首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
Old people are always saying that the young are not what they were. The same comment is made from generation to generation and i
Old people are always saying that the young are not what they were. The same comment is made from generation to generation and i
admin
2019-10-29
19
问题
Old people are always saying that the young are not what they were. The same comment is made from generation to generation and it is always true. It has never been truer than it is today. The young are better educated. They have a lot more money to spend and enjoy more freedom.
They grow up more quickly and are not so dependent on their parents.
They think more for themselves and do not blindly accept the ideas of their elders. Events which the older generation remembers vividly are nothing more than past history.
The old always assume that they know best for the simple reason that they have been around a bit longer. They don’t like to feel that their values are being questioned or threatened. And this is precisely what the young are doing. They are question the assumptions of their elders and disturbing their complacency. Who said that human differences can best be solved through conventional politics or by violent means? Why have the older generation so often used violence to solve their problems? Why are they so unhappy and guilty in their personal lives? Can anything be right with the rat-race? Haven’t the old lost touch with all that is important in life?
Traditionally, the young have turned to their elders for guidance. Today, the situation might be reversed. The old—if they are prepared to admit it—could learn a thing or two from their children. One of the biggest lessons they could learn is that enjoyment is not ’sinful’. It is surely not wrong to live in the present rather than in the past or future.
Which of the following statements is the reason why the old always assume they know best?
选项
A、They are richer than the young.
B、They are happier than the young.
C、They have better memory than the young.
D、They have lived longer than the young.
答案
D
解析
题干问的是,老年人为什么会认为他们知道得多并了解得更深刻呢?根据常识以及结合文章的意思可知,老一辈人会有这种想法,无非是认为自己是老人,有经历,走过的路比年轻人吃过的盐还多。再结合文章第二段的段首句“The old always assume that they know best for the simple reason that they have been around a bit longer.”在这里,they have been around a bit longer就是D项表达的意思,即:他们认为自己活得长一点,经历多一点。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/1ZDC777K
本试题收录于:
英语题库普高专升本分类
0
英语
普高专升本
相关试题推荐
Acollegeoruniversity’sinternationalstudentofficeisagoodplace【C1】______gettingtoknowtheschoolandthecountry.Let
Ifyouownacar,youareprobablyconsideringbuyingsomekindofcarinsurance(保险).However,whenyouareactuallypurchasing
Itisbecausesheisverydevotedtoherstudents______sheisrespectedbythem.
TheAmericanideaofcustomeristomakeeachcustomerthecenteroftheattention.PeoplegoingshoppinginAmericacanexpect
Believeitornot,opticalillusion(错觉)cancuthighwaycrashes(撞毁).Japanisacaseinpoint.Ithasreducedautomobilecrashes
A.Acultureofharmonyprovidesimportantintellectualsupportfortheunityandprogressofallourpeople.B.Wewillalsost
IntheUnitedStates,elementaryeducationbeginsattheageofsix.Atthisstagenearlyalltheteachersarewomen,mostlymar
Byadoptingafewsimpletechniques,parentswhoreadtotheirchildrencangreatlyincreasetheirchildren’slanguagedevelopm
Formanyyears,scientistscouldn’tfigureouthowatomsandmolecules(分子)ontheEarthcombinedtomakelivingthings.Plants,f
Whenapplyingforajob,oneusuallyhastosubmitaresumeorcurriculumvitae(CV).
随机试题
我们需要转变经济增长方式,调整经济结构,但绝不能把产业分成优劣,把人类生存必需的中低端消费品生产视为_____产业。离开了中低端消费品,我国产业几乎没有_____可言。依次填入画横线部分最恰当的一项是()。
血浆半衰期:
男性,20岁,腕关节扭伤。为防止皮下出血和组织肿胀,在早期应选用
甲将自己的房屋借给乙暂住,后乙以甲的名义将房屋转让于不知情的丙,并到登记机关办理了该房屋所有权的转移手续。甲得知后,乙把房款交给甲。甲不同意转让房屋,要求丙将房屋返还给自己,被丙拒绝。依据我国物权法,下列表述哪些是正确的?()。
最严重的角色失调是()
某单位共有十多名职员,男职员的人数比女职员少40%。该单位要选出先进工作者以及“三八”红旗手各一人(不能是同一人选),问:有多少种推选方案?
下列属于教育的隐性功能的是
王某从贵族狗舍购买了一只赛级贵宾犬,双方约定狗舍应当交付该贵宾犬的血统证和疫苗证明等证件,狗舍交付上述证件的义务属于()
UPS的中文译名是
Beijing:TheUnitedStatesandNorthKoreahadtheirfirst【C1】______infourmonthsherethisafternoonaspartofthe【C2】______
最新回复
(
0
)