首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1) Edna O’Brien has lived in London for a few decades, but she speaks, as she writes, in a voice inflected with the rhythms and
(1) Edna O’Brien has lived in London for a few decades, but she speaks, as she writes, in a voice inflected with the rhythms and
admin
2019-07-05
69
问题
(1) Edna O’Brien has lived in London for a few decades, but she speaks, as she writes, in a voice inflected with the rhythms and accents of the west of Ireland, where she grew up. She calls herself "an exile (放逐者)", like her great literary forebears, Joyce and Beckett, whom she reveres, and points out that exiles "tend not to go back". "The place I grew up in is my imagery, my geography of mind and pen," she says. "But to live there again..." Uncharacteristically (非同寻常地), she leaves the thought uncompleted, preferring to direct me to the final scene of her new memoir, Country Girl, in which she meets an Irishwoman in the street who tells her about her aunt in Dublin before adding, " But we live here now. " O’Brien agrees: " ’ We do,’ I said, and it was as if the two countries warred and jostled and made friends, inside me, like the two halves of my warring self. "
(2) For most of the latter half of her exile—some 25 years—O’Brien has lived in a "book-laden" house in the cosmopolitan district of Knightsbridge, a five-minute walk from Harrods, London’s most famous department store. Expensive sportscars and SUVs line the pavements, and the shops are exclusive boutiques, which are the favorite of fashionable elegant ladies. Most of the houses have steps leading up to glossy front doors, but O’Brien’s is reached by a dark alley that runs to a side entrance. Among the moneyed anonymity of the neighborhood, it feels set apart. There is a leather-bound edition of Shakespeare on the table in the first-floor sitting room, and a copy of Finnegan’s Wake occupies a prominent position on the shelf. Despite the spring sunshine, there is a fire in the grate. Edna O’Brien has always been renowned as a great beauty, and at the age of 82, she remains good-looking.
(3) On the day we met, she had just returned from a series of literary festivals in Ireland, where she was well received—which has not always been the case. Country Girl not only revisits her childhood in County Clare, her convent (女修道院) education, and unhappy first marriage, but the scandal that ensued in Ireland when she fictionalized those episodes in her first novels. She has continued to explore her childhood memories in her fiction, but she says the memoir offers a different perspective: "Some of the material overlaps, but it’s differently rendered. The mother that exists in my fiction is the same mother as in my memoir, but it’s not the same aspects of her. " Besides, she does not apologize for returning again and again to her early years: "Childhood imagery, experiences, griefs, and joys—if they are there—are formative for a writer. Some people remember their childhoods in a generalized way, as rich or poor, happy or sad, but a writer’s early life is embedded in them. "
What does the word "boutiques" in Para. 2 mean?
选项
A、Shops that deal with book exchange.
B、Shops that sell local souvenirs.
C、Shops that sell delicious snacks.
D、Shops that sell fashionable clothes.
答案
D
解析
语义题。文章第二段第一句提到,哈罗兹是伦敦最知名的百货商场,第二句又提到,这一带停满了跑车和SUVs,商店无一例外都是boutiques,受到时尚优雅女性的青睐,比较四个进项,D“卖时尚衣物的商店”最贴切,故为答案。A“从事图书交易的商店”、B“卖当地纪念品的商店”和C“卖美味小吃的商店”均不符合文意,故排除。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/1NRK777K
0
专业英语四级
相关试题推荐
SummerSchoolandOnlineClassesIntheUnitedStates,【T1】______forhighschoolstudents【T2】______.But【T3】______.【T4】______
SummerSchoolandOnlineClassesIntheUnitedStates,【T1】______forhighschoolstudents【T2】______.But【T3】______.【T4】______
RockClimbingManypeopletakepartinrockclimbingaroundtheworld./Somedoitjustforfunwhileotherscompete./Roc
ColdsColdsaremorecommoninwinter,butnotbecauseoflowtemperatures./Peopletendtocongregateandbetogether,/a
A、Thehintsofbullying.B、Thesuicidenote.C、Thenegativethoughts.D、Theviolentwords.C①对话中,女士告诉男士说,他儿子昨晚半夜在脸书上发了一些东西,当中谈及生
ReadingSkillsandStrategies1.SpeedreadingAim:toincreasereadingspeedwithout【T1】______understandingStrategiesIdentif
A.physicalB.adaptC.regulationD.taughtE.accuracyF.suitG.rousedH.requiredI.popularJ.heldK.spreadL.o
PASSAGEFOURAccordingtoReinandBowl,whatmaybethemajorcauseofthechangesinliteracyeducation?
Thesediscoveriesmaythrowlightontheoriginsoftheuniverse.Theunderlinedpartmeans______.
[A]amuse[B]astonishment[C]deeply[D]discovery[E]earnest[F]employed[G]lying[H]pursue[I]removed[J]scare
随机试题
患儿,10个月,入院时诊断为腺病毒肺炎痰热闭肺证。今突然虚烦不安,额汗不温,口唇发绀。查体:体温38℃,呼吸64次/分,心率165次/分,心音低钝,肝脏比入院时增大2cm,舌暗紫,指纹沉而色青,达于命关。治疗首选
评价沥青与粗集料黏附性的试验方法有()。
软土地基上的公路路堤,加强其软土地基稳定性的工程措施有()。
甲公司共有1000名职工,该公司实行累积带薪缺勤制度。该制度规定,每个职工每年可享受5个工作日带薪年休假,未使用的年休假只能向后结转一个日历年度,超过1年未使用的权利作废,不能在职工离开公司时获得现金支付;职工休年休假是以后进先出为基础,即首先从当年可享受
孔子的教育思想有()。
下列选项中,最能反映墨家学派的主要思想观点的是()。
船是一种重要的水上交通工具。在划船的活动中,下列说法正确的是()。
一旅行团共有50位游客到某地旅游,去A景点的游客有35位,去B景点的游客有32位,去C景点的游客有27位,去A、B景点的游客有20位,去B、C景点的游客有15位,三个景点都去的游客有8位,有2位游客去完一个景点后先行离团,还有l位游客三个景点都没去。那么,
A.DMFTB.龋均C.患龋率D.龋病发病率E.根龋指数表示牙龈退缩与根面龋的关系()。
以下程序的执行结果是()。#include<iostream.h>classTcstClass2{public:TestClass2(){};TestClass2(inti,intj
最新回复
(
0
)