts or living quarters for deep-space missions. And it’s arriving at a bargain price for space hardware. NASA is paying Bigelow Aerospace of Nevada $ 17.8 million for the module.
(2) "This is a great way for NASA to utilize private-sector investment, and for pennies on the dollar to expand our understanding of this technology," said Lori Garver, the agency’s deputy administrator. Station astronauts will periodically enter the BEAM to check whether its thick yet flexible walls, which include layers of Kevlar (凯芙拉合成纤维), adequately block the twin hazards of space travel: radiation and micrometeoroids (微流星体) traveling faster than bullets. "The plan is to have the hatch closed most of the time, with the crew going in and out a few times a year to collect data," Garver said. The module will stay attached to the station for two years. "We have ambitions to go to the moon someday, have a base there," said Robert Bigelow, the real estate and hotel magnate who founded Bigelow Aerospace. Inflatables offer two advantages over traditional aluminum-can-like modules. They weigh less per cubic foot of living space, making them cheaper to launch, and they can balloon to diameters far too wide to fit in current rockets.
(3) Bigelow licensed the concept from NASA in 1999 after the agency abandoned plans to use inflatable living quarters for a mission to Mars. NASA is Bigelow’s first customer. On Wednesday, Bigelow said he and his wife have invested $ 250 million into developing inflatable space habitats. They hope to attract wealthy tourists, pharmaceutical companies and governments that want affordable space programs to an orbital outpost that Bigelow says will be ready to fly in 2016.
(4) Called Alpha, the private space station will offer living space for 12, twice the occupancy of the international space station. Renting one-sixth of Alpha for two months will cost $25 million, Bigelow said, transportation not included. It’s unclear if a market exists for a private space station, said Scott Pace, director of the Space Policy Institute at George Washington University. Still, Bigelow has already tasted success. In 2006 and 2007, the company launched two small inflatable satellites atop Russian ballistic missiles. Both operated as planned.
(5) Wednesday’s announcement marks a deepening of NASA’s partnerships with commercial companies. The agency is also funding three companies developing craft to transport astronauts to and from orbit—vehicles also needed to bring customers to Bigelow’s outposts. One of those companies, Space Exploration Technologies, or Space X, will fly the BEAM module to the space station in the "trunk" of one of its uncrewed Dragon capsules. "It sounds like a good deal for both NASA and Bigelow," said Pace. "Nothing can replace flight-test experience. "
(6) The project may also stymie criticism that the 16-nation international space station, which took 13 years to construct, has been underutilized by NASA, said former station commander—Michael Lopez-Alegria, president of the Commercial Spaceflight Federation. "It’s a real step in the right direction. "
What does the passage mainly talk about?
选项
A、NASA is cooperating with private companies.
B、The international space station is getting a new inflatable module.
C、NASA is launching a private space station.
D、Bigelow is investing on inflatable space habitats.
答案
B
解析
主旨题。本题考查对文章的整体把握。文章第一段指出,国际空间站将获得一个新的充气空间,这个模块被称作BEAM,这是贯穿全文的线索,所以[B]为正确答案。文章第五段提到,美国国家航空航天局深化与商业公司的合作关系,但这仅是文章的一部分内容,故排除[A];文章第三、四段提到,毕格罗夫妇打算投资可充气居住空间,建立私人空间站,但这不是文章的主要内容,故排除[C]和[D]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/b8xK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
A、Readmorebooks.B、Getalongwithpeople.C、Choosefoodbythemselves.D、Achievebetterscores.B本题考查行为。由句(3)可知,男士建议如果学生想要彰显个性
TheEnglishRenaissanceTheEnglishRenaissancedatesfromthelate15thandearly16thcenturiestotheearly17thcentur
A、Itisanoutdoorstand.B、Peoplestandtoeat.C、Thefoodischeap.D、Thebeerisserved.B本题考查细节。由句(4—1)可知,烤鸡铺不是饭店,只是个小摊位,摊位前
CultureTherearemanythingsaboutourlivesthatmakeupaculture.I.Language—Languageiswhatpeopleandanimalsuset
Whatisthemainideaofthepassage?
Theincreaseinglobaltrademeansthatinternationalcompaniescannotaffordtomakecostlyadvertisingmistakesiftheywantt
Thisprojectwould_____ahugeincreaseindefensespending.
Throughoutthehistoryofmankind,peoplehavebeenasking,"Canitreallyhappen?Thequestionwasaskedwhenpeoplefirstthou
Itwilltakeustwentyminutestogettotherailwaystation,______trafficdelays.
(1)ThegovernmentandMicrosoftplantosellaroundtheworldBritain’snewsystemforonlinetransactionsbetweencitizensand
随机试题
下列各句中,有语病的一句是()。
患者,男,35岁,幼年始患糖尿病,近来血压升高,可选择的降压药是
结核病的发病男女性别比约为()
薄壁细胞中含有针晶束的有
当国家企图指责一个人的行为并企图追究这个人的行为责任时,它必须是根据已制定出来的法的规则来作出这种指责和追究。该表述属于法的规则的哪一特征?
背景材料:某工程公司中标承包一城市道路施工项目,道路总长15km,其中包括一段燃气管线的敷设。工程建设工期很紧。为抓紧时间,该公司很快组成项目经理部,项目部进行了临建。项目部拿到设计院提供的设计施工图决定立即开始施工,监理工程师尚未到场。开工后项目
对于遗失加工贸易登记手册的合同,加工贸易企业应持下列()单证向海关报核。
根据下面材料,回答下列问题:投资者考虑投资50000美元于传统的1年期银行大额可转让存单,利率为7%,或者投资于1年期与通货膨胀率挂钩的大额存单,年收益率为3.5%+通胀率。( )投资更为安全。
我国负责制定和执行货币政策的机构是()。
一件衣服在市区店标价900元,打七折后销售,在郊区店打七折后以560元出售,由于两个店的进货渠道不同,进价不等,这样两个店在这件衣服上获得的利润相同,在销售了900件后,两店都调回原价销售,最终每家一共出售1600件,则两家店的总利润相差()。
最新回复
(
0
)