首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The Concept of Childhood in Western Countries The history of childhood has been a heated topic in social history since the h
The Concept of Childhood in Western Countries The history of childhood has been a heated topic in social history since the h
admin
2022-01-29
50
问题
The Concept of Childhood in Western Countries
The history of childhood has been a heated topic in social history since the highly influential book ’Centuries of Childhood’, written by French historian Philippe Aries, emerged in 1960. He claimed that ’childhood ‘is a concept created by modern society.
Whether childhood is itself a recent invention has been one of the most intensely debated issues in the history of childhood. Historian Philippe Aries asserted that children were regarded as miniature adults, with all the intellect and personality that this implies, in Western Europe during the Middle Ages (up to about the end of the 15th century). After scrutinising medieval pictures and diaries, he concluded that there was no distinction between children and adults for they shared similar leisure activities and work. However, this does not mean children were neglected, forsaken or despised, he argued. The idea of childhood corresponds to awareness about the peculiar nature of childhood, which distinguishes the child from adult, even the young adult. Therefore, the concept of childhood is not to be confused with affection for children.
Traditionally, children played a functional role in contributing to the family income in the history. Under this circumstance, children were considered to be useful. Back in the Middle Ages, children of 5 or 6 years old did necessary chores for their parents. During the 16th century, children of 9 or 10 years old were often encouraged or even forced to leave their family to work as servants for wealthier families or apprentices for a trade.
In the 18th and 19th centuries, industrialisation created a new demand for child labour; thus many children were forced to work for a long time in mines, workshops and factories. The issue of whether long hours of labouring would interfere with children’s growing bodies began to perplex social reformers. Some of them started to realise the potential of systematic studies to monitor how far these early deprivations might be influencing children’s development.
The concerns of reformers gradually had some impact upon the working condition of children. For example, in Britain, the Factory Act of 1833 signified the emergence of legal protection of children from exploitation and was also associated with the rise of schools for factory children. Due partly to factory reform, the worst forms of child exploitation were eliminated gradually. The influence of trade unions and economic changes also contributed to the evolution by leaving some forms of child labour redundant during the 19th century. Initiating children into work as ’useful’ children was no longer a priority, and childhood was deemed to be a time for play and education for all children instead of a privileged minority. Childhood was increasingly understood as a more extended phase of dependency, development and learning with the delay of the age for starting full-time work. Even so, work continued to play a significant, if less essential, role in children’s lives in the later 19th and 20th centuries. Finally, the ’useful child’ has become a controversial concept during the first decade of the 21st century, especially in the context of global concern about large numbers of children engaged in child labour.
The half-time schools established upon the Factory Act of 1833 allowed children to work and attend school. However, a significant proportion of children never attended school in the 1840s, and even if they did, they dropped out by the age of 10 or 11. By the end of the 19th century in Britain, the situation changed dramatically, and schools became the core to the concept of a ’normal’ childhood.
It is no longer a privilege for children to attend school and all children are expected to spend a significant part of their day in a classroom. Once in school, children’s lives could be separated from domestic life and the adult world of work. In this way, school turns into an institution dedicated to shaping the minds, behaviour and morals of the young. Besides, education dominated the management of children’s waking hours through the hours spent in the classroom, homework (the growth of ’after school’ activities), and the importance attached to parental involvement.
Industrialisation, urbanisation and mass schooling pose new challenges for those who are responsible for protecting children’s welfare, as well as promoting their learning. An increasing number of children are being treated as a group with unique needs, and are organised into groups in the light of their age. For instance, teachers need to know some information about what to expect of children in their classrooms, what kinds of instruction are appropriate for different age groups, and what is the best way to assess children’s progress. Also, they want tools enabling them to sort and select children according to their abilities and potential.
Do the following statements agree with the information given in Reading Passage? In boxes on your answer sheet, write
TRUE if the statement agrees with the information
FALSE if the statement contradicts the information
NOT GIVEN if there is no information on this
By the aid of half-time schools, most children went to school in the mid-19th century.
选项
A、TRUE
B、FALSE
C、NOT GIVEN
答案
B
解析
19世纪中期,在半日制学校的帮助下,绝大多数孩子都上了学。通过题干关键词half-time schools定位到第5段开头,但需要注意的是,随后立马出现了转折however,意思是说尽管有法律的依托,这种学校允许儿童边工作边上学,但真实的情况是,大多数的孩子还是没有上学,即使上,后来也辍学了。原文a significant proportion of children对应题干most children,attended school对应went to school,never则体现出题干描述与原文相反。因此,本题的答案为False。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/16AO777K
本试题收录于:
雅思阅读题库雅思(IELTS)分类
0
雅思阅读
雅思(IELTS)
相关试题推荐
ThispassageisadaptedfromTheAmericanRepublic:Constitution,Tendencies,andDestinybyO.A.Brownson,1866.Thean
Crosby’srecentstudyofAmericanhistoricaldemographyisblithelybasedonthereconstitutionoftherecordsofsingle
Crosby’srecentstudyofAmericanhistoricaldemographyisblithelybasedonthereconstitutionoftherecordsofsingle
Theelementaryschoolstudentshavea______understandingoffractions;somedaystheycomprehendthemathconcepts,butotherda
Transportationhascontinuedtochangedramaticallywitheachgeneration.Thelastcommercialinnovationwaselectrictrains,li
Althoughanumberofinventionsnotonlychangesocietybutalsobringtheinventorenormousprideandevenpaychecks,somefizz
Manypeoplesuspectthat(i)______humansareonlyafewinventionsawaysinceitisalreadypossibleto(ii)______manybodyparts
IntheUnitedStatesbetween1850and1880,thenumberoffarmerscontinuedtoincrease,butataratelowerthanthatofthege
ThediscoveriesmadebyNobelPrize-winninggeneticistBarbaraMcClintockconsideredtobeamongthemajor______oftwentieth-cen
Themostobjectionablepassagesinthenovelwere______attheinsistenceofthecensors.
随机试题
冷原子吸收法测定总汞时,试样消解后,在强酸性介质中,汞离子被硼氢化钠还原成元素汞,通过载气吹入汞测定仪进行冷原子吸收测定。
简述预算的分类。
OneBritishschoolisfindingthatallowingchildrentolistentomusicoreventohavetheTVonwhilestudyingishelpingimpr
直线一参谋型组织结构的优点是
A.非限制使用级B.自主使用级C.限制使用级D.特殊使用级具有明显或者严重不良反应,不宜随意使用的抗生素
根据企业所得税相关规定,下列确认销售商品收入实现的条件,错误的是()。
民族语言属于阿尔泰语系的是()。
17岁的高中生江某涉嫌犯罪被采取刑事强制措施,案件尚在审理阶段,所在学校以此为由取消了其学籍。该校做法()
甲、乙、丙三名学生参加一次考试,试题一共十道,每道题都是判断题,每题10分,判断正确得10分,判断错误得零分,满分100分。他们的答题情况如下:考试成绩公布后,三个人都是70分,由此可以推出,1~10题的正确答案是(
(2008下项管)去年底A公司大型企业集团的财务处经过分析发现,员工手机通话量的80%是在企业内部员工之间进行的,而90%的企业内部通话者之间的距离不到1000米。如果能引入一项新技术降低或者免掉内部员工通话费,这对集团来说将能节省很大一笔费用,对集团的发
最新回复
(
0
)