首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
It is not surprising that a philosophy borrowed from business should see its principal focus within education as the furthering
It is not surprising that a philosophy borrowed from business should see its principal focus within education as the furthering
admin
2013-06-17
60
问题
It is not surprising that a philosophy borrowed from business should see its principal focus within education as the furthering of the connection with business and industry. Moreover, when a philosophy is implemented at governmental level by people, the majority who learnt their under standing of life within this environment, it is not surprising that they should picture education—as feeding this goal.
In an age when the US is seen as being in desperate, almost cut-throat competition with industrial neighbors, it becomes an article of faith that to maintain present standards of living, education must increasingly focus upon training the youth of the country to compete in such markets. This demands, of course, nothing new. A number of factors come together to provide the motive force for making education the handmaiden(女仆人) of the job market. For those with economic blinkers, such concentration makes good sense, but for those who take a wider view of the purposes of education, this appears narrow and damaging, even, in the long term, to the economic good health of the country. It is possible to argue for the ultimate purposes of education from different standpoints.
The one that appears to be the motive force in much educational decision-making at the present time values knowledge that is conducive to the furtherance of the national economic well-being. It sees the child as a being to be trained to fit into this economic machine. Initiative and activity are encouraged only as far as these dovetail with ultimate occupational destinations. The teacher, therefore, is seen as a trainer, a constructor, a transmitter. However, there are many who value knowledge which is perceived as part of that country’s cultural heritage while other child-centred advocates see the curriculum as based on each individual child’s experiences and interests, each being active, involved, unique constructors of their own reality. Others see schools as being essentially concerned with pressing social issues which need to be resolved, and therefore the curriculum takes the form of being topic or problem-based.
Such sketches do not begin to do justice to the complexity and richness of argument, which may be contained in differing educational ideologies. However, if they at the very least convey the profound conflicting views, these descriptions suggest that there is truth in each of them, but none must have the stage to itself.
选项
A、business and education finds so much in common
B、politicians expect education to be like a business
C、the education world is managed by people from the business philosophy
D、those who come from the business world think education should serve industry needs
答案
D
解析
推理判断题。题干中的it is not surprising that出现在文章第一段的第一句和最后一句,再看选项,每一项都涉及了business和education,由此可以判断,此题考查的是对第一句的理解。首先分析句子成分,这是一句“It is...that...结构”的主语从句,从句的主语是philosophy borrowed from business,谓语see和后面的as构成了see...as...的搭配。这句话是说:商业哲学认为,教育应主要关注如何强化与工商业的联系上,这是不足为奇的。这里的philosophy borrowed from business是指来自商界的people的观点,出于利益考虑,他们理应认为教育应该和工商业密切相关。因此,选项D最符合文章语义。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/fL07777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
A、Shehasafewquestionsabouttheman’sschedule.B、She’llhavethetestreadyinafewdays.C、Shedoesn’tunderstandtheman
Icaughta______ofthecarbeforeitdisappearedaroundthebend.
A、Tocooksomethingforhim.B、Towaitforhim.C、Togivehimadvice.D、Tohaveamealanddrinkbyhimself.DWhatdidthespeak
Thousandsofcommutersusetalkingbooksinorderto______(最好地利用乘车时间).
Theadvantagesanddisadvantagesofalargepopulationhavelongbeenasubjectofdiscussionamongeconomists.Ithasbeenargu
A、Becauseitisn’tclosed.B、Becausethestudentshavetopassallexaminationsbeforeenteringit.C、Becausethereisnoexamin
A、Theyarehavingbreakfast.B、Theyareeatingsomefruit.C、Theyarepreparingahotsoup.D、Theyaredrinkingcoldmilk.A
Anotherperson’senthusiasmwaswhatsetmemovingtowardthesuccessIhaveachieved.Thatpersonwasmystepmother.Iwas
A、Thetalkwassupposedtobeginatothertime.B、Hissecretarywouldn’tcomeforhelp.C、Theguestspeakerwouldn’tbeableto
随机试题
根据《水电水利工程模板施工规范》(DL/T51l0—2000),下列关于模板施工的说法正确的是().
关于极低出生体重儿的叙述正确的是
有关滤线栅的叙述,错误的是
手太阳小肠经的络穴是()
依据《增值税暂行条例》的规定,下列属于须开具增值税专用发票的情形是:()
下列有关房屋权属登记的表述中,正确的是()。
Honesty,mymumalwaysusedtotellme,isthebestpolicy.Ofcourse,thisdidn’tincludeherwhenshetoldmethatifIdidn’
下列哪些说法是正确的?()
2014年3月22日至4月1日,国家主席习近平对荷兰、法国、德国、比利时进行国事访问,并访问联合国教科文组织总部、欧盟总部。此访是习近平主席作为国家元首首次欧洲之行,习近平主席同四国和欧盟领导人多次、长时间深入交谈,同往访国各界广泛接触,叙友谊、话交流、谈
Itwasimpossibletoavoid(be)______affectedbyhiswords.
最新回复
(
0
)