首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
A、It finds some imported goods cause environmental damage. B、UK wastes a lot of money importing food products. C、It thinks peopl
A、It finds some imported goods cause environmental damage. B、UK wastes a lot of money importing food products. C、It thinks peopl
admin
2013-02-05
49
问题
An environmental group called the Food Commission is unhappy and disappointed because of the sale of bottled water from Japan. The water, angrily argued in public, has traveled 10,000 "food miles" before it reaches Western customers. "Transporting water halfway across the world is surely the extremely stupid use of fuel when there is plenty of water in the UK." It is also worried that we are wasting our fuel by buying prams from Indonesia (7,000 food miles) and carrots from South Africa (5,900 food miles). Counting the number of miles traveled by a product is a strange way of trying to tell the true situation of the environmental damage done by an industry. Most food is transported around the world on container ships that are extremely energy efficient. It should be noted that a ton of butter transported 25 miles in a truck to a farmers’ market does not necessarily use less fuel on its journey than a similar pro-duct transported hundreds of miles by sea. Besides, the idea of "miles" ignores the amount of fuel used in the production. It is possible to cut down your food miles by buying tomatoes grown in Britain rather than those grown in Ghana; the difference is that the British ones will have been raised in heated greenhouses and the Ghanaian ones in the open sun.
What the idea of "food miles" does provide, however, is the chance to cut out Third World Countries from First World food markets. The number of miles traveled by our food should, as I see it, be regarded as a sign of the success of the global trade system, not a sign of damage to the environment.
Questions 26 to 29 are based on the passage you have just heard.
26. Why is the Food Commission angry?
27. What does the phrase "food miles" mean according to the passage?
28. What does the speaker try to explain by comparing tomatoes raised in Britain and in Ghana?
29. Who is most probably giving this talk?
选项
A、It finds some imported goods cause environmental damage.
B、UK wastes a lot of money importing food products.
C、It thinks people waste energy buying food from other countries.
D、Growing certain vegetables causes environmental damage.
答案
C
解析
短文开头部分对食品委员会生气做出了解释:Food Commission认为进口食品在途中要消耗能源,属于浪费行为,故答案为[C]。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/1NI7777K
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Ithasfriendlyfolks.B、Itsairisclean.C、Itisquiet.D、Itgiveshimasenseoffreshness.D由男士提到的Whenyou’vebeenstaying
A、Heisasfatasapotato.B、HeisfondofwatchingTV.C、Helikespotatoesverymuch.D、Hedoesn’tknowmuchaboutTV.B由男士提到的
A、Itwillbesunny.B、Itwillbeverycold.C、Itwillbewindy.D、Itwillberainy.B由女士提到的hereistheweatherforecast.Strongw
LearningFromInformalCities,BuildingforCommunitiesWhatiftherewereabetterwayofliving?Awaythatwasmoreenvir
LearningFromInformalCities,BuildingforCommunitiesWhatiftherewereabetterwayofliving?Awaythatwasmoreenvir
Asurprisinglylongtimehad______betweenthediscoveryofthebodyandthearrivalofthepolice.
Myfatherboughtanicetelephonewitha(n)______dialformybirthdaypresent,
A、Hisbossmightaskhimtostayuplate.B、Thewomanwillrecordtonight’sprogram.C、Hemayhavetopreparefortomorrow’sbus
A、NewYorkersaregenerallyfriendlytovisitors.B、Peoplehavesimilarunderstandingsofpoliteness.C、It’simportantfortrave
随机试题
驾驶机动车遇到这种情况时,要快速向左绕过。
设f(x)=ax3-6ax2+b在区间[-1,2]的最大值为2,最小值为-29,又知a>0,则a,b的取值为______.
在山地条件下,影响植被分布的主要地形要素有哪些?
细胞毒素类抗癌药有
消化性溃疡的病理损伤深度浅者至少达
急性肾型肾衰竭最常见的原因是
药物稳定性研究的重点是
设定目标的意义就在于()。
在当代中国,坚持发展是硬道理的本质要求,就是()。
TheNBAlockout(停工)didnotfinishonThursdaynight,butitwasnearlyanend,amidlight-heartedjokesandaggressivewordchoi
最新回复
(
0
)