首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Robots have been the stuff of popular culture for so long that We think of them mostly as a fun. In the next decade they will fi
Robots have been the stuff of popular culture for so long that We think of them mostly as a fun. In the next decade they will fi
admin
2010-02-20
108
问题
Robots have been the stuff of popular culture for so long that We think of them mostly as a fun. In the next decade they will finally become practical beyond factory assembly lines. Granted, they won’t perform the wonderous stunts they do in movies; the first generation of "real" robots may seem a bit crude. But by the end of the decade, we may well encounter tiny robots cooking hamburgers in fast - food restaurants, mop ping up shopping malls, even delivering meal trays in hospitals.
Two factors are pushing the development of robotics: technology and economics. Artificial intelligence is the key to a successful robot, but some of the simplest tasks for a human mind are difficult for a robot. One example: the ability to look at the comer of a room, where walls and ceiling meet, and know that the corner goes in, not out. Easy for humans, very tough for real -world R2D25. But new neural -network computers, which more closely resemble the human brain, look particularly promising for teaching robots how to adapt to their surroundings.
Economics is the key to the acceptance of robots. As declining birthrates lead to a shortage of entry level workers in much of the industrialized world, researchers are designing robots that can manage at least portions of such jobs as burger flippers or hospital orderlies.
Fast - food robots will probably cook and Package food; humans will still greet the public at the counter and make incorrect change.
By the late 90’s,improved robots will be inexpensive enough to serve as aides for the disabled, giving even quadriplegics the ability to feed themselves and perform office work. Not all robots will be so benign. Another model in production is a security guard designed to wander deserted warehouses and signal a human guard when it encounters intruders. At least one American firm has designed an armed security robot capable of firing a weapon.
And the long- promised home robot? This little electronic servant, capable of delivering a frosty beer from the fridge, picking up the kids’toys and washing the occasional window, probably won’t be a mass market item in the 90’s--unless we modify our homes to accommodate them. Every room would need to have tiny radio beacons to tell the robot where it is, and staircases would need special construction for easy robot access. Sound unlikely? Perhaps. But in 1890 a person might have thought it unlikely if he had been told that the entire urban landscape of the planet would be modified to accommodate the automobile.
Which of the following statements is not true?
选项
A、Robots will be less expensive than they are now.
B、They will be used as aides for the disabled.
C、They will all be gentle and kind.
D、They will deal with intruders.
答案
C
解析
题目要求选择与原文内容不符的选项,因此可以逐一排查,第一项“机器人将没有现在昂贵”,这一点在听力内容的第一句中就明确提到了,并且在同一句中提到它们的价格降低后将起到的重要作用,其中就包括为残疾人提供帮助,这正是第二个选项中的内容,而第五段中倒数一、二句中谈到的正是机器人将有可能起到的一个特殊作用即对付入侵者。剩下的只有第三个选项,这一点在本段中可以找到相关信息,即“not all robot swill be so benign(= gentle and kind).”因此可以否定这一选项。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/0ivO777K
0
专业英语八级
相关试题推荐
Thinkgolfis【C1】______game?Thinkagain.ResearchersincludingDebbieCrewsofArizonaStateUniversityandJohnMiltonofthe
A、BecauseitisonemorechanceforhertoknowaboutthesocialsituationinJapan.B、Becauseshetakesitasagreatchallenge
A、Thepresidentsighedwhenheheardthesuggestion.B、Therepresentativerejectedthecommittee’ssuggestion.C、Thestudentqui
Theautomobile,alongwithahouseandagarden,is【C1】______oftheAmericanDream.The【C2】______had1.8vehicles;eachvehic
A、Mycousincalledbecausetheymetsomethingstrangeatthebeachandneededalift.B、Astrangerdidn’tgivemycousinalift
Weoftenhearandreadaboutcontroversialissuesinscienceandtechnology.Forexample,willradiationfromelectronicequipm
Weoftenhearandreadaboutcontroversialissuesinscienceandtechnology.Forexample,willradiationfromelectronicequipm
Weoftenhearandreadaboutcontroversialissuesinscienceandtechnology.Forexample,willradiationfromelectronicequipm
Weoftenhearandreadaboutcontroversialissuesinscienceandtechnology.Forexample,willradiationfromelectronicequipm
Thetraditionaltwo-parentfamilyisfastgivingwayintheAmericaofthe1980stohouseholdsinwhichoneadultmustjuggleth
随机试题
青年患者,患胸椎结核,经1年抗结核治疗未见好转。近1个月有截瘫趋势。其治疗应选用
属于均相酶免疫测定的方法是
气雾剂中抛射剂应具备的条件是()
患儿,男,3岁。夏季发病,发热1d,无汗,口渴烦躁,2min前突然抽搐。查体:体温40.2℃,舌红,苔黄,脉洪数。辨证为
我国第一本《教育心理学》教科书是廖世承于()年编写的。
市场补缺者战略是指行业中相对弱小的企业,在竞争中为避免与实力强大的企业正面冲突,选择未被满足的细分市场,向细分市场提供专门的产品或服务,以谋求生存与发展的战略。根据上述定义,下列属于市场补缺者战略的是:
从所给的四个选项中,选择最合适的一个填入问号处,使之呈现一定的规律性:
【B1】【B16】
Manycountrieshaveaholidaytocelebrateworkers’rightsonoraroundMay1,butLabourDayinCanadaiscelebratedonthefir
Theadvantagesanddisadvantagesofalargepopulationhavelongbeenasubjectofdiscussionamongeconomists.Ithasbeenargu
最新回复
(
0
)