首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
医学
Genetically modified crops and foods having been launched by big companies bent on taking over agriculture, this new breakthroug
Genetically modified crops and foods having been launched by big companies bent on taking over agriculture, this new breakthroug
admin
2013-11-30
73
问题
Genetically modified crops and foods having been launched by big companies bent on taking over agriculture, this new breakthrough in science poses a new problem—whether it’ s safe for people to eat them. Experts say that much of the current angst over genetically modified foods is unnecessary. If research and development are allowed to continue, the products will be there for all to appreciate.
New varieties of rice and other crops, resistant to insects and diseases, will have replaced those cultivated today. Farmers will no longer lose substantial proportions of their harvests. The impact of these advances will be felt in the less developed countries. Health benefits will also come from plants genetically engineered to be more balanced nutritionally than those that have evolved through natural selection or been bred by traditional methods.
The potential medical spin-offs from plant biotechnology are considerable. A new generation of more potent vaccines, many against illness for which no vaccines have been available, will be grown in plants such as maize and bananas.
Malnutrition could be banished. Biotechnology can improve efficiency of food production and generate more nourishing crops.
Throughout the world, gardeners, vegetarians, and consumers will benefit from plant varieties resistant to spoilage, foods which reduce our dependence on animals, and cheaper and/or tastier products.
We should not, however, overlook potential hazards in altering our diets by genetic engineering. As with all other applications of science to human welfare, biotechnology is likely to have risks. Mistakes will probably be made.
Nevertheless, any analysis of the new techniques for ferrying genes between plants must surely conclude that they are being applied and controlled more stringently than any technology ever before.
Nearly 25 years ago, when scientists first learned to combine DNA from different sources, commentators warned of the iniquity of "opening Pandora’ s box". Among their horrific forecast were unstoppable epidemics and worldwide pestilence. None of these has come to pass, partly because genetic manipulation has not proved inherently dangerous.
In addition, regulatory committees have been set up to ensure that experiments are conducted in appropriately safe conditions.
The regulators’ task is not simply to allow research to go ahead unless potential hazards are obvious. It is to consider risks that could come to light later. Will a gene, introduced intorape to protect it against virus attack, also make the pollen grains more likely to cause hay fever? All proposals have to survive positive vetting of this sort before they are sanctioned.
Genetic engineering is far more precise—and thus predictable—than the gene movements which occur in nature. When plants fertilize and cross-fertilize in the wild, large numbers of genes are transferred in a haphazard fashion.
Biotechnology allows individual genes to be moved with precision from one plant to another. It is much easier to know how one gene will work in its new setting. The likelihood of unexpected consequences and the margin of error are correspondingly reduced. There is a chance, however remote, that a gene introduced into a particular plant at one time and location might have adverse consequences if it eventually gets into another plant distant in space and time.
Given the astronomical amount of random gene transfer which occurs through the biosphere such extreme caution is unwarranted. I believe most food producers—and eaters—would agree.
In his defense of genetic technology, the author shows us the benefits produced by genetic technology EXCEPT in______.
选项
A、high-tech
B、health
C、medicine
D、agrarian production
答案
A
解析
文章第二段提到New varieties of rice and other crops可以抵御昆虫和疾病以及基因作物营养更加均衡,体现了health benefits,排除B项。第三段提到medical spin-offs,通过植入一种更有效的疫苗,玉米、香蕉等可以against illness for which no vaccineshave been available,体现了C、D项。A项“高科技”文章并未提及。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/1CU3777K
本试题收录于:
医学博士外语题库考研分类
0
医学博士外语
考研
相关试题推荐
Ihadneverbeeninthepublicwardofahospitalbefore,anditwasmyfirstexperienceofdoctorswhohandleyouwithoutspeak
A、ThePresidentandthehospitalB、AvisittothehospitalC、PresidentAbrahamLincolnD、LincolnandawoundedsoldierD录音主要讲的是林
A、Sensorynervecells.B、Motornervecells.C、Connectingnervecells.D、Alloftheabove.B通过录音中的Motornervecellscarrymessage
Thepopularideathatclassicalmusiccanimproveyourmathsisfallingfromfavor.Newexperimentshavefailedtosupportthew
ManyCanadiansenjoytheluxuryofalargeamountoflivingspace.Canadaisvast,andthehomesarelargeaccordingtothestan
Thetemperatureoftheatmospherebecomescolderaselevationincreases.
A、Intheclinic.B、Intheward.C、Inthedrugstore.D、Inthedepartmentstore.C男士得了重感冒,向女士寻求建议,女士给他开了一些药,并告诉他如果还没有好就去看医生,由此可以推
Thereisagreatironyof21st-centuryglobalhealth:Whilemanyhundredsofmillionsofpeoplelackadequatefoodasaresulto
A、Herboyfriendbrokeupwithher.B、Shewasalmostrunoverbyatruck.C、Oneofherfriendswasemotionallyhurt.D、Shedumped
A、Becausefewpeoplecanwakeupfeelingfreshandalert.B、Becausesomepeoplestillfeeltiredwithenoughsleep.C、Becauseso
随机试题
甲县工商局对汤山纺织厂作山罚款200万元的处罚决定,并且立即执行。汤山纺织厂向市工商局申请复议,市工商局维持了处罚决定,纺织厂随后向法院提起诉讼,一审法院判决维持该处罚决定。汤山纺织厂提出上诉,在二审中才提出损害赔偿的要求,二审法院认定县工商局作出的处
依其控制的内容,经营者控制的可分为【】
酚妥拉明:
撤销权在性质上属于()。
由具有专业知识和经验的工程技术人员对资产的实体各主要部位进行观察,以判断确定被评估建筑物的损耗率的方法称为( )。
阅读《珍珠鸟》教学实录(片段),按照要求答题。师:(看图)在作者眼里,鸟是幸福的,作者也是幸福的。这是多么美好的意境呀!你能给书上的插图起个名字吗?(学生思考片刻,纷纷举手)生:“幸福人家”。生:“友谊地久天长”。
在一种网络游戏中,如果一位玩家在A地拥有一家旅馆,他就必须同时拥有A地和B地。如果他在C花园拥有一家旅馆,他就必须拥有C花园以及A地和B地两者之一。如果他拥有B地,他还拥有C花园。假如该玩家不拥有B地,可以推出下面哪一个结论?
若函数f(x)=(x-1)(x-2)(x-3)(x-4),则f’(x)的零点的个数为()。
America—thegreat"meltingpot"—hasalwaysbeenarichblendofculturaltraditionsfromallovertheworld.ManyAmericanfamil
Holdthereceiverasclosetoyourearaspossibleandtakedowneverywordofthemessage.
最新回复
(
0
)