首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、Financial burdea B、Tasting the rural life. C、Pursuit of her dream. D、Following trend. A原因目的题。本题问的是Megumi Sakaguchi离开大城市到乡下的主要原
A、Financial burdea B、Tasting the rural life. C、Pursuit of her dream. D、Following trend. A原因目的题。本题问的是Megumi Sakaguchi离开大城市到乡下的主要原
admin
2019-04-23
41
问题
(23)The bright lights of the big city have been a draw for decades, pulling people into Tokyo from the countryside. But for some young Japanese, the city with its skyscrapers and neon lights is losing its appeal.(24)Like millions of others from her generation Megumi Sakaguchi cannot find a permanent job, just contracts. Temporary workers now make up a third of the workforce, and a greater proportion of them are young. The certainty of the job-for-life tradition enjoyed by earlier generations has passed her by.(24)"I never know if I’m going to lose my job," she says. "Financially my anxiety levels are very high. " One weekend in October Megumi Sakaguchi joined a bus tour through the Japanese countryside. Like her fellow passengers, who were also from the cities, she was getting a taste of what life would be like as a farmer—trying out working the land for a day. Excursions like this around apple orchards and greenhouses full of strawberry plants, talking to farmers in their fields, take place pretty much every week somewhere in rural Japaa(25)They are organised and paid for by local authorities that are desperate to repopulate the countryside. After years of young people heading for the cities the average farmer in Japan is now 65. 8 years old and that figure is rising steadily. But now some are considering making the journey back "There are more people that want to be farmers now, and the numbers are increasing," says Naoko Maruyama, a local government official who uses a website to attract potential recruits.
23. What does the speaker say about Tokyo?
24. What’s the main reason for Megumi Sakaguchi’s leaving the big city for the countryside?
25. Why does the local authorities organise farm work in the countryside?
选项
A、Financial burdea
B、Tasting the rural life.
C、Pursuit of her dream.
D、Following trend.
答案
A
解析
原因目的题。本题问的是Megumi Sakaguchi离开大城市到乡下的主要原因。短文中提到Megumi Sakaguchi和很多同龄人一样,在大城市没有固定工作,只是合同工。接下来,她说她不知道自己是不是会失业,经济压力很大。这正是促使其离开城市到乡下的原因。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/xLZ7777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
A、Thewholeroutineoflifeisshattered.B、Theneedtotalktootherpeopleisincreasing.C、Nothingismoreimportantthancon
A、InJuneorJuly.B、InJuly.C、InMayorJune.D、InMay.C短文开头说:“5、6月是大多数美国大学举行毕业典礼的月份”。故答案为C。细节题,问月份。短文开头处的信息。听到什么选什么。
A、Controlofnaturalhazards.B、Controlofheavytraffic.C、Controlofheartdisease.D、Controlofman-madehazards.D短文说,“在人类历史
Forthispart,youareallowed30minutestowriteashortessayentitledOnConstellationsCrazefollowingtheoutlinegivenbe
Forthispart,youareallowed30minutestowriteashortessayentitledCollegeGraduateBoombasedonthestatisticsprovided
Forthispart,youareallowed30minutestowriteashortessayentitledOnPressureofUniversityStudentsfollowingtheoutli
Ifyousitalldayatanofficeandworryaboutitseffectonyourweightandhealth,takeafewbreaks.That’stheadvicef
A、Englishfordoctors.B、Englishforlawyers.C、Englishforreporters.D、Englishforbusinessman.D短文的结尾处提到最受欢迎的ESP课程是商务英语,故选D。
A、WatchingTVathome.B、Meetingpeople.C、Drinkingcoffee.D、Tryingnewfoods.B浏览四个选项,从选项中的watchingTV,meetingpeople,drinking
随机试题
津液能够滋养濡润
A.条件(1)充分,但条件(2)不充分B.条件(2)充分,但条件(1)不充分C.条件(1)和(2)单独都不充分,但条件(1)和条件(2)联合起来充分D.条件(1)充分,条件(2)也充分E.条件(1)和条件(2)单独都不充分,条件(1)和条件(2)联
Itisa______ridefromhishometotheshoppingcenter.
在近端小管中滤出的HCO3-被重吸收的方式为
幼儿期年龄的划分应是
A.一般不引起细胞病变效应B.细胞内形成多型核巨细胞C.易发生基因重排D.主要通过血液传播E.细胞核内形成嗜酸性包涵体甲肝病毒
属于给水处理构筑物的是()。
牛顿看到成熟的苹果从树上掉下来,研究它的原因,发现了万有引力的秘密,开创了物理学的一个新时代。瓦特从水开时蒸汽顶起壶盖的现象中受到启发,发明了蒸汽机。马克思从人们每天都在进行的亿万次的商品交换中发现了现代资本主义发生、发展和灭亡的规律,为无产阶级社会主义革
一般情况下,母亲与照顾关怀相联结,而如果母亲又常常与跳舞相联结,那么跳舞就可能会成为一种()
A、 B、 C、 C
最新回复
(
0
)