首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Virtually everything astronomers known about objects outside the solar system is based on the detection of photons—quanta of ele
Virtually everything astronomers known about objects outside the solar system is based on the detection of photons—quanta of ele
admin
2016-01-30
52
问题
Virtually everything astronomers known about objects outside the solar system is based on the detection of photons—quanta of electromagnetic radiation. Yet mere is another form of radiation that permeates the universe: neutrinos. With(as its name implies)no electric charge, and negligible mass, the neutrino interacts with other particles so rarely that a neutrino can cross the entire universe, even traversing substantial aggregations of matter, without being absorbed or even deflected. Neutrinos can thus escape from regions of space where light and other kinds of electromagnetic radiation are blocked by matter. Furthermore, neutrinos carry with them information about the site and circumstances of their production: therefore, the detection of cosmic neutrinos could provide new information about a wide variety of cosmic phenomena and about the history of the universe.
But how can scientists detect a particle that interacts so infrequently with other matter? Twenty-five years passed between Pauli’s hypothesis that the neutrino existed and its actual detection: since then virtually all research with neutrinos has been with neutrinos created artificially in large particle accelerators and studied under neutrino microscopes. But a neutrino telescope, capable of detecting cosmic neutrinos, is difficult to construct. No apparatus can detect neutrinos unless it is extremely massive, because great mass is synonymous with huge numbers of nucleons(neutrons and protons), and the more massive the detector, the greater the probability of one of its nucleon’s reacting with a neutrino. In addition, the apparatus must be sufficiently shielded from the interfering effects of other particles.
Fortunately, a group of astrophysicists has proposed a means of detecting cosmic neutrinos by harnessing the mass of the ocean. Named DUMAND, for Deep Underwater Muon and Neutrino Detector, the project calls for placing an array of light sensors at a depth of five kilometers under the ocean surface. The detecting medium is the seawater itself: when a neutrino interacts with a particle in an atom of seawater, the result is a cascade of electrically charged particles and a flash of light that can be detected by the sensors. The five kilometers of seawater above the sensors will shield them from the interfering effects of other high-energy particles raining down through the atmosphere.
The strongest motivation for the DUMAND project is that it will exploit an important source of information about the universe. The extension of astronomy from visible light to radio waves to x-rays and gamma rays never failed to lead to the discovery of unusual objects such as radio galaxies, quasars, and pulsars. Each of these discoveries came as a surprise. Neutrino astronomy will doubtless bring its own share of surprises.
According to the passage, the primary use of the apparatus would be to______.
选项
A、increase the mass of a neutrino
B、interpret the information neutrinos carry with them
C、study the internal structure of a neutrino
D、detect the presence of cosmic neutrinos
答案
D
解析
细节推断题。根据题干关键词apparatus定位到原文第二段第四句。那具体use的仪器在上一句。原句中的cosmic neutrinos与选项D重现,原句中的detecting与选项D中的detect为同根词。故答案为D。本题答题的关键在but之后。注意原文but后的内容。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/0mGO777K
0
考博英语
相关试题推荐
Inrecentyears,therehasbeenasteadyassaultonsaltfromthedoctors:saltisbadforyouregardlessofyourhealth.Politi
Itisaneverydayobservationthatanimalsareborn,grow,andmature,thenbegintolosesomeoftheircapabilities,andfinall
(清华大学2008年试题)ThechangesingloballyaveragedtemperaturethathaveoccurredattheEarth’ssurfaceoverthepastcenturya
Hewas______inthestreetsoftheMexicancapitalbymorethanamillionpeople,mostofthemsincerelyinspired.(厦门大学2008年试题)
______theFirstWorldWar,theUnitedStatesbecamethedominantforceinthemotion-pictureindustry.(北京大学2005年试题)
(浙江大学2010年试题)ThecharacterofEuropeaneducationdemandsthatthestudentdevelop【1】andsocialindividuality.TheAmerican
(浙江大学2008年试题)Theenergycrisis,whichisbeingfeltaroundtheworld,hasdramatizedhowthecarelessuseoftheearth’sre
Bigcitiestodayareconfrontedwithveryseriousproblems.Transportisa【C1】______difficulty:someplannersbelievein【C2】____
Chooseoneappropriatewordfromthefollowingwordbanktofillintheblanksnumberedfrom1to15inthepassagebelow.Chang
Thisrestaurantisfrequentlybytouristsbecauseofitsfamouscooking.
随机试题
岳父:泰山
中国的烟草专卖制度,使得烟草企业必须按照专卖程序选择渠道。造成这一现象的主要原因是()
上颌基骨宽度的扩大,应在腭中缝完全融合前,一般在
患者,男,52岁。感冒、咳嗽1周余,气短、心悸3天,活动受限,咳白色泡沫样痰,尿少,症状明显加重1天来院。12年前诊断为“扩张型心肌病,心房颤动”,因反复发生心力衰竭多次住院。该患者可能出现的体征有1.贫血貌2.颈静脉怒张3.肺部限局性哮鸣音4
患者,女,29岁。月经后期4~5日,量少,经期乳房胀痛,伴有头晕目眩,纳呆,乏力,口燥咽干,舌淡红,脉弦而虚。治宜选用
下列()不是勘察阶段监理的工作内容。
由分保分出入与分保接受人签订协议,对每一危险单位损失或者一次巨灾事故的累积责任损失,规定一个自赔额,自赔额以上至一定限度由分保接受人负责的分保方式是( )分保。
下列属于商业银行流动资金贷款贷前调查内容的有()。
微软此前Windows系统的商业盈利大部分是靠向硬件厂商收取授权费用实现。如果沿用这种商业模式,则除非Window8优秀到足以吸引大量平板电脑用户,否则Windows8很有可能在平板电脑上得不到更多厂商的支持。然而如果采用免费模式,那么微软现有的商业体系将
法律规则是法律的基本构成因素。下列关于法律规则分类的表述哪一项可以成立?()
最新回复
(
0
)