首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
When it comes to the economy, pessimism is in and good old American optimism is out. From the headlines in the newspapers to the
When it comes to the economy, pessimism is in and good old American optimism is out. From the headlines in the newspapers to the
admin
2012-11-11
104
问题
When it comes to the economy, pessimism is in and good old American optimism is out. From the headlines in the newspapers to the coffee shop chatter, it seems that there is little good to say about the economy. Bad enough that the news about Iraq, winter storms and the escalation of terror alerts continue to keep people on edge. Reports of state budget deficits and threats of major cutbacks in services such as education, health care and police also make people nervous.
The latest USA TODAY/CNN/Gallup Poll reflects the new pessimism. Asked early this past week how they would rate economic conditions in the country today, just one in three- 34%- said they consider it good. That’s down 10 percentage points from December, when 44% rated the economy good and 20 points lower than September when 54% said they thought economic conditions were good. Moreover, when asked to look ahead a year from now, those people willing to say things will get better are also dwindling in numbers. A thin majority of 55% said they expected economic conditions to be better by this time next year. Not bad on the surface. But looking back just two months to December, 65%— or two of three— believed that things would improve in a year. And going back six months to September, 71% expressed optimism for economic improvement.
So the seeds of discontent are out there and they could set off a political firestorm for President Bush if economic conditions don’t start getting better soon. Or more importantly, if the American people don’t start feeling better soon. Regardless of what the statistics say about how good the economy might be getting, the American people have to feel it. And often, feelings lag behind numbers. Indeed, most people believe that the economy is in recession. Statistically it is not. Case in point: On Friday, the U.S. Commerce Department reported that the economy grew at a 1.4% rate in the final quarter of last year — twice as fast as the government first estimated. Major factors in the upward revision in the gross domestic product were stronger investment by businesses in building up stockpiles of unsold goods and a slight boost to consumer spending, the main force keeping the economy going.
But while that report is interesting, and perhaps a source of hope that things aren’t as bad as they seem, more tangible examples of economic improvement are needed — solid gains in the stock market, rehiring by plants that have been laying off workers, new business expansion.
The USA TODAY poll further shows that nervousness about Iraq and a still-sluggish economy are taking a political toll on Bush: His job approval rating is 57%, his lowest since before the Sept. 11 terrorist attacks. Surely, what happens with Iraq will be a major factor in the president’s political fortunes next year, but if people continue to be pessimistic about the economy when Bush is in the midst of running for a second term, it will be difficult to be optimistic about his chances of winning.
Statistics from the poll indicate ______.
选项
A、a downward turn in the economic conditions
B、the great impact of bad news on economic situation
C、a dwindling confidence in the economic prospects
D、how Americans have lost their traditional optimism
答案
C
解析
这是一道细节题。题干中的信号词为poll,出自第二段第一句话中。文章第二段指出:最新的调查都反映了美国人新的悲观情绪;当询问人们如何评价目前国家的经济形势时,只有1/3的人,占34%,说他们认为形势良好,与12月份相比,该数字减少了10%,与9月份相比减少了20%;当要求他们展望一年以后的情况时,那些乐意说情况会更好的人数也在减少。这说明,统计数据显示,人们对经济好转的信心越来越小。C说“人们对经济的前景越来越没有信心”,这与文章的意思符合。与A有关的信息是第三段的第五、六句话,文中是说“大多数人认为,经济正在衰退;从数据上来看,情况不是这样”,这说明A不对;与B有关的信息是第三段的第三句话,文中是说“更糟糕的是,有关伊拉克、冬季风暴以及恐怖主义警报升级的消息继续使人们感到不安”,这与民意测验没有关系,所以B不对;文章没有谈论美国人如何失去其传统的乐观情绪,所以D不对。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/0Ne4777K
0
考研英语二
相关试题推荐
ManyAmericansregardthejurysystemasaconcreteexpressionofcrucialdemocraticvalues,includingtheprinciplesthatallc
ManyAmericansregardthejurysystemasaconcreteexpressionofcrucialdemocraticvalues,includingtheprinciplesthatallc
TheUnitedStateshashistoricallyhadhigherratesofmarriagethanthoseofotherindustrializedcountries.Thecurrentannual
Wearelivinginoneofthoseperiodsinhumanhistorywhicharemarkedbyrevolutionarychangesinallofman’sideasandvalue
Whateverhappenedtothedeathofnewspapers?Ayearagotheendseemednear.Therecessionthreatenedtoremovetheadvertising
In1999,thepriceofoilhoveredaround$16abarrel.By2008,ithad【1】the$100abarrelmark.Thereasonsforthesurge【2】fro
In1999,thepriceofoilhoveredaround$16abarrel.By2008,ithad【1】the$100abarrelmark.Thereasonsforthesurge【2】fro
In1999,thepriceofoilhoveredaround$16abarrel.By2008,ithad【1】the$100abarrelmark.Thereasonsforthesurge【2】fro
IwasaddressingasmallgatheringinasuburbanVirginialivingroom—awomen’sgroupthathadinvitedmentojointhem.Through
随机试题
在带控制点的工艺流程图中,对两个或两个以上的相同设备,一般可采用简化画法。()
要使函数f(x)=在x=0连续则应补充定义使f(0)=________.
某男,38岁。口苦,胸胁痛而不能转侧,时欲太息、头痛。辨证为
A.微小病变B.局灶性肾小球硬化C.膜增殖D.毛细血管内增生性肾小球肾炎E.系膜增生性肾小球肾炎单纯性肾病综合征小儿最多见的病理变化是
电动机保护用断路器的选用条件包括()。
依照营业税的现行规定,下列行为属于营业税征税范围的是()。
直接信用控制是指中央银行以行政命令或其他方式,从质和量两个方面直接对金融机构尤其是商业银行的信用活动进行控制,其手段包括( )。
在校运会上,如果小鹏参加1万米的比赛,则极具竞争实力的小东和小刚不参加比赛。所以,如果小鹏参加1万米比赛,他将肯定得第一名。下面哪项能够对上述情况给出合理的解释?()I.获得第一名者一定是实力最强的参赛者。Ⅱ.如果小鹏参加比赛,那么,他将是唯一
《婚姻法》第32条第3款规定:“有下列情形之一,调解无效的,应准予离婚:(一)重婚或有配偶者与他人同居的;(二)实施家庭暴力或虐待、遗弃家庭成员的;(三)有赌博、吸毒等恶习屡教不改的;(四)因感情不和分居满二年的;
Inademocraticsocietycitizensareencouragedtoformtheirownopinionsoncandidatesforpublicoffices,taxes,constitution
最新回复
(
0
)