首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
Fifty years ago, most people lived in rural areas. But the world has changed. In the near future, more than half of all people w
Fifty years ago, most people lived in rural areas. But the world has changed. In the near future, more than half of all people w
admin
2011-05-26
66
问题
Fifty years ago, most people lived in rural areas. But the world has changed. In the near future, more than half of all people will live in cities for the first time in history.
City life is not always a bad thing, but many experts worry about this process of urbanization (城市化 ). A new report says that process is having a huge effect on human health and the quality of the environment. Of the three billion people who live in cities now, the report says, about one billion live in unplanned settlements. These are areas of poverty, slums that generally lack basic services like clean water, or even permanent housing. More than 60 million people are added to cities and surrounding areas each year, mostly in slums in developing countries. The international community has been too slow to recognize the growth of urban poverty. Policy makers need to increase investments in education, health care and other areas.
The report talks about some successful efforts by local governments and community groups. For example, it says in Columbia, engineers have created a bus system that has helped reduce air pollution and improve quality of life.
The link between urban poverty and the environment is serious, but governments also need to consider why people are moving out of rural areas. Climate changes, droughts, floods—there are many reasons forcing people to leave their farm land.
The two issues of poverty reduction and the environment have existed side by side, but rarely have they connected—until now. Governments are starting to understand that environmental collapse is not a natural cost of economic development. Instead, it is hurting the possibility for growth.
According to the passage, what should be understood by governments?
选项
A、The link between the environment and the economy is not serious enough.
B、The two issues of poverty reduction and the environment have often been connected
C、Environmental collapse is a result of economic development
D、Environmental collapse is affecting the possibility for growth.
答案
D
解析
此题考查细节定位。文章最后两句话阐述了政府开始了解到……的问题,故选D为答案。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/1blC777K
本试题收录于:
英语题库成考专升本分类
0
英语
成考专升本
相关试题推荐
Forthispartyouareallowed30minutestowriteacompositiononthetopic:SocialActivitiesandOurStudy.Youshouldwrite
Onefamousphysicianalways______tospendatleast15minutesongeneralreadingbeforehewenttosleepeachnight.
Johnpromisedtokeephismother______ofhowthingsweregoingonwhenhestudiedinEngland.
EachdayeverypersonintheUnitedStatesthrowsawaymorethanfivepoundsofgarbage(垃圾).Thereismoregarbagenowthanever
Oneofmy______sayingsis"Wherethereisawill,thereisaway."
Aspointedoutatthebeginningofthepassage,peopleusedtothinkthatairpollution______.Astothegreenhouseeffect,th
(Inaccordancewiththearrangement),wewillvisittheSummerPalacetoday.
Itseemsthatbeautyandwomenaretwins.Youarejoking?No,Iamnot.Observeforyoruself.AdsonfashionfloodTVscreens,r
FromMondayuntilFridaymostpeoplearebusy【21】,butintheeveningsandonweekendstheyarefreeandenjoythemselves.Some
Alittleboyinvitedhismothertoattendhisschool’sfirstteacher-parentmeeting.Tothelittleboy’s【21】,shesaidshewould
随机试题
某企业设备的运行周期为253小时,在其运行期间共运行了236小时,其中发生了5次故障,故障时间分别为3.4小时,3小时,3.8小时,2.6小时,4.2小时。试求该设备的故障率。
在需要层次理论中,地位属于()
直到不久前,科学家们才排除了月球上存在生物的可能性。
某成年男性因全身肌痛、面部水肿、视力障碍来医院就诊。自述1个月前曾参加过一个大型会议,会议期间曾聚餐,与会者中已有数十人出现全身肌痛等症状。最可能的诊断是
下列有关抗菌药作用机制的叙述哪项是错误的
建设项目管理的类型可以按( )几方面划分。
国库是办理预算收入的收纳、划分、留解和库款支拨的专门机构,也称中央国库。()
相对于其他职业生涯发展阶段来说,员工在()阶段更加注重自己的经济收入。
某投资者计划2019年年初购置一处现行市场价格为1000万元的房产。由于资金不足,房主提出了四种延期付款方案供其选择。方案一:2020年至2029年,每年年初付款155万元。方案二:2024年至2030年,每年年初付款280万元。方案三
卢梭在《论人类不平等的起源和基础》中说道:“我认为,在人类的一切知识中,最有用但也最不完善的知识就是关于人的知识。”马克思的唯物史观则破解了“人是什么”之谜,指出人的本质在其现实性上是()。
最新回复
(
0
)