首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1) To some, Facebook, Twitter and similar social-media platforms are the acme (顶点) of communication—better, even, than face-to-
(1) To some, Facebook, Twitter and similar social-media platforms are the acme (顶点) of communication—better, even, than face-to-
admin
2018-05-14
62
问题
(1) To some, Facebook, Twitter and similar social-media platforms are the acme (顶点) of communication—better, even, than face-to-face conversations, since more people can be involved. Others think of them more as acne (痤疮), a rash that fosters narcissism, threatens privacy and reduces intelligent discourse to the exchange of flippant memes (表情图包). They might even, these kinds of arguments go, be creating a generation of electronic addicts who are incapable of reflective, individual, original thought.
(2) A topic ripe for anthropological study, then. And such a study, the "Why We Post" project, has just been published by nine anthropologists, led by Daniel Miller of University College, London.
(3) The participants in "Why We Post" worked independently for 15 months at locations in Brazil, Britain, Chile, India, Italy, Trinidad and Tobago, and Turkey. They embedded themselves within families and their surrounding communities. That, the team believes, let them form a nuanced view of the roles of social media in their study sites which could not be gained by analysing participants’ public postings.
(4) These fly-on-the-wall (纪实性的) perspectives refute much received wisdom. One of the sceptics’ biggest betes noires (令人讨厌的人或物) is the " selfie (自拍)"—which is often blamed for fostering self-regard and an undue focus on attractiveness. "Why We Post" , however, reveals that the selfie itself has many faces. In Italy girls were indeed seen to take dozens of pictures of themselves before settling on one to post. In Brazil many selfies posted by men were taken at the gym. But at the British site, Dr Miller found, schoolchildren posted five times as many "groupies" (images of the picture-taker with friends) as they did selfies. Britons have also created a category called "uglies" , wherein the purpose is to take as unflattering a self-portrait as possible. And in Chile another unique genre has developed: the "footie". This is a shot taken of the user’s propped-up feet, a sign of relaxation.
(5) The often-humorous, marked-up images known as memes have also come in for criticism. They debase traditional forms of public debate, lament some, spreading far and wide with little context. But memes serve different purposes in different cultures. In India they tend to focus on serious and religious issues; Trinidadian memes are more often send-ups of politicians. Yet in all cases Dr Miller sees meme-passing not as limiting what social-media users think and say, but as enabling discourse. Many users happily forward memes laced with strong ideological messages about which they would not dare to comment individually.
(6) Critics also often view the online personae people (有网络性格的人) create for their social-media postings as false fronts designed for the medium at hand. Trinidadians, however, disagree. They see online profiles as more representative of a person’s true self even than what is seen in real life. And, though the perceived loss through social media of the anonymity that once characterised online life causes much hand-wringing (绝望) in the West, young boys and girls in Turkey see things differently. Social media permit them to be in constant contact with one another, in full view of their parents, but to keep their conversations and photos to themselves.
(7) In Turkey social media were viewed as a distraction from education. But in Brazil they were seen to be an educational resource. Such a divide was evident in India, too. There, high-income families regarded them with suspicion but low-income families advocated them as a supplementary source of schooling. In Britain, meanwhile, they were valued not directly as a means of education, but as a way for pupils, parents and teachers to communicate.
(8) "Why We Post" thus challenges the idea that the adoption of social media follows a single and predictable trajectory (轨道). Indeed, the sites show that the use of such media can vary from place to place within a single country. The study also refutes the idea that social media are making humans any less human. Users are, in Dr Miller’s words, "merely attaining something that was latent in human beings".
(9) The sceptics’ reaction to new technology seems equally deep-rooted. New means of communication from railways and the telegraph onwards have always attracted critics. Sooner or later, the doubters either convert, or die. The adopters, meanwhile, chatter on until the next wave of disruption happens, an advance that some of them will reject as unnecessary and possibly dangerous flummery.
It can be inferred from the research conducted by Daniel Miller that______.
选项
A、it studied social media from the perspective of anthropology
B、the method of literature survey is adopted in this study
C、the participants helped each other to finish the study
D、the study proves the selfie makes people focus only on charm
答案
A
解析
推断题。原文第二段第一句提到,对此话题进行人类学研究的时机已经成熟,而此话题指代的是首段讨论的社交媒体对人类生活的影响,紧接着第二段第二句指出丹尼尔-米勒领导的项目“我们为何晒照”就是这种研究,由此可以推出丹尼尔-米勒的研究就是从人类学角度对社交媒体进行的研究,故[A]符合文意,为答案。第三段第一句指出在位于巴西、英国、智利等国的许多地方,“我们为何晒照”的参与者们花费了十五个月时间独立完成了该项目,这表明该项目的研究方法是实地调查,而不是文献调查,而且参与者是独立完成该研究,并没有互相帮助,[B]和[C]均与原文不符,故排除;第四段第三句提到丹尼尔-米勒的研究揭示出自拍本身有其多面性,而不是只让人们关注于魅力,故排除[D]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/0yxK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
A、Driversaremuchyoungerthanbefore.B、Trafficrulesaremorecomplicated.C、Vehiclesaremoredifficulttocontrol.D、Thetr
HowtoGettheMostfromYourCollegeProfessorI.【T1】yourprofessors【T1】______1)Usetheschool’s【T2】【T2】______—theprofessor’
CriticalThinking&InnovativeWritingI.Aheateddiscussionaboutthe【T1】ofEnglishteachingand【T1】______learning.1)Abottl
What’sthespeaker’sattitudetowardstheeffectofstress?
Istartedforschoolverylatethatmorningandwasingreatdreadofascolding,especiallybecauseMr.Hamelhadsaidthathe
Whatisthefarmers’attitudetowardsObama’saidpackage?
Lungcancerissaid_____thenumber-onekillerofbothmenandwomenoverthepastdecadeinthatregion.
______,Mr.Johnsonisscarcelyinsympathywiththeworkingclass.
Diamonds,sparklingunderanAfricansun,haveanattractioncommensurate(相称的)withtheirhighpriceandbeauty.ForAnglo-Americ
随机试题
下列用户或组中,能够打开“计算机管理”控制台的是()
商陆扶正固本的有效成分是
某危险化学品生产单位十分注重安全问题,尤其是从业人员的安全教育培训。该危险化学品生产单位的主要负责人甲认为加强对从业人员的安全教育培训,提高从业人员安全意识和综合素质,是防止产生不安全行为,减少人为失误的重要途径。下列关于安全教育培训说法错误的是(
根据《石油库设计规范》(GB50074-2014)对石油库储存油品的火灾危险性细化分类,乙A类对应的油品闪点范围是()℃。
某金融机构违反规定将应划入国库的500万元款项只划入了200万元,并将其余300万元划入了其他个人账户,金融业监督管理机构责令该金融机构改正,并处以()万元的罚款。
材料1在庆祝新中国成立70周年前夕,中共中央总书记习近平于2019年9月12日专程前往中共中央北京香山革命纪念地,瞻仰双清别墅、来青轩等革命旧址,参观香山革命纪念馆,观看《为新中国奠基》主题展览,回顾中国共产党领导中国人民夺取全国胜利和党中央筹建
(2010年上半年)小王为本公司草拟了一份计算机设备采购合同,其中写到“乙方需按通常的行业标准提供技术支持服务”。经理审阅后要求小王修改,原因是(51)。
在OSI参考模型中,物理层的功能是(1)等。实体在一次交互作用中传送的信息单位称为(2),它包括(3)两部分。上下邻层实体之间的接口称为服务访问点(SAP),网络层的服务访问点也称为(4),通常分为(5)两部分。
Priortoourconference,theexecutivedirectorhadrequestedthateveryone______wellprepared.
A、Aninterpreter.B、Aforeignlanguageteacher.C、Atourguide.D、Ajournalist.C
最新回复
(
0
)