首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Science for self-reliance has, in recent years, become a matter of great concern for Third World and developing nations. These n
Science for self-reliance has, in recent years, become a matter of great concern for Third World and developing nations. These n
admin
2010-09-10
68
问题
Science for self-reliance has, in recent years, become a matter of great concern for Third World and developing nations. These nations increasingly realize that science is the key to material development in their society and that without it, industrial, social and technological progress would be impossible.
Many leaders of formerly colonized nations have cried out for the development of the scientific and technological skills among their peoples. With such skills, these nations ;viii be better able to utilize the resources which their own lands supply. There exists an acute need for scientists, engineers, technicians, economists, physicians, lawyers skilled in domestic and international law, and most importantly, perhaps, teachers and administrators with a commitment to sharing their skills with the underdeveloped nations. These nations would then be able to devise educational strategies and techniques needed to teach their students essential skills.
Science for self-reliance: Perhaps this might be a good slogan for Third World nations looking to improve their positions among other nations, as well as the lives of their citizens.
One of the solutions suggested to improve the conditions of underdevelopment is______.
选项
A、to build more factories
B、to obtain technical advisors from the Western world
C、to upgrade the educational and science programs
D、to increase production and raise profits
答案
C
解析
从第二段最后一句我们知道:然后这些国家能够设计好自己的教育策略和所需要的技术教给自己的学生。从这里我们便知道正确答案为C;A建更多的工厂;B.从西方国家获得技术顾问;D.增加生产,提高利润;显然这三项均与原文不符。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/0s87777K
0
大学英语四级
相关试题推荐
Ifyouareayoungcollegestudent,mostofyourconcernsaboutyourhealthandhappinessinlifeareprobably【B1】______focused
TheInternetbeganinthe1960sasasmallnetworkofacademicandgovernmentcomputersprimarilyinvolvedinresearchfortheU
A、Staffwhospecializeinheatinglosshavebeenhired.B、Thenoisemadebythetrafficnearthecenterhasbecomeworse.C、Ani
A、Shegenerallydoesn’tallowpeopletoborrowit.B、Sheistryingtosellit.C、Sheboughtitfromafriend.D、Ithasbrokendo
Womenlivelongerthanmenbecausetheyarespoiledforchoice.Thatisthestartlingconclusionofaninternationalgroupofsc
Noinvestmentoffersabetterreturnthangivingthechildrenthebeststartinlife.ResearchhasshownthatforeveryUS$1sp
____________(受英国一家公司的邀请),IfinallydecidedtoworkinLondon.
Onotheroccasionshegotonabusorevenatrain,andsimplysatthere_____________(直到有人向他索要车票)。
A、She’sgoingtotheeyedoctor.B、She’ssupervisingnewemployees.C、She’shavingherdinnerinthecafeteria.D、She’slooking
EvenifIhadknownheraddress,______(我也可能没有时间写信给她).
随机试题
Electroniccomputerswould______peoplewhodonotshareacommonlanguagetotalktoeachother.
严重感染时“核左移”是指杆状核幼稚型的()增多。
患者,女,40岁。的近中邻面浅龋,且该牙牙冠短小,切端较厚。在3/4冠修复中为增加固位作用和加强阻挡舌向脱位作用,除邻沟外可考虑预备
下列不属于地黄饮子主治的是
下列说法中,符合《民事诉讼法》规定的有:()
政府投资资金按项目安排,根据资金来源,项目性质和调控需要,可分别采取()等方式。
当受到害虫侵袭时,大豆和其他植物会产生一种叫做茉莉酸盐的荷尔蒙,从而启动一系列化学反应,合成更多蛋白酶抑制剂,增强自身的抵抗力。害虫吃下这种化合物以后,其消化功能会受到抑制。植物生物学家德鲁西亚发现高浓度二氧化碳会导致植物丧失分泌茉莉酸盐的能力,整个“防御
某地区平均每天产生生活垃圾700吨,由甲、乙两个处理厂处理。甲厂每小时可处理垃圾55吨,所需费用为550元;乙厂每小时可处理垃圾45吨,所需费用为495元。如果该地区每天的垃圾处理费不能超过7370元,那么甲厂每天处理垃圾的时间至少需要()小时。
在信息化社会中,存在一个“虚拟社区”,人们的交流等“网络操作行为”符合现在社会的文化道德标准和法律、法规的是(21)。
A、PayfullattentiontotheTVshows.B、Misswhathappeningonthescreen.C、Missthecuesthatwearefull.D、Eatlessfoodtha
最新回复
(
0
)