首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
Britain has one of the biggest online economies. Its researchers invented both the web and the computer. It has the English lang
Britain has one of the biggest online economies. Its researchers invented both the web and the computer. It has the English lang
admin
2013-06-26
87
问题
Britain has one of the biggest online economies. Its researchers invented both the web and the computer. It has the English language—which helps to link it with California’s Silicon Valley and Indian high-tech—and great universities. There are thriving tech clusters in Bristol, London and elsewhere. More so than other European countries, Britain should be competing with America as a tech leader.
Yet it has nurtured relatively few big tech companies and no huge ones. In particular, Britain has vanishingly few "platform" firms—i. e. , the sort that, like Microsoft, Google or Facebook, have built and marketed a service or piece of software on which other businesses and applications rely. That is where the real money is: platforms tend to yield lots of jobs in spin-offs and ancillary enterprises. Britain has Autonomy, which makes specialized search software, and ARM, which designs the microchips for Apple’ s iPhones. Both are leaders in their fields, but neither is a giant.
There should surely be more. Individual ideas and people are the key, obviously, but there are two problems with Britain’ s tech ecology that its government could ameliorate . One is the absence of a market as big and homogeneous as American tech firms enjoy. Another is a relative shortage of capital for start-ups and growing firms.
Begin with the market. You might think that distance and geography would be marginal considerations for tech firms. You would be wrong. For American firms, a domestic market of 300m interconnected English-speaking consumers is a big advantage. Europe is fragmented not only by multiple languages but also by the lack of a properly common market in services, including digital ones, so tech firms must still overcome assorted legal and bureaucratic barriers to trade across the EU.
When it comes to finance,Britain lags Silicon Valley, where many entrepreneurs see investing in the next generation as a sort of moral responsibility. George Osborne, the chancellor of the exchequer , made some progress in his most recent budget by increasing the tax relief available for investors in startups. He should now look at the capital-gains tax regime: investors who make speculative bets and hit the jackpot should be able to keep and reinvest more of their winnings. Designing a system that rewards such risks but does not allow people to shelter their income from tax is tricky, but not impossible. It would help British businesspeople to think bigger, too: the absence of funding for growth is one reason some sell up at a relatively early stage.
The government should be more relaxed about bolstering the supply of indigenous entrepreneurs with foreigners, as well as about admitting more workers with technical and commercial skills that are in short supply. Beneath its wrongheaded , headline goal to slash net immigration, the government has sensibly made sure that a route remains open for entrepreneurs. The trouble is, it is not always obvious which would-be newcomer will end up striking gold; when a six-year-old Sergey Brin emigrated from Russia to America with his family, it was not yet clear that he would one day co-found Google. By cutting the numbers of foreign students it allows in, current immigration policy is shrinking the commercial pool as well as the academic one. London is a magnet for creative types everywhere; capitalize on that—and let more of them in.
What does the author intend to convey through Paragraph 1?
选项
A、British researchers invented both the web and the computer.
B、The English language helps Britain to connect with California’ s Silicon Valley and Indian high-tech.
C、Britain is superior to other European countries in high tech.
D、Britain with so many advantages, though, failed to compete with America in high tech.
答案
D
解析
细节此题的解题关键是理解文章第一段的最后一句话,这是个虚拟语气:More so than other European countries,Britain should be competing with America as a tech leader.英国比欧洲其他国家优势多很多,本该是高科技行业的领航者,能与美国进行竞争。言外之意是很可惜不是如此。因此[D]选项是正确答案。其他选项只是片面、表面的理解。
转载请注明原文地址:https://kaotiyun.com/show/1dd4777K
0
考研英语一
相关试题推荐
GregFocker,playedbyBenStiller,representsagenerationofAmericankids(1)_____inthe1980sonthephilosophythatanyac
GregFocker,playedbyBenStiller,representsagenerationofAmericankids(1)_____inthe1980sonthephilosophythatanyac
Whichofthefollowingistrueaccordingtothefirstparagraph?ThepaperbyDr.JustandDr.Minshewismeanttoexamine____
Inthefollowingtext,somesentenceshavebeenremoved.ForQuestions41-45,choosethemostsuitableonefromthelist(A、B、C、
ArecentstudyshowsthatWecanlearnfromthelasttwoparagraphsthat
WhenMarineLt.AlanZarracinafinallydidthesplitsaftermonthsofstrugglingwiththedifficultposeinyogaclass,thelimb
Lookingathowfarwe’llbeabletofundtheHealthServiceinthe21stcenturyraisesanynumberofthornyissues.(46)Manyof
Punishmentdependsasmuchonpoliticsasitdoesoncrime:crimerateshavebeenstableinrecentyearsbutthere’sbeenastri
Punishmentdependsasmuchonpoliticsasitdoesoncrime:crimerateshavebeenstableinrecentyearsbutthere’sbeenastri
Musiccomesinmanyforms;mostcountrieshaveastyleoftheirown【C1】______theturnofthecenturywhenjazzwasborn,America
随机试题
电动机“正-反-停”控制线路中,复合按钮已经起到了互锁作用,为什么还要用接触器的常闭触点进行联锁?
下列不是实行联邦制的国家是()
A.膈神经麻痹B.气胸C.二者均有D.二者均无(2003年第128题)臂丛神经阻滞锁骨上径路,可能发生的并发症有
爱岗敬业的基本要求是()。
汇票遭到拒付是指______。()
甲公司(上市公司)拟聘请ABC会计师事务所审计其2017年度财务报表,下列情形中,将因自我评价产生不利影响的有()。
据报道,地球冰川正处于快速融化阶段。但是一些科学家认为,在远古时期,地球曾陷入一种叫作“雪球地球”的深度冰冻状态,当时冰盖几乎完全覆盖了整个地球。然而,地球出现深度冰冻的次数、延伸范围以及地球变成雪球的速度,一直是未解之谜。目前,科学家对埃塞俄比亚最新发现
在课程内容选择上,斯宾塞认为科学知识最有价值,其判断依据是他的()。
Regularchildcareprovidedoutsidehomeorbysomeoneotherthanthemotherdoesnotinitselfunderminehealthyemotionalconn
A、Itismoreimportantthanmoney.B、Peoplewerebornwithit.C、Peopleuseittogetthroughdifficulties.D、Itcanhealtheso
最新回复
(
0
)