首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
My father’s reaction to the bank building at 43rd Street and Fifth Avenue in New York city was immediate and definite :" You won
My father’s reaction to the bank building at 43rd Street and Fifth Avenue in New York city was immediate and definite :" You won
admin
2011-01-24
45
问题
My father’s reaction to the bank building at 43rd Street and Fifth Avenue in New York city was immediate and definite :" You won’t catch me putting my money in there!" he declared. "Not in that glass box ! "
Of course, my father is a gentleman of the old school, a member of the generation to whom a good deal of modern architecture is upsetting, but I am convinced that his negative response was not so much to the architecture as to a violation of his concept of the nature of money.
In his generation money was thought of as a real commodity (实物) that could be carried, or stolen. Consequently, to attract the custom of a sensible man, a bank had to have heavy walls, barred windows, and bronze doors, to affirm the fact, however untrue, that money would be safe inside. If a building’s design made it appear impenetrable, the institution was necessarily reliable, and the meaning of the heavy wall as an architecture symbol dwelt in the prevailing attitude toward money.
But the attitude toward money has, of course, changed. Excepting pocket money, cash of any kind is now rarely used; money as a tangible commodity has largely been replaced by credit. A deficit (赤字) economy, accompanied by huge expansion, has led us to think of money as product of the creative imagination. The banker no longer offers us a safe; he offers us a service in which the most valuable element is the creativity for the invention of large numbers. It is in no way surprising, in view of this change in attitude, that we are witnessing the disappearance of the heavy-walled bank.
Just as the older bank emphasized its strength, this bank by its architecture boasts of imaginative powers. From this point of view it is hard to say where architecture ends and human assertion (人们的说法) begins.
The main idea of this passage is that______.
选项
A、money is not as valuable as it was in the past
B、changes have taken place in both the appearance and the concept of banks
C、the architectural style of the older bank is superior to that of the modern bank
D、prejudice makes the older generation think that the modern bank is unreliable
答案
B
解析
主旨大义题。文章主要写了银行发展的两个方面:一是银行的外在建筑风格,过去的银行通常有“heavy walls,barred windows”以及“bronze doors”,给人以非常可靠、放心踏实的感觉;二是银行的功能转变。选项B正是恰当的概括,所以应该是正确答案。文章并无涉及现在和过去对钱价值的比较,所以A项“钱不如过去值钱”不对。文章也没有对比哪种建筑风格更好,所以C项“过去的银行的建筑风格比现代银行的建筑风格更好”也不对。D项说“偏见使得老一辈人认为现代银行不可靠”,不符合文章意思。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/1LGC777K
本试题收录于:
英语题库普高专升本分类
0
英语
普高专升本
相关试题推荐
Idon’tthinkyoushouldactonhisadviceimmediately.
Manypeoplekeeptheir______(save)inbanks.
Historianscan’ttelluswhen,whereor【71】thefirstfoodwascooked.Inearliest【72】whenpeoplehadeatentheirfood【73】,
Historianscan’ttelluswhen,whereor【71】thefirstfoodwascooked.Inearliest【72】whenpeoplehadeatentheirfood【73】,
About70millionAmericansaretryingtoloseweight.Thatisalmost1outofevery3peopleintheUnitedStates.Somepeopleg
Whatisthemainideaofthepassage?______.Foroveramillionyears,ourforefatherswerebasically______.
TwooldgentlemenlivedinaquietstreetinParis.Theywerefriendsandneighbors,andtheyoftenwentforawalktogetherin
TwooldgentlemenlivedinaquietstreetinParis.Theywerefriendsandneighbors,andtheyoftenwentforawalktogetherin
TwooldgentlemenlivedinaquietstreetinParis.Theywerefriendsandneighbors,andtheyoftenwentforawalktogetherin
随机试题
无论是暂时性中毒后的再生,还是高温烧积炭后的再生,均不会引起固体催化剂结构的损伤,活性也不会下降。
李某,男性,45岁,3年来常感易疲劳和乏力,食欲减退,间歇出现牙龈出血,近2个月来出现腹胀和下肢水肿。今日早晨进食烧饼后2小时,突然呕吐暗红色血200ml,排柏油样便600g,出冷汗,头晕。体检:BP:60/40mmHg,P:124次/分,面部毛细血管扩张
护士配合医生进行心包穿刺操作时,正确的是
TQC即全面质量管理,主要特点有()。
如果外币头寸卖大于买,叫做()。
A企业2012年度的财务会计报告于2013年4月15日批准报出。2013年2月18日,因质量原因,客户将2012年12月10日购入的一台大型设备(达到重要性要求)退回。关于产品退回,下列说法中,正确的是()。
日利用率:飞机在一日内平均提供的生产飞行小时数。客座率:承运的旅客数量与飞机可提供的座位数之比。2015年,平均每架民航飞机月飞行时间超过300小时的月份有()个。
most-favorednationtreatment
Thehighestanxietymomentintheholidayseasonmustbethemomentjustbeforeyourlovedonesunwraptheirgifts.Theribbonc
Youshouldspendabout20minutesonQuestions1-13whicharebasedonReadingPassage1below.LEARNINGBYEXAMPLESALearning
最新回复
(
0
)