首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
With rapid growth of world population, mainly in developing countries, the available cultivable land per person has declined ste
With rapid growth of world population, mainly in developing countries, the available cultivable land per person has declined ste
admin
2010-12-04
56
问题
With rapid growth of world population, mainly in developing countries, the available cultivable land per person has declined steadily since 1960 and will decease by half over the next 50 years. Besides, about 400 million women of childbearing age are iron deficient, leaving their babies exposed to various birth defects. As many as 100 million children suffer from vitamin A deficiency. Tens of millions of people suffer from other major ailments and nutritional deficiencies caused by lack of food.
How can biotech help? Biotechnologists have developed genetically modified rice fortified with beta carotene (β-胡萝卜素) and additional iron, and they are working on other kinds of nutritionally improved crops. Biotech can also improve farming productivity in places where crop failures are caused by pests, drought, poor soil and crop viruses, bacteria or fungi. Genetically modified, virus-resistant crops can reduce that damage, as can drought-tolerant seeds in regions where water shortages limit the amount of land under cultivation. Biotech can also help solve the problem of soil that contains excess aluminum, which damages roots and causes staple crop failures.
Many scientists believe biotech could raise overall crop productivity in developing countries as much as 25% and help prevent the loss of those crops after they are harvested. Yet for all that promise, biotech is far from being the whole answer. In developing countries, lost crops are only one cause of hunger. Poverty plays the largest role. Making genetically modified crops available will not reduce hunger if farmers cannot afford to grow them or if the local population cannot afford to buy the food those farmers produce.
Nor can biotech overcome the challenge of distributing food in developing countries. Taken as a whole, the world produces enough food to feed everyone--but much of it is in the wrong place. Especially in countries with undeveloped transport infrastructures, geography restricts food availability as dramatically as genetics promises to improve it.
Biotech has its own "distribution" problems. Private-sector biotech companies in rich countries carry out much of the leading-edge research. Their products are often too costly for poor farmers in the developing world, and many of those products won’t even reach the regions where they are most needed. Biotech firms have a strong financial incentive to target rich markets first to help them rapidly recoup the high costs of product development. But some companies are responding to the needs.
What can we learn from the last paragraph?
选项
A、Biotech is powerful in tackling world poverty and hunger.
B、The impact of genetic research on food production is limited.
C、More collaboration is needed to deliver farmers biotech solutions.
D、Fears that biotech might be harmful to man are unfounded.
答案
C
解析
综合判断题。文章最后一段指出,生物科技自身面临着“分配”问题。许多尖端研究都是富国的私营生物科技公司进行的。但这些新产品由于过于昂贵而无法交到贫穷农民的手中,所以人们应该加强合作,让农民能从生物科技成果获利,故答案为C)。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/qes7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
Super-kidsandSuperProblems—ByDavidElkindNot
Ifyouweretobeginanewjobtomorrow,youwouldbringwithyousomebasicstrengthsandweaknesses.Successor【C1】______iny
EverypeoplehasitsownspecialwordsandexpressionsliketheAmericanexpression"onthewagon".Itmeansapersonwhonolon
OneofthebasicingredientsofAmericanpopularcultureisconsumption,anditistheadvertisingindustrythatmakesmasscons
A、Positive.B、Negative.C、Indifferent.D、Stronglysupportive.A
Thebiographerhastodancebetweentwoshakypositionswithrespecttothesubject(研究对象).Tooclosearelation,andthewriter
A、Findahotelnearbyagaininafewdays.B、Accommodatehisparentsinhisdormitory.C、Askhisparentsnotcomeuntilhefinds
A、Decideforhimselfwhatisbest.B、Communicatehiscareerhopes.C、Stophinderinghisownprogress.D、Lookforanothercareer.
AtthefirstsighttheplanetMarsdoesnotappearverywelcomingto【S1】______.anykindoflife.Ithasverylittleoxyg
A、Ifpeoplehadmoretimetolearnhowtodoit.B、Ifitscostwentdown.C、Ifitcouldmakebuildingsmoreattractive.D、Ifpeo
随机试题
双层平壁定态热传导,两层壁厚相同,各层的导热系数分别为λ1和λ2,其对应的温度差为△t1和△t2,若△t1>△t2,则λ1和λ2的关系为()。
简述地役权的概念与特征。
每输一单位(200m1)全血或由其制备的红细胞,可使普通成年人血红蛋白升高
修复体的固位力与下列哪种因素无关
A.午后发热,五心烦热B.长期低热,劳累则甚C.午后热甚,身热不扬D.日哺热甚,腹痛便结E.发热烦渴,汗多脉洪气虚发热的症状特点是()。
通过公开程序,邀请供应商提供资格文件,只有通过资格审查的供应商才能参加后续招标,这种采购方式称为()。
2007年12月31日,甲公司对应收乙公司的账款进行减值测试。应收账款余额合计为800000元。甲公司根据乙公司的资信情况确定按10%.计提坏账准备。2008年甲公司的应收账款实际发生坏账40000元。2008年末应收乙公司账款余额为1000000
阅读下列有关士族的材料,回答问题:材料一:晋朝南渡,优借士族,故江南冠带,有才斡者,擢为令仆已下,尚书郎、中书舍人已上,曲掌机要。
【B1】【B4】
Itispossibletopersuademankindtolivewithoutwar?Warisanancientinstitutionwhichhasexistedforatleastsixthousan
最新回复
(
0
)