首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
In sixteenth-century Italy and eighteenth-century France, waning prosperity and increasing social unrest led the ruling families
In sixteenth-century Italy and eighteenth-century France, waning prosperity and increasing social unrest led the ruling families
admin
2014-09-17
60
问题
In sixteenth-century Italy and eighteenth-century France, waning prosperity and increasing social unrest led the ruling families to try to preserve theft superiority by withdrawing from the lower and middle classes behind barriers of etiquette. In a prosperous community, on the other hand, polite society soon adsorbs the newly rich, and in England there has never been any shortage of books on etiquette for teaching them the manners appropriate to their new way of life.
Every code of etiquette has contained three elements: basic moral duties; practical rules which promote efficiency; and artificial, optional graces such as formal compliments to, say, women on their beauty or superiors on their generosity and importance. In the first category are considerations for the weak and respect for age. Among the ancient Egyptians the young always stood in the presence of older people. Among the Mponguwe of Tanzaia, the young men bow as they pass the huts of the elders. In England, until about a century ago, young children did not sit in their parents’ presence without asking permission. Practical rules are helpful in such ordinary occurrences of social life as making proper introductions at parties or other functions so that people can be brought to know each other. Before the invention of the fork, etiquette directed that the fingers should be kept as clean as possible; before the handkerchief came into common use, etiquette suggested that after spitting, a person should rub the spit inconspicuously underfoot. Extremely refined behavior, however, cultivated as an art of gracious living, has been characteristic only of societies with wealth and leisure, which admitted women as the social equals of men. After the fall of Rome, the first European society to regulate behavior in private life in accordance with a complicated code of etiquette was twelfth-century Province, in France. Provence had become wealthy. The lords had returned to their castle from the crusades, and there the ideals of chivalry grew up, which emphasized the virtue and gentleness of women and demanded that a knight should profess a pure and dedicated love to a lady who would be his inspiration, and to whom he would dedicate his valiant deeds, though he would never come physically close to her. This was the introduction of the concept of romantic love, which was to influence literature for many hundreds of years and which still lives on in a debased form in simple popular songs and cheap novels today. In Renaissance Italy too, in the fourteenth and fifteenth centuries, a wealthy and leisured society developed an extremely complex code of manners, but the rules of behavior of fashionable society had little influence on the daily life of the lower classes. Indeed many of the rules, such as how to enter a banquet room, or how to use a sword or handkerchief for ceremonial purposes, were irrelevant to the way of life of the average working man, who spent most of his life outdoors or in his own poor hut and most probably did not have a handkerchief, certainly not a sword, to his name. Yet the essential basis of all good manners does not vary. Consideration for the old and weak and the avoidance of banning or giving unnecessary offence to others is a feature of all societies everywhere and at all levels from the highest to the lowest.
Etiquette as an art of gracious living is quoted as a feature of which country?
选项
A、Egypt.
B、18th century France.
C、Renaissance Italy.
D、England
答案
C
解析
细节题。文章第二段提到In renaissance Italy too,in the fourteenth and fifteenth centuries,a wealthy and leisured society developed an extremely complex code of manners,因此C为正确选择。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/qWdO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
EconomicDeathSpiralJustrecentlythetrusteesofSocialSecurityandMedicareissuedtheirannualreportsontheprograms
YouCallItMusic,TheyCallItanAirRaidSongscanhaveapowerfuleffectonpeople.Play"Gypsies,TrampsandThieves"
WhichofthefollowinganimalsisNOTtheuniqueanimalofAustralia?
Therelationshipbetweenwordsandthingsintheworldisestablishedbymeansof
WhichofthefollowingisTRUEofNICE’Slatestadviceonpregnantwomen’sdrinking?
WhichofthefollowingisTRUEofNICE’Slatestadviceonpregnantwomen’sdrinking?
Working-classfamiliesintheUnitedStatesareusuallynuclear,andmanystudiesindicatethatworking-classcouplesmarryfor
DaydreamingI.DaydreamingcanbeharmfulbecauseitwasconsideredasA.awasteoftimeB.a(1)_____ofneurotictendencies(
Asanxiety-makers,examinationsaresecondtonone.Thatisbecausesomuchdependsonit.Theyarethemarkofsuccess(1)_____
随机试题
SHECA证书包含许多具体内容,下列选项中不包含在其中的是
在管理中,决策是每一个管理人员都可能要从事的活动。()
患者,女,26岁,半年前开始出现反复发作的腹泻、腹痛、排黏液脓性便,疑诊溃疡性结肠炎,拟行肠镜检查。门诊护士告知患者在行肠镜检查前的注意事项,正确的是
依据《矿山安全法》的规定,负责安全生产监督管理的部门对矿山安全工作行使的监督职责有()等。
对一个已经建立好的表格,以下说法正确的是()。
下列行为,属于增值税视同销售的有()。(2014年考题改编)
沈老师在上《想象的汽车》一课时,在评价学生课堂作业的环节,建立本课的学习卡,在学习卡中加入“对汽车的关注度”一栏,以此评价学生的学习表现。这种评价方法是()。
网络由于飞速发展而在整个社会活动中发挥着日益巨大的作用,由于__________的加强,信息交流加快,生产和工作效率都大为提高。同时,也可能各种社会问题,如计算机犯罪、个人信息被泄露等。依次填入画横线部分最恰当的一项是()。
A.Thenecessitytostopthecurrentpractice.B.Effectofthepet-raisingindustryonfishpopulation.C.Consequencesfromki
通用对话框Filter属性的作用是
最新回复
(
0
)