首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
People feel that they have to work, the ethics is deeply fixed. They identify with their jobs and if they lose them, both the id
People feel that they have to work, the ethics is deeply fixed. They identify with their jobs and if they lose them, both the id
admin
2011-01-04
52
问题
People feel that they have to work, the ethics is deeply fixed. They identify with their jobs and if they lose them, both the identities and feelings of usefulness go. This is in addition to the financial penalty of being jobless. The market may theoretically distribute resources in a favorable manner, though in reality this is not true. What is true, however, is that it is a hard and at times cruel taskmaster.
If, by and large, we are to make the best use of microelectronics, planning at all levels is necessary so as to prevent the worst signs. Employers and unions must talk over Technology Agreement which will cover the speed, method operation, training and retraining needs associated with new processes and in which the maximum of advanced in formation is vital. Government as an employer is not freed from this procedure. Risk capital needs to be made available for new enterprises—the structure of capital markets in the United Kingdom provides (and can provide) very little. We have far too few qualified analysts or micro-electronic experts and are still training far too few.
The most important point, however, concerns works or the lack of it. As unemployment rises and as the chance of getting another job correspondingly diminishes, in present circumstances, the resistance to redundancy will rise, and quite understandably so. If people made redundant today represent an investment for an uncertain future then they must not be penalized—we encourage normal investment through grants and tax allowances, why not for people too? Unions will almost certainly bargain for productivity payments to be applied to those who have been sacrificed so as to get the increased productivity and to minimize those sacrifices.
In longer terms, however, it is clear that the old attitudes to work will have to change. Leisure must be viewed as being important to human development as work itself. This involves changes in our primary and secondary school systems and provision of life-long education schemes. It is also the ideal opportunity to improve the services which have a person-to-person contact like health, social services, for example, to the disabled. In short, the next decade could see a take-off into a more caring society in which opportunities exist but the penalties for failure are lessened. This involves a reevaluation of public expenditure and what it is for; a reevaluation of work itself and a reevaluation of our political decision-making processes. While all this possible, it is also possible to drift in the opposite direction, towards an inhuman totalitarian regime where profit is the only belief. The choice is ours. We must not fail our children.
In the passage, the author is primarily concerned with______.
选项
A、advocacy of new attitudes towards job
B、reassessment of political decision-making process
C、how to reduce unemployment
D、how to deal with redundancy
答案
A
解析
纵观本文,我们不难发现,作者对于“leisure"并没有表示反对,相反,他认为,人们应该改变对“leisure”的态度,也就是树立对工作的新态度。因此A是正确选项。B在原文中提到了,但不是作者的主要观点,只是作者提出的一个条件,因此不对;C谈到的是怎么样降低失业率,但作者提到的不是以上观点,在原文中没有体现;D谈到的是第三段的内容,过于片面,只是一个方面。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/oMHO777K
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
(中国科学院2013年3月试题)Parentswhobelievethatplayingvideogamesislessharmfultotheirkids’attentionspansthanwatchingTV
BillGatesandWaltDisneyaretwopeoplethemagazinehas______tobetheGreatestAmerican.(厦门大学2014年试题)
Duringourfirstteachertrainingyear,weoftenvisitedlocalschoolsforthe______oflessons.(北京航空航天大学2015年试题)
Itisatouchingscenethateveryparentcanimmediately______becausetheyhavegonethroughthesameritualwiththeirownchil
(中国矿业大学2013年试题)AlthoughmanypeoplespeakEnglish,theydon’tpronounceitorspellthewordtheyusethesameway.TheUnit
Itwasrainingheavily,littleMaryfeltcold,soshestood______tohermother.(中国矿业大学2010年试题)
Theirprofitshavegrownrapidlyinrecentyears,andthisupward______isexpectedtocontinue.
Ourape-menforefathershadnoobviousnaturalweaponsinthestruggleforsurvivalintheopen.Theyhadneitherthepowerfult
Thepolicemanagedto______downthecriminalinasmalltown.
随机试题
社会主义社会基本矛盾的性质是()
入院后行上消化道造影示食管胃底静脉曲张,此时的治疗应为如果出血得到控制,患者病情稳定,为获得较好的远期预后,临床医师应首先考虑的治疗方法为
汉代思想家王充在《论衡》中说:“知屋漏者在宇下,知政失者在草野。”这句话表明()
设g(x)在(一∞,+∞)严格单调递减,且f(x)在x=x0处有极大值,则必有()。
总分类账户对明细分类账户起()作用。
指向性是注意的唯一特点。()
Inthefollowingtext,somesentenceshavebeenremoved.ForQuestions41-45,choosethemostsuitableonefromthelist(A、B、C、
当数据库被破坏时,若要有效地恢复数据库,可以采用( )。
下面显示的是查询设计视图的“设计网络”部分:从所显示的内容中可以判断出该查询要查找的是
Sometimeago,aninterestingdiscoverywasmadeby【C1】______ontheAegeanislandofKea.AnAmericanteamexploredatemplewhi
最新回复
(
0
)