首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
One reason why shareholder activism has been increasing is that regulators have encouraged it, especially on pay. For a decade B
One reason why shareholder activism has been increasing is that regulators have encouraged it, especially on pay. For a decade B
admin
2018-03-01
61
问题
One reason why shareholder activism has been increasing is that regulators have encouraged it, especially on pay. For a decade Britain has required firms to give shareholders a non-binding annual vote on executive pay. The colossal Dodd-Frank act of 2010 gave shareholders in American companies a "say on pay", too.
Now comes two new moves. On March 3rd the Swiss voted to oblige firms to hold a binding annual vote on director’s pay: in the small print, the referendum also banned golden handshakes and severance packages for board members, and bonuses that encourage the buying or selling of firms. Then on March 5th EU finance ministers (with only Britain objecting) agreed to cap bankers’ bonuses to 100% of their basic salary, or 200% if shareholders vote for it.
If the Swiss had merely given shareholders an annual vote on pay, it would have been a good thing; but the accompanying bans are not. There are times when a golden handshake to a talented manager can be in shareholders’ interests: far better to let the owners vote on it than restrict the firm from trying it.
The EU’s proposal has less still to recommend it. The rationale for it is that banking bonuses have encouraged risk taking, because they reward bankers hugely for bets that come off and punish them only slightly for those that don’t. But banks have come a long way since the crisis, by deferring bonuses and making them partly payable in their own debt and equity. Blunt laws could undermine such progress. And bonus caps will either hold pay down, thus sending clever people elsewhere, or push up salaries, thus making pay less responsive to performance. Enpowering shareholders is a good idea; requiring them to channel populist fury is not.
The Dodd-Frank act of 2010 gave shareholders in American companies ______.
选项
A、a right to decide their own interests
B、a right to appoint new executives
C、a right to vote on executive pay
D、a right to increase the salary
答案
C
解析
根据题干中的“Dodd-Frank act of 2010”定位到首段尾句:The colossal Dodd-Frank act of 2010 gave shareholders in American companies a "say on pay",too.根据对比可以知道答案是a "say on pay",而这个短语的意思比较难理解。通过too一词,可以知道它等于上文give后面的内容,即“a non-binding annual vote on executive pay”,而这个句子和选项C最接近,故选项C为答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/0ABZ777K
0
考研英语一
相关试题推荐
IsGooglecreatingthenextgenerationofofficeblowhards?AcleverpsychologicalstudybyYaleUniversityresearchers【B1】_____
PeopleintheUnitedStatesinthe19thcenturywerehauntedbytheprospectthatunprecedentedchangeinthenation’seconomyw
Icametofeminismthewaysomepeoplecometosocialmovementsintheirearlyyears:outofself-interest.Igotontheequalit
WhenGeorgeBushleftthepresidencyonJanuary20th,manyAmericanswerekeentoturnthepage.Theyhavewarmlywelcomedanew
WhenGeorgeBushleftthepresidencyonJanuary20th,manyAmericanswerekeentoturnthepage.Theyhavewarmlywelcomedanew
Restrictionsontheuseofplasticbagshavenotbeensosuccessfulinsomeregions."Whitepollution"isstillgoingon.Write
Untilsuchtimeasmankindhasthesensetoloweritspopulationtothepointswhereastheplanetcanprovideacomfortablesupp
【F1】Proponentsofdifferentjazzstyleshavealwaysarguedthattheirpredecessor’smusicalstyledidnotincludeessentialchar
城市对人类生活的重要性及面临的问题——1987年英译汉及详解Havetherealwaysbeencities?【F1】Lifewithoutlargeurbanareasmayseeminconceivabletous,b
TheFoodandDrugAdministrationsaidWednesdaythatitistryingtotrackdownasmanyas386pigletsthatmayhavebeengeneti
随机试题
选用土路基压实机械应考虑工程规模、场地大小、填土种类、()等因素。
招标人以招标公告的方式邀请不特定的法人或者组织来投标,这种招标方式称为()
()是绩效改进过程的第一步,是绩效改进的基本环节。
下列哪个软件可以进行数据分析?()
步行与骑自行车速度之比为。1:3,骑自行车与公共汽车速度之比为2:5,公共汽车4小时所行的路,小轿车只需行2.5小时,设小轿车2小时行了120千米,求步行每小时为多少千米?()
王某与甲公司于2004年2月签订合同,约定王某以40万元向甲公司购买1辆客车,合同签订之日起1个月内支付30万元,余款在2006年2月底前付清,并约定在王某付清全款之前该车所有权仍属甲公司。王某未经其妻同意,以自家住房(婚后购买,房产证登记所有人为王某)向
资本主义的基本矛盾是()
(2001年)设f(χ)的导数在χ=a处连续,又=-1,则
NarratorListentopartofaconversationbetweentwostudents.Nowgetreadytoanswerthequestions,Youmayuseyour
A、Itmakespeopleunhealthy.B、Itmakespeopledepressed.C、Itbringspeoplemorework.D、Itmakestheworkcomplicated.C由原文可知,
最新回复
(
0
)