首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
You should spend about 20 minutes on Questions 14-26 which are based on Reading Passage 2 below. THE LOST CITY Thanks to modern
You should spend about 20 minutes on Questions 14-26 which are based on Reading Passage 2 below. THE LOST CITY Thanks to modern
admin
2015-05-04
72
问题
You should spend about 20 minutes on Questions 14-26 which are based on Reading Passage 2 below.
THE LOST CITY
Thanks to modern remote-sensing techniques, a ruined city in Turkey is slowly revealing itself as one of the greatest and most mysterious cities of the ancient world. Sally Palmer uncovers more.
A The low granite mountain, known as Kerkenes Dag, juts from the northern edge of the Cappadocian plain in Turkey. Sprawled over the mountainside are the ruins of an enormous city, contained by crumbling defensive walls seven kilometers long. Many respected archaeologists believe these are the remains of the fabled city of Pteria, the sixth-century BC stronghold of the Medes that the Greek historian Herodotus described in his famous work The Histories. The short-lived city came under Median control and only fifty years later was sacked, burned and its strong stone walls destroyed.
B British archaeologist Dr Geoffrey Summers has spent ten years studying the site. Excavating the ruins is a challenge because of the vast area they cover. The 7 km perimeter walls run around a site covering 271 hectares. Dr Summers quickly realised it would take far too long to excavate the site using traditional techniques alone. So he decided to use modern technology as well to map the entire site, both above and beneath the surface, to locate the most interesting areas and priorities to start digging.
C In 1993, Dr Summers hired a special hand-held balloon with a remote-controlled camera attached. He walked over the entire site holding the balloon and taking photos. Then one afternoon, he rented a hot-air balloon and floated over the site, taking yet more pictures. By the end of the 1994 season, Dr Summers and his team had a jigsaw of aerial photographs of the whole site. The next stage was to use remote sensing, which would let them work out what lay below the intriguing outlines and ruined walls. "Archaeology is a discipline that lends itself very well to remote sensing because it revolves around space," says Scott Branting, an associated director of the project. He started working with Dr Summers in 1995.
D The project used two main remote-sensing techniques. The first is magnetometry, which works on the principle that magnetic fields at the surface of the Earth are influenced by what is buried beneath. It measures localised variations in the direction and intensity of this magnetic field. "The Earth’s magnetic field can vary from place to place, depending on what happened there in the past," says Branting. "If something containing iron oxide was heavily burnt, by natural or human actions, the iron particles in it can be permanently reoriented, like a compass needle, to align with the Earth’s magnetic field present at that point in time and space." The magnetometer detects differences in the orientations and intensities of these iron particles from the present-day magnetic field and uses them to produce an image of what lies below ground.
E Kerkenes Dag lends itself particularly well to magnetometry because it was all burnt once in a savage fire. In places the heat was sufficient to turn sandstone to glass and to melt granite. The fire was so hot that there were strong magnetic signatures set to the Earth’s magnetic field from the time — around 547 BC — resulting in extremely clear pictures. Furthermore, the city was never rebuilt. "If you have multiple layers, it can confuse pictures, because you have different walls from different periods giving signatures that all go in different directions," says Branting. "We only have one going down about 1.5 meters, so we can get a good picture of this fairly short-lived city."
F The other main sub-surface mapping technique, which is still being used at the site, is resistivity. This technique measures the way electrical pulses are conducted through sub-surface soil. It’s done by shooting pulses into the ground through a thin metal probe. Different materials have different electrical conductivity. For example, stone and mudbrick are poor conductors, but looser, damp soil conducts very well. By walking around the site and taking about four readings per metre, it is possible to get a detailed idea of what is where beneath the surface. The teams then build up pictures of walls, hearths and other remains. "It helps a lot if it has rained, because the electrical pulse can get through more easily," says Branting. "Then if something is more resistant, it really shows up." This is one of the reasons that the project has a spring season, when most of the resistivity work is done. Unfortunately, testing resistivity is a lot slower than magnetometry. "If we did resistivity over the whole site it would take about 100 years," says Branting. Consequently, the team is concentrating on areas where they want to clarify pictures from the magnetometry.
G Remote sensing does not reveal everything about Kerkenes Dag, but it shows the most interesting sub-surface areas of the site. The archaeologists can then excavate these using traditional techniques. One surprise came when they dug out one of the fates in the defensive walls. "Our observations in early seasons led us to assume that we were looking at a stone base from a mudbrick city wall, such as would be found at most other cities in the Ancient Near East," says Dr Summers. "When we started to excavate we were staggered to discover that the walls were made entirely from stone and that the gate would have stood at least ten metres high. After ten years of study, Pteria is gradually giving up its secrets."
Questions 14-17
Reading Passage 2 has seven paragraphs, A-G.
Which paragraph contains the following information?
Write the correct letter, A-G, in boxes 14-17 on your answer sheet.
The reason why experts are interested in the site
选项
答案
A
解析
该题目略难,因为题目中没有明显的反向思维词(“experts”一般会对应大量的学者,也就是许多具体的人名,但是原文中并没有任一个段落出现这样的情况),但是通读文章后不难发现全文就是在讲对Pteria的考古发掘工作,所以“The reason whyexpels are interested in the site”应该出现在人们具体进行勘测工作之前,在本文也就是文章的开头第一段“Many respected archaeologists believe these are the remains of thefabled city of Pteria”。所以正确答案为A。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/0gNO777K
本试题收录于:
雅思阅读题库雅思(IELTS)分类
0
雅思阅读
雅思(IELTS)
相关试题推荐
Modernbodiesareespecially______tocancer,nodoubtbecausethetechnologywhichwehavelaboredtodevelop,byacruelirony,
BeforeGibson,populardiscoursesurroundingtheInformationAgeoftendepictedthecurrenteraasoneinwhichadvanced
ThoughaleadingauthorityonRomanticliterature,thechairpersonisaspeakerwhoselecturesoneventhemostexcitingliterar
Whilechemiststrytoassemblemoleculesusingacombinationoftheoreticalprinciplesandpracticalexperiencetomoldm
Informationonbehavioraldeficitsinratsisalso______tohumans,butthereisanenormousstepbetweenthepsychologyofthet
Akeyfeatureofquantuminformationscienceistheunderstandingthatgroupsoftwoormorequantumobjectscanhavesta
Akeyfeatureofquantuminformationscienceistheunderstandingthatgroupsoftwoormorequantumobjectscanhavesta
Relativismamountstothedenialofanobjectiveworldaboutwhichtrueandfalsestatementscanbemade;thereisnoabs
Howisanewbornstarformed?Fortheanswertothisquestion,wemustlooktothefamiliarphysicalconceptofgravitat
随机试题
简述经营者对消费者个人信息的保护义务。
组织向过程团队的演变需要面对哪些挑战?
CPU是由计算机的__和__两部分组成的。
不正确的小儿单纯性肥胖症的膳食管理指
铋剂连续服用不得超过2个月,是因为长期服用可导致
甲、乙(户籍地均为M省A市)共同运营一条登记注册于A市的远洋渔船。某次在公海捕鱼时,甲乙二人共谋杀害了与他们素有嫌隙的水手丙。该船回国后首泊于M省B市港口以作休整,然后再航行至A市。从B市起航后,在途经M省C市航行至A市过程中,甲因害怕乙投案自首一直将乙捆
求助者的主要心理问题包括()。心理咨询师讲述塞翁失马的故事是为了()
下列属于行政诉讼受案范围的是()。
听觉的适宜刺激是()范围内的空气振动。
一般情况下,当对关系R和S进行自然连接时,要求R和S含有一个或者多个共有的()。
最新回复
(
0
)