首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
For more than two centuries, America’s colleges and universities have been the backbone of the country’s progress. They have edu
For more than two centuries, America’s colleges and universities have been the backbone of the country’s progress. They have edu
admin
2013-06-17
39
问题
For more than two centuries, America’s colleges and universities have been the backbone of the country’s progress. They have educated the technical, managerial and professional workforce and provided generation after generation of national leaders. Their unparalleled capacity for research has put the United States at the cutting edge of science and of scholarship in the humanities and social sciences.
The decentralization (权利分散), diversity, academic freedom and shared governance that have evolved over the past two centuries have made America’s system of higher education one of the most accessible and democratic in the world. Today educators from around the globe are turning to U. S. institutions of higher learning for inspiration and have found four historic acts stand out as watersheds:
Education for the masses: In 1862 Congress enacted the Land-Grant College Act, which essentially extended the opportunity of higher education to all Americans—including such deprived of some rights groups as women and minorities. Each state was permitted to sell large tracts of federal land and use the proceeds to endow at least one public college.
Competition breeds success: Competitive pressure first arose during the Civil War, and the academy’s impact really grew after World War II, when a landmark report commissioned by President Franklin D. Roosevelt argued that it was the federal government’s responsibility to provide adequate funds for basic research—and that the nation’s universities were, by nature, best suited to take the lead. This turned out to be a brilliant policy.
Investing in the future: The end of World War II saw passage of the Servicemen’s Readjustment Act of 1944, better known as the GI Bill of Rights. The law, which provided for college or vocational education for returning veterans, made an already democratic higher-education system accessible in ways that were inconceivable in Europe, opening the doors of the best universities to men and women who had never dreamed of going to college.
Promoting diversity: The creation of federal loan guarantees and subsidy programs, as well as outright grants for college students brought much-needed diversity, to higher education and further helped to democratize access.
In Para. 3, it is implied that ______.
选项
A、the Land-Grant College Act was passed in 1862
B、women had no rights to get higher education before 1862
C、each state should support one public college
D、federal land was allowed to be sold by state government
答案
B
解析
根据题干定位到原文第三段第一句:In 1862 Congress enacted the Land-Grant College Act, which essentially extended the opportunity of higher education to all Americans—including such deprived of some rights groups as women and minorities.即国会通过了《接受政府赠与地兴办学院法案》。该法案从根本上保证了所有美国人接受高等教育的机会,其中包括妇女和少数民族等以前被剥夺了受教育权的人群,由此可知妇女和少数民族以前没有受教育的权利。故B)项符合题意。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/lQM7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
Artisconsideredbymanypeopletobelittlemorethanadecorativemeansofgivingpleasure.Thisisnotalwaysthecase,howe
Praise,iftoomuchcanleadtoanunexpectedeffectoppositetooutintention.Childrendon’twanttosharetheirtoysbecause
CustomsofficersataLondonairportyesterdayfound500,000poundsworthofdrugswhichwerebeingsmuggled(走私)intoBritainin
Afewminutesago,walkingbackfromlunch,IstartedtocrossthestreetwhenIheardthesoundofacoindropping.Itwasn’tm
IntroductionsEverydayweencounterpeopleinavarietyofbusinessandsocialsituations.Thewaywemeetandgreetthemc
PresidentBushhasproposedtoincreasethestudyofforeignlanguagesinAmericanschools.ThenewplaniscalledtheNatio
A、Itisnotasdifficultasshehadthoughtitwouldbe.B、Shewouldlikeherprofessortoexplainitmoreclearly,C、Shetooka
Thepromiseoffindinglong-termtechnologicalsolutionstotheproblemofworldfoodshortagesseemsdifficulttofulfill.Many
FirstAidThemainpurposeoffirstaidistoprovidepropercaretosuddenlyiiiorinjuredpersonauntilmedicalhelp
FirstAidThemainpurposeoffirstaidistoprovidepropercaretosuddenlyiiiorinjuredpersonauntilmedicalhelp
随机试题
国家监察机关的监察范围不包括()
可能会导致企业的竞争战略趋同的是()
构成腕关节的骨骼是
应用铁剂治疗缺铁性贫血时,下列说法错误的是
以被保险标的不同性质为标准,保险可分为()。
为了适应经济开发区规模不断扩大的需要,某市政府计划在该区内新建一座110kV的变电站。新建变电站周边居住人口密集,站址内有地下给水管道和一幢6层废弃民宅。为加强现场文明施工管理,项目部制定了相应的现场环境保护措施。主要措施如下:措施1:施工前对施工现场的地
甲公司为增值税一般纳税人,2×17年3月31日甲公司购入一台不需安装的设备,购买价款为200万元(不含税),增值税税额为34万元,购入后投入行政管理部门使用。预计使用年限为5年,预计净残值为0,会计采用年限平均法计提折旧。税法规定采用双倍余额递减法计提折旧
采用ADS1.2集成开发工具软件来开发基于ARM微处理器的嵌入式系统时,ADS1.2把目标文件中的信息按照三种存储区域类型来进行划分,即划分为RO段、【77】_______、ZI段。其中RO段是指【78】_______和常数的存储区域,具有只读属性。
A、Theylearnedalotfromher.B、TheyhadgreatpassionforJapanese.C、Theyhadnevermetaforeignteacherbefore.D、Theytaug
AboutGender:DifferencesItissaidthatthefirstthingweaskaboutanewbornbabyis"Isitaboyoragirl?"Butitmig
最新回复
(
0
)