首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
University used to be for a privileged few. In some countries it is now almost a rite of passage. Although that is excellent new
University used to be for a privileged few. In some countries it is now almost a rite of passage. Although that is excellent new
admin
2022-04-20
88
问题
University used to be for a privileged few. In some countries it is now almost a rite of passage. Although that is excellent news, few countries have worked out how to pay for it. In some of continental Europe, where the state often foots the bill, the result has usually been under investment. In America, where students themselves pay, many have little choice but to take on huge debts.
English policymakers thought they had struck the right balance, with a mix of student fees and generous state loans. But, nearly two decades after youngsters were first required to contribute to tuition costs, the system has dwindling support at home. Jeremy Corbyn, Labour’s leader, speaks as though it were designed to keep the poor from spoiling the ivory towers. He has called for an end to the "debt burden" on students, and has claimed that "fewer working-class young people are applying to university. " Labour’s showing at the recent election suggests many young voters agree.
Mr Corbyn’s argument betrays a disregard for the facts and a poor understanding of student finance. Twenty years ago English students could go to university free, with the state covering the cost. The result was many struggling institutions and strict limits on the numbers of students universities were allowed to take. Annual tuition fees allowed an expansion of higher education, from around 30% of 18-year-olds to more than 40%—and the proportion of youngsters going to university from poor parts of the country has grown from one-in-ten to three-in-ten.
That is because loans for tuition are combined with gentle repayment terms. Graduates only pay back based on their income above £21,000 a year, meaning that their debts never become unmanageable. Outstanding loans are written off after 30 years. Critics argue that tuition fees aggravate inequality between generations (rich oldsters attended university free, after all), but the alternative would be greater inequality within generations—as poorer students were once again frozen out when capacity fell, and relatively wealthy graduates were subsidised from general taxation.
The real problem with the English system is not fairness, but that fees have not driven up
standards
. Almost all universities charge the maximum, whatever the course—not because they are a "cartel", but because no university wants to suggest that it offers a cut-price, second-rate degree. Nevertheless, surveys indicate that students have seen little improvement in teaching.
One answer would be to promote competition by giving students better information. The government has relaxed the rules for new institutions in the hope that they will develop new teaching methods and drive down prices. It could also encourage students to hold universities to account, with devices such as learning contracts specifying what undergraduates should expect, and by helping them switch courses if they are dissatisfied. If students think they are not getting value for money, support for a scheme that is fair and progressive will dwindle. And that could lead to the most regressive step of all: scrapping tuition fees.
Currently, the tuition fees system in the UK has________.
选项
A、incurred criticism from Labour
B、received acclaim from youngsters
C、ended the debt burden on students
D、reduced applications and attendance
答案
A
解析
本题是细节题。根据题干中的关键词the tuition fees system定位至第二段。该段第三四句引用工党领袖科尔宾的观点指出英国现行的大学学费支付体制“阻碍贫困学生上大学并加重学生的债务负担”。说明,英国的学费体制“招致工党的批评”,故答案选A。B项 “受到年轻人的欢迎”根据第二段第二句提到的“该体制在国内的支持率逐渐减少”可排除;C项“结束了学生身上的债务负担”不符合文意,故排除;根据第三段第四句提到的“适龄年轻人的人学比例从30%左右上升到40%以上”可知,英国的现行体制实际上促进了高等教育的扩张,故排除D项“减少了大学申请和录取人数”。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/1Fi4777K
0
考研英语二
相关试题推荐
Thepolicearetryingtofindoutthe______ofthewomankilledinthetrafficaccident.
TheUnitedStateshashistoricallyhadhigherratesofmarriagethanthoseofotherindustrializedcountries.Thecurrentannual
Thegreatrecessionmaybeover,butthiseraofhighjoblessnessisprobablybeginning.Beforeitends,itwilllikelychanget
Theroleofgovernmentsinenvironmentalmanagementisdifficultbutinescapable.Sometimes,thestatetriestomanagetheresou
OlympicGamesareheldeveryfouryearsatadifferentsite,inwhichathletes【1】differentnationscompeteagainsteachotherin
LastweekendKyleMacDonaldinMontrealthrewapartytocelebratethefactthathegothisnewhomeinexchangeforaredpaper
Theeldestson______allthefamilymemberstodiscusshowtocelebratethe50thweddinganniversaryoftheirparents.
[A]Setagoodexample[B]Haveahappyhour[C]Recognizeaccomplishments[D]Givefeedbackonyourteam’swork[E]
RaeandBruceHostetlernotonlyworkveryhard,theyalsorelaxjustaswell.NumerousvacationshelpthesuburbanIndianapolis
随机试题
肾上腺素激动_______________受体,使支气管平滑肌明显松弛;激动_______________受体,呼吸道血管收缩,毛细血管通透性降低,水肿减轻;抑制_______________释放过敏物质。
Almosteveryonehasahobby.Ahobbycanbe【C1】______peopleliketodointheirsparetime.Ahobbycan【C2】______themwithinter
A.共模抑制比高B.心电图机线性功能好C.基线的漂移小D.机内噪声小E.灵敏度高记录描笔处于各种位置时,输入相同的方波信号描笔偏转的幅度相同,说明
A公司是一家在上交所上市的公司。该公司2010年度利润分配以及资本公积转增股本实施公告中披露的分配方案主要信息为:每10股送6股派发现金股利2元(含税,送股和现金股利按10%代扣个人所得税),转增4股。该公司在实施利润分配前,所有者权益情况如下:
全面质量管理体现了全新的质量观念,它强调产品质量是制造出来的,也是检验出来的。()
我国海域广阔,有四大海域,从南到北排列依次为:
下颌阻生牙分类的依据是()。
某教学管理数据库中,学生、课程关系模式和主键分别为:S(学号,姓名,性别,家庭住址,电话),关系S的主键为学号;C(课程号,课程名,学分),关系C的主键为课程号。假设一个学生可以选择多门课程,一门课程可以由多个学生选择。一旦学生选择某门课程必定有该课程的成
请在【答题】菜单下选择【进入考生文件夹】命令,并按照题目要求完成下面的操作。注意:以下的文件必须保存在考生文件夹下。文慧是新东方学校的人力资源培训讲师,负责对新入职的教师进行入职培训,其PowerPoint演示文稿的制作水平广受好评。最
Thenewsitemmainlyconcerns______inHongKong.
最新回复
(
0
)