首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
For an increasing number of students at American universities, Old is suddenly in. The reason is obvious: the graying of America
For an increasing number of students at American universities, Old is suddenly in. The reason is obvious: the graying of America
admin
2011-02-28
69
问题
For an increasing number of students at American universities, Old is suddenly in. The reason is obvious: the graying of America means jobs. Coupled with the aging of the baby-boom generation, a longer life span means that the nation’s elderly population is bound to expand significantly over the next 50 years. By 2050,25 percent of all Americans will be older than 65 ,up from 14 percent in 1995. The change poses profound questions for government and society, of course. But it also creates career opportunities in medicine and health professions, and in law and business as well. "In addition to the doctors, we’re going to need more sociologists, biologists, urban planners and specialized lawyers, "says Professor Edward Schneider of the University of Southern California’s (USC) School of Gerontology (老年学).
Lawyers can specialize m elder law, which covers everything from trusts and estates to nursing-home abuse and age discrimination. Businessmen see huge opportunities in the elder market because the baby boomers, 74 million strong, are likely to be the wealthiest group of retirees in human history. ’Any student who combines an expert knowledge in gerontology with, say, an MBA or law degree will have a license to print money," one professor says.
Margaret Santos is a 21-year-old senior at USC. She began college as a biology major but found she was "really bored with bacteria. "So she took a class in gerontology and discovered that she liked it. She says, "I did volunteer work in retirement homes and it was very. satisfying."
With the aging of America, lawyers can benefit ______.
选项
A、From the adoption of the" elder law"
B、From rendering special services to the elderly
C、By enriching their professional knowledge
D、By winning the trust of the elderly to promote their own interests
答案
B
解析
第二段已提及,律师可向老年人提供他们晚年生活中可能遇到的问题的法律咨询服务。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/1Rtd777K
本试题收录于:
公共英语三级笔试题库公共英语(PETS)分类
0
公共英语三级笔试
公共英语(PETS)
相关试题推荐
IntheyearsafterWorldWarII,Americanstypicallyassumedthefullresponsibilitiesofadulthoodbytheirlateteensorearly
IntheyearsafterWorldWarII,Americanstypicallyassumedthefullresponsibilitiesofadulthoodbytheirlateteensorearly
IntheyearsafterWorldWarII,Americanstypicallyassumedthefullresponsibilitiesofadulthoodbytheirlateteensorearly
IntheyearsafterWorldWarII,Americanstypicallyassumedthefullresponsibilitiesofadulthoodbytheirlateteensorearly
Therateofpopulationgrowthisfastestinunderdevelopedcountries.Inthesecountriesahighbirthrateisaccompaniedbyal
Therateofpopulationgrowthisfastestinunderdevelopedcountries.Inthesecountriesahighbirthrateisaccompaniedbyal
Nowadaysdrinkingpurewaterhasbecomeafashionwithmanypeople.Pleasewriteanessaycommentingon:1)thereasonfori
随机试题
关于流产的治疗原则,以下哪项是错误的
常用治痰火郁结所致瘿瘤、瘰疬的药物是
医疗机构需要提交的有关医疗事故技术鉴定的材料有
下列哪些属缓、控释制剂()。
甲乙两国签署了贸易、通商等若干双边协定,乙国新《对外贸易管理法》出现了与两国条约不符的条款,依国际法相关规则及中国的有关规定,下列哪一选项是正确的?()
电气预算定额内不包括的工作内容()
金融机构破产和解散时,应当将客户身份资料和客户交易信息()。
ManyAmericansregardthejurysystemasaconcreteexpressionofcrucialdemocraticvalues,includingtheprinciplesthatallc
Todevelop_____,totrainthemselvestobehavelogicallyandtruthfully,andtolistenandrespondtotheirpartners,actorsoft
Afireisalwaysexcitinganddangerous.Peoplecrowdaroundtowatchthesmoke,theflames,andthefirefighters,whoriskthe
最新回复
(
0
)