首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Knitting My mother knew how to knit(编织), but she never taught me. She assumed, as did many women of her generation, that knit
Knitting My mother knew how to knit(编织), but she never taught me. She assumed, as did many women of her generation, that knit
admin
2009-06-15
57
问题
Knitting
My mother knew how to knit(编织), but she never taught me. She assumed, as did many women of her generation, that knitting was no longer a skill worth passing down from mother to daughter. A combination of feminism (女权主义), consumerism (消费主义) and household gadgetry made many women feel that such homely accomplishments were now obsolete. My grandmother still knitted, though, and every Christmas she made a pair of socks for my mother and me, of red wool. They were the ones we wore under our ice skates (冰鞋) , when it was really important to have warm feet.
Knitting is a nervous habit that happens to be productive. It helped me quit smoking by giving my hands something else to do. It is wonderful for depression because no matter what else happens, you are creating something beautiful. Time spent in front of the television or just sitting is no longer time wasted.
I love breathing life into the patterns. It’s true magic, finding a neglected, dog-eared old book with the perfect snowflake design, buying the same Germantown knitting worsted my grandmother used, in the exact blue to match my daughter’s eyes, taking it on the brain with me every day for two months, working feverishly to get it done by Christmas, staying up late after the stockings are filled to sew in the sleeves and weave in the ends.
Knitting has taught me patience. I know that if I just keep going, even if it takes months, there will be a reward. When I make a mistake, I know that anger will not fix it, that I just have to go back and take out the stitches (针脚) between and start over again.
People often ask if I would do it for money, and the answer is always a definite no. In the first place, you could not pay me enough for the hours I put into a sweater. But more important this is an activity I keep separate from such considerations. I knit to cover my children and other people I live in warmth and color. I knit to give them something earthly that money could never buy.
Knitting gives my life an alternative rhythm to the daily deadline. By day I can write about Northern Ireland or the New York City Police Department and get paid for it, but on the time train home, surrounded by people with laptops, I stage my little rebellion. I take out my old knitting bag and join the centuries of women who have knitted for love.
选项
A、Because their mothers didn’t teach them.
B、Because they were feminists.
C、Because they were influenced by feminism and consumerism.
D、Because they were consumerists.
答案
C
解析
首先可以借助常识缩小答案范围:“很多妇女认为编织这项技能过时了”的原因借助常识来看应该不是A(她们的母亲不教她们如何编织毛衣),因此排除A。然后利用题十中的特征结构“out of date”作为答案线索词,注意备选项中的用词:feminist,feminism,consumerism,consumerist,这样在第一段找到答案相关句:A combination of feminism(女权运动),consumerism(消费主义)and household gadgetry (小玩意儿)made many women feel that such homely(朴实的,简朴的)accomplishments were now obsolete (陈旧的)(对应out of date).该句说“女权主义,消费主义和家庭用的小玩意儿使许多妇女感到这类代表简朴的工作已经过时了。”前句中主要提到的是编织工作,因此判断“这类代表简朴的工作”指的就是“编织工作”,根据这个内容判断C是答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/1Y1d777K
本试题收录于:
职称英语卫生类B级题库职称英语分类
0
职称英语卫生类B级
职称英语
相关试题推荐
Readthearticlebelow.Choosethebestsentencefromthelistonthenextpagetofilleachofthegaps.Foreachgap(1
NolongerdomostofEurope’sundergraduateswanttodirtytheirhandsproducingthingsorprovidingservicestocustomers.【R1】_
1.AccordingtotheWallStreetJournal,"Moreandmoreshoppersarebypassinghouseholdnamesforthecheaper,no-nameproducts
Formuchofthepastdecade,AmericanandBritishscientistshavebeenannoyedbythephenomenonknownastheFrenchParadox.Nu
Youaregoingtoreadamagazinearticleaboutanartistwhopaintsflowers.Forquestions8-14,choosetheanswer(A,B,CorD
MARY’SDIARYMonday:10.00a.m.Dentistappointment2,30-3.30p.m.51.______withSamTuesday:
Americanofficialshaveannouncedrulestohelppreventpeoplefromgettingsickfromthemedicinestheytake.Therulesrequire
Theexpeditionreachedthesummitat10:30thatmorning.
Ourlivesareintimatelyboundupwiththeirs.
A.alonglifeexpectancyformostpeopleB.artistsareadroitindealingwiththeirpaintingsubjectC.engageinthemedica
随机试题
在以下什么情况下货币供给增加?()
后尿道结石最佳治疗方案是
关于外阴阴道假丝酵母菌病,下列说法错误的是
桃仁的功效是
某工程设计有两个方案:甲方案功能评价系数0.856,成本系数0.92;乙方案功能评价系数0.6,成本系数0.7,则最优方案的价值系数为()。
我国商业银行中间业务在银行业务中占比较低的原因有()。
甲公司专营A地至B地的旅客运输业务。2010年111月1日,由于正值客运淡季,甲公司将一使用空调车的班次取消,购买了该班次车票的旅客被合并至没有空调的普通客车中。该批旅客认为甲公司的做法不合理,要求退还部分票款,但甲公司以近期多雨雾、路不好走,两种票价金额
甲公司为增值税一般纳税人,适用的增值税税率为17%,原材料采用实际成本核算。2015年5月份发生的与A材料有关的事项如下:(1)1日,A材料结存200千克,每千克实际成本300元。(2)4日,购入A材料350千克,每千克实际成本210元。
下面几种说法中,不正确的是()。
下列关于罪名与罪状关系的说法,正确的有()。
最新回复
(
0
)