首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Very old people do raise moral problems for almost everyone who comes into contact with them. Their values—this can’t be repeate
Very old people do raise moral problems for almost everyone who comes into contact with them. Their values—this can’t be repeate
admin
2014-07-10
60
问题
Very old people do raise moral problems for almost everyone who comes into contact with them. Their values—this can’t be repeated too often—are not necessarily our values. Physical comfort, cleanness and order are not necessarily the most important things for the very old people. The social services from time to time find themselves faced with a flat with decaying food covered by small worms, and an old person lying alone on bed, taking no notice of the worms. Is it interfering with personal freedom to insist that they go to live with .some of their relatives so that they might be taken better care of? Some social workers, the ones who clear up the worms, think we are in danger of carrying this concept of personal freedom to the point where serious risks are being taken with the health and safety of the old.
Indeed, the old can be easily hurt or harmed. The body is like a car: it needs more mechanical maintenance as it gets older. You can carry this comparison right through to the provision of spare parts. Never forget that such operations are painful experience, however good the results. At what point should you cease to treat the old body? Is it morally right to try to push off death by pursuing the development of drugs to excite the forgetful old mind and to activate (使......活动) the old body, knowing that it is designed to die? You cannot ask doctors or scientists to decide, because so long as they can see the technical opportunities, they will feel bound to give them a try on the principle that while there’s life, there’s hope.
When you talk to old people, however, you are forced to the conclusion that whether age is happy or unpleasant depends less on money or on health than it does on your ability to have fun.
The author probably agrees that .
选项
A、medical care for old people should be left to the doctors
B、old people enjoy a happy life only if they are rich
C、the opinion that we should try every possible means to save old people is doubtful
D、it is always morally right to treat old people and push off death
答案
C
解析
根据文章第二段第三至六行Never forget that such operations are painful experience,however good the results....knowing that it is designed to die?(不要忘记,无论结果如何的好,这种手术总是一种痛苦的经历。什么时候可以停止治疗?在明知老人注定要死的情况下,再通过寻求药物的进步来激活记忆力衰退了的大脑、激活已经衰老了的躯体,在道义上是正确的吗?)可以推断作者对不惜一切代价拯救老年人的病体存有疑问;而且接下来作者还说不要拿该问题问医生,因为医生的原则是只要还没断气,就有一线希望,从而验证了前面的话,因此选C
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/0yYK777K
本试题收录于:
大学英语三级A级题库大学英语三级分类
0
大学英语三级A级
大学英语三级
相关试题推荐
Whydoesheworkmuchharderthanhedidintheofficeorinthefactory?Becausehisworkis______.
Accreditationisasystemforsettingnationalstandardsofqualityineducation.TheUnitedStatesisuniqueintheworldbecau
Thefacesofelderly,happily-marriedpeoplesometimesresembleeachother.Dr,Al-kenstudiedanumberofcoupleswhohadbeen
Whatdomanypeoplegotoschoolfor?Theygotoschoolfor______.
Therulesforwritinganabstract(摘要)arealmostthesametothoseforwritingthesummaryofaninvestigationreport.Inanabst
Therulesforwritinganabstract(摘要)arealmostthesametothoseforwritingthesummaryofaninvestigationreport.Inanabst
It’svery(thought)______andverykindofhimtooffermeajobinhisschool.
SouthKorea’scurrentaccountdeficit(赤字)reachedall-timehighof$8.82billionin1995,nearlydoublethatofthepreviousye
Atradefair(tradeshoworexpo)isanexhibition(展览)organizedsothatcompaniesinaspecificindustrycanshowcaseanddemonstr
Complainingaboutfaultygoodsorbadserviceisnevereasy.Firstofall,complaintsmustbemadetoaresponsibleperson.Gob
随机试题
DNA分子的腺嘌呤含量为20%,则胞嘧啶的含量应为
下列有关接生准备,描述错误的是
企业发生的符合条件的广告费和业务宣传费支出,符合企业所得税法规定的是:除国务院财政、税务主管部门另有规定外,不超过当年销售(营业)收入()。
下列泉中,属于温泉的有()
森林:木材:办公桌
[*]
若x和y是程序中的两个整型变量,则下列if语句中正确的是()。
Inthispartofthetest,youareaskedtogiveashorttalkonabusinesstopic.Youhavetochooseoneofthetopicsfromthe
IliketoplaythepianobutIcan’tplayitwell.______Sophie.
A、Checkthelocalweather.B、Findamapandacompass.C、Prepareenoughfoodanddrink.D、Informsomebodyofyourplan.D短文结尾处提到
最新回复
(
0
)