首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
In almost all cases the soft parts of fossils are gone for ever but they were fitted around or within the hard parts. Many of th
In almost all cases the soft parts of fossils are gone for ever but they were fitted around or within the hard parts. Many of th
admin
2013-06-10
53
问题
In almost all cases the soft parts of fossils are gone for ever but they were fitted around or within the hard parts. Many of them also were attached to the hard parts and usually such attachments are visible as depressed or elevated areas, ridges or grooves, smooth or rough patches on the hard parts. The muscles most important for the activities of the animal and most evident in the appearance of the living animal are those attached to the hard parts and possible to reconstruct from their attachments. Much can be learned about a vanished brain from the inside of the skull in which it was lodged.
Restoration of the external appearance of an extinct animal has little or no scientific value. It does not even help in inferring what the activities of the living animal were, how fast it could run, what its food was, or such other conclusions as are important for the history of life. However, what most people want to know about extinct animals is what they looked like when they were alive. Scientists also would like to know. Things like fossil shells present no great problem as a rule, because the hard parts are external when the animal is alive and the outer appearance is actually preserved in the fossils.
Animals in which the skeleton is internal present great problems of restoration, and honest restorers admit that they often have to use considerable guessing. The general shape and contours of the body are fixed by the skeleton and by muscles attached to the skeleton, but surface features, which may give the animal its really characteristic look, are seldom restorable with any real probability of accuracy. The present often helps to interpret the past. An extinct animal presumably looked more or less like its living relatives, if it has any. This, however, may be quite equivocal. For example, extinct members of the horse family are usually restored to look somewhat like the most familiar living horses — domestic horses and their closest wild relatives. It is, however, possible and even probable that many extinct horses were striped like zebras. If lions and tigers were extinct they would be restored to look exactly alike. No living elephants have much hair and mammoths, which are extinct elephants, would doubtless be restored as hairless if we did not happen to know that they had thick, woolly coats. We know this only because mammoths are so recently extinct that prehistoric men drew pictures of them and that the hide and hair have actually been found in a few specimens. For older extinct animals we have no such clues.
According to the third paragraph, which of the following is true?
选项
A、A fossilized animal’s appearance is usually restored accurately.
B、It is difficult to restore some fossilized animals because they had no external parts.
C、The prehistoric elephants are hairless.
D、An extinct animal does not definitely looked like its living relatives.
答案
D
解析
事实细节题。首先观察本题选项,[A]和 [D]两项均属绝对表述,绝对项一般不是解。而且,原文第三段第一句提到,负责复原的科学家说,他们不得不采用大量的推测,可见,并不是accurately。因此[A]项错误,同时也可以排除[C]项。首段第二句提到,软组织会呈现为硬组织上突出的或凹陷的部位、脊部或沟槽、硬组织的平坦或粗糙的外表。由此可见,软组织通常会留下痕迹。所以[B]表述正确,而[D]表述错误。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/jYd4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
About40percentofAmericansthinkofthemselvesasshy,whileonly20percentsaytheyhaveneversufferedfromshynessatsom
About40percentofAmericansthinkofthemselvesasshy,whileonly20percentsaytheyhaveneversufferedfromshynessatsom
About40percentofAmericansthinkofthemselvesasshy,whileonly20percentsaytheyhaveneversufferedfromshynessatsom
Theofficemanagerhastousethemostsuitablebusinesssysteminorderto______.Accordingtothepassage,thefunctionoft
Accordingtothetext,theSupremeCourtruledthatAccordingtothetext,nowtheworldwouldpraiseHindusandMuslimsmainly
Youaregoingtoreadalistofheadingsandatextaboutthedevelopmentofmaritimelaws.Choosethemostsuitableheadingfro
Acollegestudentbecomessocompulsiveaboutcleaninghisdormroomthathisgradesbegintoslip.AnexecutivelivinginNewY
Byalmosteverymeasure,PaulPfingstisanunsentimentalprosecutor.LastweektheSanDiegoCountydistrictattorneysaidhef
Oneofthemostimportantresultsofresearchintoageinghasbeentopinpointthesignificanceofshort-termmemory.Thisfacul
Oneofthemostimportantresultsofresearchintoageinghasbeentopinpointthesignificanceofshort-termmemory.Thisfacul
随机试题
采用了电脑直接制版技术后,下列哪一环节是在编辑部和印刷厂完成的【】
两种方法治疗结果:该资料是
患者,男性,30岁,饱餐后突然上腹剧痛6小时,很快波及全腹,既往有胃病史。查体:全腹肌紧张,有压痛、反跳痛,肝浊音界消失,肠鸣音减弱。如需手术探查,则主要治疗目的是
下列方法不属于国际反避税转让定价调整方法的是()。
在经济全球化的背景下,经济犯罪对国家安全和社会稳定的影响越来越大。()
拉尼娜,意为“小女孩”(圣女婴),拉尼娜现象是气象和海洋学家用来专门指发生在赤道太平洋东部和中部海水大范围持续异常变冷的现象(海水表层温度低出气候平均值0.5℃以上,且持续时间超过6个月以上),是热带海洋和大气共同作用的产物。下面关于拉尼娜现象的描述错误的
轮廓光
软件工程的出现是由于______。
文档“北京政府统计工作年报.docx”是一篇从互联网上获取的文字资料,请打开该文档并按下列要求进行排版及保存操作:将除封面页外的所有内容分为两栏显示,但是前述表格及相关图表仍需跨栏居中显示,无需分栏。
Wehaveknownforalongtimethattheorganizationofanyparticularsocietyisinfluencedbythedefinitionofthesexesandt
最新回复
(
0
)