首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Managing global organizations has been a business challenge for centuries. But the nature of the task is changing with the accel
Managing global organizations has been a business challenge for centuries. But the nature of the task is changing with the accel
admin
2018-06-06
61
问题
Managing global organizations has been a business challenge for centuries. But the nature of the task is changing with the accelerating shift of economic activity from Europe and North America to markets in Africa, Asia, and Latin America. McKinsey Global Institute research suggests that 400 midsize emerging-market cities, many unfamiliar in the West, will generate nearly 40 percent of global growth over the next 15 years. The International Monetary Fund confirms that the ten fastest-growing economies during the years ahead will all be in emerging markets. Against
this backdrop
, continuing advances in information and communications technology have made possible new forms of international coordination within global companies and potential new ways for them to flourish in these fast-growing markets.
There are individual success stories. IBM expects to earn 30 percent of its revenues in emerging markets by 2015, up from 17 percent in 2009. At Unilever, emerging markets make up 56 percent of the business already. And Aditya Birla Group, a multinational conglomerate based in India, now has operations in 40 countries and earns more than half its revenue outside India.
But, overall, global organizations are struggling to adapt. A year ago, we uncovered a "globalization penalty": high-performing global companies consistently scored lower than more locally focused ones on several dimensions of organizational health. For example, the former were less effective at establishing a shared vision, encouraging innovation, executing "on the ground," and building relationships with governments and business partners. Equally arresting was evidence from colleagues in McKinsey’s strategy practice showing that global companies headquartered in emerging markets have been growing faster than counterparts headquartered in developed ones, even when both are operating on "neutral turf" emerging markets where neither is based (see "Parsing the growth advantage of emerging-market companies").
Over the past year, we’ve tried to understand more clearly the challenges facing global organizations, as well as approaches that are helping some to thrive. Our work has included surveys and structured interviews with more than 300 executives at 17 of the world’s leading global organizations spanning a diverse range of sectors and geographies, a broader survey of more than 4,600 executives, and time spent working directly with the leaders of dozens of global organizations trying to address these issues.
Clearly, no single organizational model is best for all companies handling the realities of rapid growth in emerging markets and round-the-clock global communications. That’s partly because the opportunities and challenges facing companies vary, depending on their business models. R&D-intensive companies, for example, are working to staff new research centers in the emerging world and to integrate them with existing operations. Firms focused on extracting natural resources are adapting to regulatory regimes that are evolving rapidly and sometimes becoming more interventionist. Consumer-oriented firms are facing sometimes-conflicting imperatives to tailor their businesses to local needs while maintaining consistent global processes.
What can we learn from the McKinsey Global Institute research?
选项
A、The number of global organizations is declining quickly.
B、Most of African organizations are familiar to the western markets.
C、Emerging markets will contribute much to the global growth.
D、Global organizations face no challenge in European markets.
答案
C
解析
推理判断题。根据题干关键词the McKinsey Global Institute定位至第一段。该段第三句提及,麦肯锡全球研究所研究表明,西方世界并不熟悉的400个中型新兴市场城市在未来的15年内将创造近40%的全球经济增长值,由此可推知C项与此相符,故为正确答案。第一段首句只是提及跨国企业的运作一直是个商业挑战,并未提及其数量的减少,故排除A项;由第一段第三句中“其中大部分不为西方所熟悉”可排除B项;第一段第二句提及,经济活动从欧洲、北美洲向非洲、亚洲和拉丁美洲市场加速转移,但并未指出跨国企业在欧洲市场面临的挑战,D项与此不符,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/136Z777K
0
考研英语一
相关试题推荐
Ifyouwanttoloseweight,butarenotafanofthegym,theresultsofanewstudycouldofferawelcomealternative.Peoplew
Ifyouwanttoloseweight,butarenotafanofthegym,theresultsofanewstudycouldofferawelcomealternative.Peoplew
Ifyouwanttoloseweight,butarenotafanofthegym,theresultsofanewstudycouldofferawelcomealternative.Peoplew
Asageneralrule,AmericanmenearnmorethanAmericanwomen.Thisholdstrueacrossindustries,acrosseducationlevels,anda
IsStanfordstillauniversity?TheWallStreetJournalrecentlyreportedthatmorethanadozenstudentshaveleftschooltowo
Nowadays,amateurphotographyhasbecomeatroublingissue.Citizensofrichcountrieshavegotusedtobeingwatchedbyclosed-
Asimpleideasupportsscience:"trust,butverify".Resultsshouldalwaysbe【C1】______tochallengefromexperiment.Thatsimple
Despitehelpingtorecordevents,photoscoulddamageourmemories.Researchersfoundpeoplewhotakepictureshave【C1】______rem
Despitehelpingtorecordevents,photoscoulddamageourmemories.Researchersfoundpeoplewhotakepictureshave【C1】______rem
Despitehelpingtorecordevents,photoscoulddamageourmemories.Researchersfoundpeoplewhotakepictureshave【C1】______rem
随机试题
4岁小儿,水痘后干咳、食欲缺乏、低热2周,今来门诊就诊。该患儿胸片示“肺门淋巴结肿大”,PPD试验硬结10mm×15mm。下列哪项检查不恰当
哪些人员准予行使选举权利?
Twentyyearsago,kidsinschoolneverheardoftheInternet.Now,I’ll【C1】______youcan’tfindasinglepersoninyourcitywho
A.为劣药B.按劣药论处C.为假药D.按假药论处根据《药品管理法》规定药品成分的含量不符合国家药品标准的()。
某新建电厂一期安装两台300MW机组,机组采用发电机一变压器单元接入厂内220kV配电装置,220kV采用双母线接线,有2回负荷线和2回联络线。按照最终规划容量计算的220kV母线三相短路电流(起始周期分量有效值)为30kA,动稳定电流81kA;高压厂用变
某股份有限公司当期发生的下列交易或事项中,能够引起当期现金流量表中投资活动产生的现金流量发生增减变动的有()。
从目标状态出发,按照子目标组成的逻辑顺序逐级向初始状态递归。这种解决问题的策略或方法是()。
根据《物权法》的规定,下列不属于侵犯相邻权的行为是()。
[A]dog[B]water[C]cat[D]earth[E]air[F]horse[G]pigYouwashyourhandswithit.
______isadvancedbyPaulGrice.
最新回复
(
0
)