首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Which of the following details in the news is CORRECT?
Which of the following details in the news is CORRECT?
admin
2016-03-05
35
问题
Which of the following details in the news is CORRECT?
An earthquake that struck the remote Chinese province of Qinghai is now known to have killed almost 600 people and injured thousands. The tremor wrecked the town of Jiegu. The BBC correspondent in the province says cold and rain are hampering relief operations. A local teacher told the BBC’s Chinese service that almost all residential housing in Jiegu had collapsed, and so had its school.
The extents of the destruction of houses is very bad. More than 80% of the residential houses built with mud and brick have collapsed. And many people have been buried or trapped underneath. People are trying to carry out rescues on their own, but they lack heavy lifting equipment.
选项
A、Hundreds of people were wounded and thousands of people died.
B、Above 18% of the local houses built with mud and brick have collapsed.
C、Almost all residential housing in Jiegu had collapsed but not schools.
D、Lacking heavy lifting equipment made it difficult to rescue the victims.
答案
D
解析
细节判断题。新闻开始就报道:地震袭击中国边远地区青海省,地震已经造成几乎600人死亡,数千人受伤。故答案A不正确。用泥砖结构建造的80%的居民房倒塌,故答案B可排除。结古镇几乎所有的房屋和学校都倒塌,C不正确。许多人被埋或被困在废墟下,但是缺乏起重设备,可见营救困难加大。故答案D正确。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/neWK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
Whichofthefollowingitalicizedpartsservesasanappositive?
ADifficultCalculationAstudyshowsthatagroupofsecondyearhighschoolstudentslastspring/hadthesamescoresonth
Accordingtothepassage,allglaciers
WhyisitdifficultforvisitorstolocateCambridgeUniversity?
Iknowyoucan______anydifficultiesthatmaystandinthewayofyourgettinganeducation.
Now,there’sabsolutelynoquestioninanyobjectiveobserver’smindthatentrytoOxfordandCambridgeis______competitive.
Itisdifficulttobelievethenewspaperaccountsoftheriotsbecauseofthewaysomereportersdistortand______theactuale
随机试题
在护理严重腹部损伤时,关于病人体位活动哪项不对
患儿,2个月。自出生后至今排稀便日可达四五次,呈黄色,时有绿色,吃奶正常体重照常增长,体形虚胖。出生后一直有湿疹。实验室检查:便常规无异常。应首先考虑的是
患者,男性,25岁。曾有多位性伴侣。婚前医学检查时发现患有梅毒。该青年对这一诊断结论有异议时,可以
通常为渗出性积液的疾病是()。
项目建议书的主要作用有( )。
显著性水平与检验拒绝域的关系有()。
2×17年,甲公司发生与职工薪酬有关的交易或事项如下:(1)以甲公司生产的产品作为福利发放给职工,该产品的生产成本为1500万元,市场价格为1800万元;(2)为职工缴纳200万元的“五险一金”;(3)根据职工入职期限,分别可以享受5至15天的年休假,
右边四个图形中,只有一个是由左边的四个图形拼合(只能通过上、下、左、右平移)而成的,请把它找出来。
Whenitcomestoleisureactivities.Americansaren’tquitethefunseekersthey’vebeensupposedtobe.Foroneoutoffive,w
Oldpeoplearealwayssayingthattheyoungpeoplearenot(31)theywere.Thesamecommentismade(32)generationtogeneratio
最新回复
(
0
)