首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Some oil companies plan to get rid of some of the pollution they produce by pumping it into rocks deep inside the Earth, where t
Some oil companies plan to get rid of some of the pollution they produce by pumping it into rocks deep inside the Earth, where t
admin
2013-06-10
31
问题
Some oil companies plan to get rid of some of the pollution they produce by pumping it into rocks deep inside the Earth, where they say it will stay for thousands of years. Other people, though, aren’t so sure this is advisable; environmental groups say that putting this pollution back into the Earth is a bad idea.
When oil burns, It doesn’t just produce heat: it also produces carbon dioxide. Carbon dioxide is a natural part of the air, but because people bum so much oil, there’s too much carbon dioxide in the air. This extra carbon dioxide is pollution; some scientific studies show that carbon dioxide is one of the" greenhouse gases" that is causing the Earth’s temperature to rise.
Environmentalists say that the oil companies’ plans may not work. The oil companies say they are making sure that the gas will never escape, but environmentalists wonder how the oil companies can be so sure that the gas won’t seep into the air. They also point out that there’s no way to check to make sure the gas isn’t leaking. In addition, the environmentalists point out that the pumping costs money—for research and for equipment—that the oil companies should be spending on preventing pollution, rather than on just moving it someplace else.
Another problem, say some people who are concerned about the Earth, is that if the oil companies find a cheap way to get rid of their pollution, they won’t look for new kinds of energy. These environmentalists say that energy companies should be researching ways to use hydrogen, wind power, and solar power instead of finding better ways to use oil. They argue that continuing to use oil means that we will still need to buy oil from other countries instead of producing our own cheap, clean energy.
Environmentalists also say that burying pollution just pushes the problem into the future, rather than really solving it. They say that if the oil companies pump carbon dioxide into the rocks inside the Earth, it will be there for thousands of years, and that no one knows if this plan—even if it works—might turn into a pollution problem for all of us in the future.
The oil companies insist that their plan is safe, and that putting the gas inside the Earth is a reasonable way to deal with it, They point out that there is a lot of room in the Earth for this extra gas, and that putting carbon dioxide inside the Earth means that the gas won’t be in the air, and if it’s not in the air, it won’t make the Earth warmer.
选项
A、it burns very easily and has a very awful smell.
B、it produces too much heat that warm up the temperature.
C、it emits too much carbon dioxide into the air when burning.
D、it is called the" greenhouse gas".
答案
C
解析
原因细节题。文章第二段最后一句说:这些多余的二氧化碳就是污染。就是说石油燃烧时把过量的二氧化碳释放到了空气中。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/nMd4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Whatdoesthefirstsentenceofthepassagemean?Whatdoestheword"mind-boggling"(Sentence1,Paragraph3)probablymean?
Accordingtothenewschoolofscientists,technologyisanoverlookedforceinexpandingthehorizonsofscientificknowledge.
Theideathat,ifyourhouseisbuiltintherightposition,thismayaffectyoursuccessinlifeseemsstrangetomanypeople.
Accordingtothewriter,thecurrenteconomicsituationinJapanisThewriterseemstoadmitthatJapanesecompaniesgainedgr
Inaperfectlyfreeandopenmarketeconomy,thetypeofemployer—governmentorprivate-shouldhavelittleornoimpactonthee
ThepurposeoftheauthorinwritingthistextistoDespitesignsOfstrongeconomicrecovery,Americancompaniesarestillpr
SomeoftheconcernssurroundingTurkey’sapplicationtojointheEuropeanUnion,tobe(1)_____onbytheEU’sCouncilofMinis
TheexamplesofGEandStaplesinthefirstparagrapharetoshowthatbothcompaniesThebesttitleforthepassagemightbe
Untilthelate1940s,whentelevisionbeganfindingitswayintoAmericanhomes,companiesreliedmainlyonprintandradiotop
随机试题
某镇卫生院3名医务人员违反《献血法》规定,将不符合国家规定标准的血液用于患者。由于患者家属及时发现,经治医师采取果断措施,幸好未给受血者健康造成损害。根据《献血法》规定,当地县卫生局应对3名医务人员给予的行政处理是
急性中毒患者禁用油类泻剂导泻是为了避免
女,75岁,饭后恶心、呕吐2天,呕吐物为胃内容物,既往胃溃疡病史20余年,有关检查怀疑瘢痕性幽门梗阻,该患者应采取的治疗措施为
A.清音B.浊音C.鼓音D.实音E.过清音瘤胃臌气时,瘤胃上部的叩诊音
平行犯
关于招标的范围,下列说法正确的有()。
关于项目决策与造价的关系,下列说法中错误的是()。
根据下面材料,回答下面题目:假如有一家大型制造公司,其净税后现金流的项目如表6-5所示。项目的β值为1.8,假定rf=8%,E(rM)=16%,则项目的净现值为( )。
游客对乘机位有特殊要求时,导游人员应在哪个环节时,向机场工作人员详细说明()
READINGPASSAGE1Youshouldspendabout20minutesonQuestions1-13whicharebasedonReadingPassage1below.
最新回复
(
0
)